Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość idontfeel

ruchy plodu 40 tydzien

Polecane posty

Gość idontfeel

czesc chcialam zadac pytanie, jak liczycie ruchy plodu jesli juz jest czas porodu? ja w sumie 2 dni po terminie i moj dzidzi rusz sie bardzo malo... w nocy nic nie czuje, nawet jak wstaje ddo toalety, dzis od rana tez jeszcze nic nie poczulam, zjadlam i tak leze i czekam, by policzyc jak czesto sie rozkopuje... ile ruchow powinno byc np w ciagu godziny? cczy powinnam sie martwic?

Gość idontfeel
nikt nic nie powie?

Gość wahanda
jak sie dzidzius malo rusza to podobno oznacza zblizajacy sie porod poczytaj na forach ale z ego co pamietam jest to jedna z oznak rozwiazania

Gość 10 w ciagu dnia
nie przejmuj sie, zawsze pod koniec ciąży dzidzia ma mniej miejsca więc mniej sie rusza, ponadto przed porodem ruchy ustaja jeszcze bardziej - jesli w ciągu dnia czujesz ruchy kilka razy i poza tym nei masz żadnych niepokojących objawów to wszystko jest w porządku szybkiego rozwiązania i uszy do góry!

Gość idontfeel
dzieki, mamm nadzieje, bo to troszke niefajne.... nawwet jak dotykam to mi "nie odpowiada" i nie wiem czy zadzwonic do szpitala sie spytac? hmm czy czekac ..

Gość thaisse80
Ja mimo wszystko polecam zrobic KTG chociazby dla spokoju. A co do aktynosci to moja byla aktywna do samego konca. nie ma reguly.

Gość irytująca dama
mój synek nie był za bardzo ruchliwy dlatego tez jak głupia biegałam do szpitala na KTG. Lepiej dmuchać na zimne.

Gość idontfeel
to moze zadzwonie sie spytam.. poczekam ok godzinki, moze tak spi dlugo :) tylko ja w uk i tak mi troche glupio.. w sumie polozna mowila,ze jak czuje malo ruchow to mam dzwonic i juz... wiec chyba tak zrobie, a moze panikuje??

Gość thaisse80
Lepiej zadzwon. Wg mnie lepiej pojechac na KTG.

Gość thaisse80
Jak ja zblizalam sie do konca ciazy to na KTG chodzilam obowiazkowo codziennie plus ogladal tez mnie moj gin prowadzacy.

licz ilość ruchów. ja liczyłam ta metoda do 10 ruchów. liczysz od 9 rano do 21 wieczorem. jeżeli w ciągu dnia naliczysz co najmniej 10 ruchów to wszystko w porządku.

Gość idontfeel
dziwne to wszystko, bo gdzies wyczytalam, ze w ciagu godziny maja byc 4 ruchy... gdzies indziej, ze w ciagu 4 godzin ma byc 10 ruchow a teraz w ciagu dnia 10 ruchow... no ok , poczekam ... dzieki

ja dostałam taka kartkę od lekarza z ta własnie metodą. to jest metoda Cardiff. poczytaj w necie.