Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ostatni mohikaninnn

do osób które kupili nowe mieszkanie lokatorskie

Polecane posty

Gość ostatni mohikaninnn
jak wcześnie trzeba składać wniosek o takie mieszkanie i co najważniejsze jak przystąpić do takiej spółdzielni. Czy są jakieś opłaty z tego tytułu lub obowiązki? Jak wygląda to w praktyce?

Gość nie czytaj debili
u mnie bylo tak,ze zlozylam podanie do spoldzielni jak tylko dowiedzialam sie,że zamierzaja budowac, przyznali mi lokal, wtedy dopiero poinformowali kiedy mam zaplacic wklad lub pierwsza rate wkladu i musialam zostac czlonkiem spoldzielni,a le to dopiero wtedy gdy mialam na pismie przydzial lokalu. zeby zostac czlonkiem spoldzielni, trzeba cos-tam wypelnic i uiscic oplatę, np jakies 40 zl

Gość ostatni mohikaninnn
dziękuję za cenne informację.

Gość u mnie
w mieście na mieszkanie w tbs płaci się 30 % wartości i właśnie nie możesz być za bardzo biedny, żeby dochody wystarczały na pokrycie wyższego czynszu, w którym spłaca się mieszkanie. Ale też są długie listy, ja się zapisałam rok temu, a teraz dają mieszkania tym, co się zapisali w 2005:( A mieszkania za darmo, dla ludzi z niskim dochodem, to socjalne, które dostaje się z urzędu miasta, tam są jeszcze dłuższe kolejki, poza tym to chyba dla bezrobotnych, którzy żyją z zasiłku, bo próg dochodowy to 500 zł na os. jak dobrze pamiętam.

Gość ostatni mohikaninnn
jak już wcześniej pisałam : mieszkania TBS nie ma możliwości przekształcenia we własność. I tu jest różnica.

Gość iness_-82
a co to kogo obchodzi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
Ja kupiłam mieszkanie dzięki programowi rządowemu MDM, Mieszkanie dla Młodych. Warto zorientować w warunkach, jakie program MDM oferuje, bo można skorzystać i przyspieszyć wiele spraw związanych z kupnem lokum: http://mieszkaniedlamlodych.com/zapytaj-o-doplate/