Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MBM

RANKING NAJGORSZYCH PIELUSZEK - ;)

Polecane posty

Gość encefalografia
Do szpitala dla noworodka mąż przyniósł BELLA bo były najmniejsze jakie udało mu się dostać - od 2 kg i nie narzekałam na nie z pupą małej też było ok. Później długo używałam HUGGISÓW i też byłam bardzo zadowolona, chłonne nieodparzające. Kauflandzkie papery oddychające też bardzo fajne, podobnie jak Lidlowe - żadnych odparzeń, zaczerwień i ładnie chłoną. Dada mam teraz ale chłoną gorzej niż poprzednie wg. mnie, ale wcale nie są jakieś tragiczne Nie odpowiadały mi te z ceratkami - z wielu powodów. A PAMPERS to się po prostu trzymam z daleka od kiedy wytarłąm córce buźkę chusteczką nawilżaną PAMPERS SENSITIVE - buzia córeczki była poparzona !!!! miałam ochotę roznieść tę firmę na strzępy- muszą dodawać do swoich produktów straszne świństwa - mała miała całą czerwoną bużkę i płakała po dotknięciu jej nawet, gdy delikatnie próbowałam jakoś zaleczyć jej te poparzone miejsca...:/ A zaznaczam, że nie raz zdarzyło mi się przetrzeć jej buźkę w pośpiechu chysteczkami nawet z reala i nigdy nie było żadnej negatywnej reakcji

Gość kachakrakow31
najlepsze pampers - a testowalam wiele pieluszek to tak rosmanowskie grube -bella grube huggies sztywne i twarde ,dada grube -niewiem ale te zwykle tanie pieluchy kojarzą mi się z tymi zwyklymi podpaskami dla starych bab typu bella.

ja stosuje papmersy z usa i sa rewelacyjne bella troche sztywne,ale ujdzie

Gość blekotek
Ja używam zamiennie pampers i huggies. Dada dziecko odparzała, na Bellę miała uczulenie. Jeszcze używałam Lidlowskich Toujour (zchyba) ale były twarde. Więc wierna zostałam pampersom. Pry czym chusteczek z pampersa nie polecam, bo jak ktos tu wyżej pisał sa przeokropne. Tyłek po nich okrutnie czerwony. Natomiast mogę polecic chustecki bambino! Niedrogie a naprawde nic się po nich nie dzieje- przy czym ja i tak chusteczek tylko do kupy uzywam a do sików wody.

"Pry czym chusteczek z pampersa nie polecam, bo jak ktos tu wyżej pisał sa przeokropne. Tyłek po nich okrutnie czerwony. " a to chyba zalezy od skory dziecka,bo ja uzywalam od zawsze(w sumie to na zmiane z josons&jonsons,bo zawsze jest promocja na,ktores chusteczki.Wiec bralam jedne drugie gratis)i nigdy moj maly nie mial czerwonej pupy ani zadnych sensacji skornych. nie wszystkie dzieci moga uzywac tego samego:)

Gość kachakrakow31
mojej corce nic sie nie dzieje po chusteczkach pampers

Jakaś mama na forum obliczyła kiedyś, że pieluszki Pampers i Dada cenowo wypadają podobnie, bo Dady jest mniej, a na Pampersy są częste promocje. Licytacje: mnie stać na Pampersy, a mnie stać na Dada są bez sensu, bo czasami nie opłaca się przepłacać:P Moja córeczka ma o tyle dobrą skórę, że żadne pieluszki jej nie odparzają, dlatego uznałam, że nie będę przepłać za markę i kupuję akurat te, które w danej chwili są w promocji, Dada akurat rzadko, bo mam daleko do biedronki. Co do tematu topiku, to najwięcej moich znajomych narzeka na Pampersy i Bella

Ja raczej doświadczenia wielkiego nie mam w sprawie pieluch. Z synem używałam wyłącznie Pampersów (jak był ciut większy i już nie używał pieluszek w dzień to nakładaliśmy mu pull-upsy na noc Huggies Little Walkers albo Huggies Dry Nites for Boys). Z córką też od początku Pampersy. Ostatnio z ciekawości (i za namową koleżanki) kupiłam Toujors z Lidla. Tragedia. Sztywne, grube, szerokie. Pancerniaki jakieś. Mała pochodziła w nich godzinę i miała poobcierane pachwinki. Oddałam je koleżance, która je tak zachwalała a my wróciłyśmy do Pampersów. Jeśli chodzi o chusteczki to ja raczej wolałam umyć dziecku pupę pod kranem niż używać chusteczek. Chusteczki używałam na wyjścia. A w domu to buzię czy rączki myłam pod bieżącą wodą. Pupę też w wannie - ciepłą wodą z mydełkiem dziecięcym. Tak mi się wydawało higieniczniej.

do 6 miesiąca życia dziecka używałam wyłącznie Pampers - próbowałam i Huggies i Happy i jak dla mnie są beznadziejne - sztywne, jakos tak źle wyprofilowane. no i od huggiesów na bioderkach małej robiły sie krosteczki. jak mała miała 6 miesiecy odkryłam Toujours i są bomba!! jakoś podobna do Pampers a cena dwa razy niższa ;) teraz mała zuzywa 1-2 pieluszki dziennie bo załatwia sie w 90% do kibelka wiec tym bardziej luzik ;)