Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość upsa*

co na rumień po ukąszeniu komara?

Polecane posty

Gość tłumacz sobie to tak dalej
przetrzyj przekrojoną cebulą - sprawdzone. Jutro nie powinno być śladu :)

Gość słitasna strasznie
wapno i jakis lek antyhistiaminowy np.clemastinum a jak swedzi to fenistil ewentualnie smarowanie sanofilem tez pomaga:) jestem uczulona na te male latajace gowna i mam takie rozlane rumienie po kazdym ukaszeniu ze szok:O

Gość smaruję Fenistilem
ale mały ma aż spuchnięte przedramiona (2 ukąszenia) i gorące są te miejsca, jeszcze nigdy tak nie miał. A może to nie komar????

mnie (chyba) komar ukąsił w nocy pod okiem i całe oko mi spuchło. wyglądam jak chomik :) dobrze ze dziś i jutro mam wolne.... może opuchlizna zejdzie do czwartku... nigdy nie miałam takich problemów....

Gość kiedyś była tradycja
cebula albo ocet :) babcine sprawdzone sposoby. Jak dziecko byłam uczulona, strasznie puchłam po ukąszeniu. Co moja mama się natłumaczyła ludziom, że nikt mnie nie bije w domu, tylko np. w czoło czy koło oka ugryzł mnie komar :O

Gość ja111111111111111
cebula niekoniecznie - ja kiedyś położyłam cebulę na ukąszenie komara i to miejsce tak mi spuchło, że następnego dnia biegłam do lekarza. powiedział, że nie dla wszystkich cebula się sprawdza, mnie na przykład uczuliła... choć jem ją i nic mi nie jest. ja miejsce po ukaszeniu psikam perfumem, alkohol zawarty właśnie w perfumach działa odkarzająco i tak nie swędzi :)

oo dzieki za rady. ide pod herbatę :) a słyszałam jak dziad latał nad głową i go zlekceważyłam :)

co do torebki po herbacie to polecila mi lekarka po tym jak komar uzarl mnie w powieke i stwierdzilam po wstaniu rano ze stracilam wzrok opuchlizna zaczela schodzic po rumianku

Gość ja1987
mi kazala lekarka altacetem w zelu smarowac i musze powiedziec ze dziala lepiej niz fenistil... do tego wapno w syropie lub musiujace (zalezy od wieku dziecka) i jakis zyrtec :)

Posmaruj kroplami ksylometazolina do nosa na katar..rewelacyjnie działaja na opuchlizna po ukąszeniu..a kosztuja w aptece 3 zł bez recepty:)

Gość Rokisania
Przede wszystkim nie drapać ugryzionego miejsca, bo będzie rana! Tylko jak to zrobić skoro strasznie swędzi. Dlatego zawsze mam w domu żel rescue (http://drbach.pl/produkt/pielegnacja-skory-rescue-gel-30-g-,129). Smaruje nim też skórę po ugryzieniu mojemu 5-cioletnimu synkowi przez co nie drapie się i nie ma ran po komarach ani żadnych innych gryzących owadach, i nie mówi "mamo swędzi"

Używam do ukąszeń żelu o nazwie "SIO" firmy Ziołolek i jest OK. Jest to buteleczka 25 g zakończona kulką.