Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

witam...niestety chcialabym podjac temat bardzo kontrowersyjny i dla wielu moze sie wydawac kompletnym absurdem ,prosilabym aby wypowiadali sie Państwo tylko zainteresowani i mogacy pomoc.nie jest to dla mnie latwe jak i dla mojego partnera ,dosc juzprzezylismy ,nie chcialbaym czytac takis slow od Panstwa.chcialabym sie dowiedziec gdzie w Polsce mozna dokonac abrocji za pomoca zabiegu ,badz gdzie moglabym sie zglosic o porade ,konsultacje w tej sprawi ,interesuje mnie rowzniez abrocja farmakologiczna.mam 18 lat ,od dzisiaj wspolzylam 15.06.10r jestem w turcji i tutaj tez zrobilm test ciazowy ktory byl pozytywny.mam mdlosci(od zawsze bardzo malo jadam) jestem osoba stresogenna ,odczuwam bole podbrzusza oraz piersi.mozliwe ze test sie pomylil?.prosze o pomoc.

Gość asuikja
ja tego nie polecam, bo nie wyobrazam sobie ze teraz mojego 3,5 miesiecznego synka mogloby przy nas nie byc, nie moge tez zrozumiec jak mozna sie nie zabepieczac, jest mozliwosc aborcji farmakologicznej duzo wiem na ten temat bo moja kuzynka tak zrobila, ale ci nie pomoge, nic nie napisze, bo dla mnie to jest morderstwo.

z calym szacunkiem dla ciebie,ale nie zamiescileam swojej wypowiedzi w sieci po to aby takie osoby jak Ty prawily mi o moralonsci.ciesz sie swoim szczesciem i gratuluje ci tego.szukam pomocy a nie oceniania.nie znasz mnie wiec nie rob tego.jezeli nie chcesz napisac nic na temat to po prostu nie pisz.pozdrawiam

Idź gdzie indziej poszukać morderce swojego jeszcze nienarodzonego dziecka ;) Tutaj jest Ciąża, PORÓD i MACIERZYŃSTWO kretynko od siedmiu boleści. XXI wiek, a ty nie potrafisz nawet gumki kupić. 18 lat dopiero skończyła i już chciała zasmakować walenia na pełny etat. Przez takie jak ty niedouczone w szkole i nieodpowiedzialne małolaty usuwa się dzieci albo wychowuje w patologiach. Najlepiej to jakby ciebie wyskrobano, a mniej by było na świecie takich pizd, którym się nudzi i dają dupska gdzie popadnie, a później szukają pomocy w skrobance.

Gość Abbby_
Wystarczy kupić np gazetę wyborczą. Wiesz ile tam jest ogłoszeń w spr aborcji?

Gość Abbby_
I jeszcze jest stronka women on web - podobno dziewczyny chetnie z niej korzystaja.

Gość dokladnie ja z gazety
znalazlam 2 lekarzy i to w samym centrum miasta. Po ogledzinach gabinetów i rozmowie wybrałam bardziej kompetentnego. Uwazam, ze to byla najmadrzejsza rzecz jaka zrobilam, wyrzutów sumienia nie mam, bo nie lubie dzieci.

Gość taka sobie ja ...
popieram matkeizone. zanim zaczniesz się stukać trzeba się liczyć z konsekwencjami. to jest tak jak np z skokiem z mostu. wiesz ze możesz się zabić wiec nie skaczesz. wiec jeśli wiedziałaś ze konsekwencja seksu jest ciążą to po co się dymałaś? decydowanie sie na skrobankę jest okazaniem niedojrzałości i głupoty. tak autorko jesteś głupia, niedojrzała i nieodpowiedzialna. i tłumaczenie sobie ze "to za wcześnie, jestem za młoda, mam szkole" itd to gówno a nie usprawiedliwienie. trzeba było nie dawać dupy

Matkaizona- popieram... Autorko jak można byc tak nieodpowiedzialną osobą..?. Po co bierzesz się za seks skoro g... wiesz o zabezpieczaniu? Co kogo obchodzi ,że nic o Tobie nie wiemy? Wiemy wystarczająco dużo- że dla morderstwa nie ma wytłumaczenia. oby cię tylko sumienie kiedyś nie zgnębiło.

Gość Abbby_
Już po ptokach dziewczyny, więc umoralniająca gadka to jak grochem o ścianę... Po co sobie psuć nerwy? :)

Bo takie puste szmaciary co się prują bez opamiętania psują nerwy :o A później tu zakładają topiki o usuwaniu dzieci :o Żałosne to jest :o

Skoro wspolzyje 12 lat i tylko raz zaliczyłam wpadke, to konsekwencje sa niewielkie w porownaniu do tylu lat rozkoszy ;) Stosuje antykoncepcje, ale raz zawiodła, a celibat nie wchodzi w rachube. Nie kazda baba ma instynkt macierzynski, ja nie mam, dzieci mnie nie kręcą, wręcz działaja na nerwy. Sorry, moje serce jest z granitu :o

Gość Abbby_
To nie lepiej uzbierać pieniądzę, pojechać do Czech czy tym podobnych miejsc i podwiązać sobie jajowody? Wyjdzie tyle co za aborcję i do końca życia zero stresu ;)

Szkoda, że takie nie są poprostu bezpłodne :o Jakaś sprawiedliwość na tym świecie by była i te co chcą to by miały dzieci, a te co nie chcą to by wogóle mieć nie mogły :o

Gość taka sobie ja ...
abbby dla mnie morderstwo to morderstwo. czy to człowiek dorosły czy nienarodzone dziecko. gdybyś usłyszała ze dorosłemu człowiekowi na żywca powyrywali ręce nogi wyssali mozg i wyrzucili na śmietnik było by to szokujące i nie do przyjęcia ale ze to nienarodzone dziecko to dla ciebie ok? stuknij się w łeb kretynko jaka jest różnica miedzy 10-15 cm człowiekiem a metrowym dzieckiem czy 170 cm dorosła osoba?

To sobie poszukajcie tematów o kobietach, które wpadły biorąc pigułki anty. Swiete oburzenie mnie smieszy, dla mnie zarodek do 2-3 miesiaca to galareta i nie postrzegam tego jako człowieka. Zamordować to można niemowle w kołysce, a nie zlepek komórek, który funkcjonuje w ciele kobiety jak nowotwór :o

Gość taka sobie ja ...
to może poczytaj idiotko jak wygląda 2-3 miesięczny zarodek nie ma nic z galarety :/

Gość Abbby_
Po pierwsze nie jestem kretynką i nie życzę sobie, aby ktokolwiek w ten sposób się o mnie wyrażał, więc to sobie zapamiętaj. Szanuj innych, jeśli sama chcesz być szanowana. Po drugie gdzie ja napisałam coś na temat aborcji, że ją popieram? Nie mam stanowiska w tej sprawie. Nie moje życie. Tutaj ani razu o tym nie napisałam, nie pochwaliłąm aborcji. Zasugerowałam jednej dziewczynie, żeby zamiast aborcji podwiązała sobie jajowody - jedna cena. Więc słucham, jakim prawem mnie obrażasz? :o

dlaczego wy odrazu krytykujecie... oczywiscie to nie jest w porzadku, ale wpadka kazdemu moze sie zdazyc.. czy ma gumke, czy bierze tabletki albo ma spirale... takie jest zycie, a niekktorzy nie sa gotowi do bycia mama.. wy cieszcie sie, ze jestescie szczesliwymi matkami i macie kochane zdrowe dzieci... to co zrobi autorka to jej sprawa, jesli uwaza, ze moze z tym zyc to ok... nikt jej nie broni, wolnosc wyboru... inni zrobia tak a inni tak! gdybym miala kolezanke, ktora chcialaby usunac... nie komentowalabym jej wyboru, bo to decyzja na cale zycie... zrobi co chce.. czemu mam odpowiadac za czyjes decyzje... a pozatym NIE WIERZE, ze nie ma na tym forum mamy (ktora teraz jest szczesliwa), ktora majac np wpadke nie myslala o usunieciu lub tez by poronic.... a teraz udaja przed innymi, ze to planowane i wymarzone itp, dobrze wiem jak dzialaja hormony w ciazy i takie mysli nachodza czasem, strach itp to tyle nie krytykujcie wiec

Gość taka sobie ja ...
czy ty wiesz ze pomaganie w popełnieniu przestępstwa to tez przestępstwo? dlatego tez jesteś dla mnie kretynka. poczytaj swoje pierwsze posty

Gość taka sobie ja ...
wieczniezmeczona gdyby ktoś tu napisał ze zamordował sąsiada czy kolegę byłby młyn. nie bylo by komentarzy " a jego wybór" a gdzie ty tu widzisz "jej wybór" przecież ona decyduje za to dziecko a nie za siebie. jeśli chce się pozbyć problemu niech sama sie usunie z tego świata wtedy będzie decydować za siebie jeśli takie z nich kozaczki ze zabijają swoje dzieci to niech je urodzą i potem zabija. ciekawe czy będą z tych tępych lasek takie kozaczki. czy tak łatwo przyjdzie im decyzja o pozbyciu się "problemu"

Gość Abbby_
To bardzo mi miło inteligenta i mądra kobieto, że tak o mnie myślisz. Nie splunęłabym w twoją stronę, bo nawet na to nie zasługujesz. Pamiętajcie dziewczyny - wsciekłe macice zaraz się tu zlecą. Wystarczy mieć tylko odmienne zdanie od nich :o A może autorka nie jest katoliczką? I co? W innych krajach ludzie nie robia z tego problemow i zycie toczy sie dalej. Nawet zagrozonych ciazy sie nie podtrzymuje - selekcja naturalna! Kazdy lekarz Ci to powie. Dozowlona, aborcja, sterylizacja... Tutaj ludzie by sie chyba zabijali nawzajem. Wielkie obronczyni zycia :o

ale to wkurzajace, ze wy takie swiete... ja b ym wolala usunac zarodek w pierwszym okresie ciazy niz oddac do adopcji czy domu dziecka...jak mozna pozniej zyc wiedzac, ze ma sie dziecko i wychowuje je ktos inny... dlatego lepij podjac decyzje wczesniej.. takze z braku srodkow do zycia, tez wolalabym aborcje.. nigdy nie pozwole by moje dziecko nie mialo co jesc i w co sie ubrac.. trzeba myslec!!! a niektore panny robia sobie dzieci dla zabawy i potem problemy tylko./.. czvy to jest normalne... pytam??? !!!

Gość Abbby_
A najfaniejsze w tym wszystkim jest to, ze gowno mozesz. Mozesz tylko przyjsc tu i pluc jadem. A nie masz najmniejszego wplywu na to kto i ile usuwa. I beda usuwac, a tobie z nerwow zylka peknie :o A teraz zegnam towarzystwo. Mozecie dalej wyzywac - bo tylko to i wpieprzanie w zycie innych wychodzi Wam najlepiej :o

katoliczka??? hehe co ma piernik do wiatraka... jakos w innych panstwach aborcja jest dozwolona, ale przedtem robia wywiad.... ale jak ku...wa by was ktos zgwalcil i zaszlybyscie w ciaze to tesz super nie.. i trzeba urodzic, bo Bog tak kazal hehe... smieszne... myslcie co chcecie glupie swiete krowy... i nie przyczyniam sie do zbrodni, bo to nie ja decyduje... ale nie moge tez mowic "masz urodzic" -bo nie ja bede wychowywac i lozyc na dziecko