Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Emilia Emi

Początki 5 miesiąca- Jak sie czujecie?

Polecane posty

Gość Emilia Emi

Są tu jakieś przyszłe mamuśki??

Gość JAk jesteś w ciąży
Jak jesteś w ciąży, to już jesteś matką!!!!

Gość bezproblemowaprawie:)
ja sie czulam bardzo dobrze poza oczywiscie mniejsza iloscia sil to super nawet brzuszka nie mialam ledwo co zgrublam...teraz dopiero grubne i brzuch widac ale tez sie dobrze czuje zalezy od kazdego indywidualnie

Gość Emilia Emi
Ja brzucha praktycznie w ogóle nie mam , mało przytyłam bo tylko 0,5 kg. mam nadzieje ze w najbliższym czasie się to zmieni i będę mogla pochwalić sie dużym brzuszkiem:) U mnie samopoczucie ogólnie dobrze jedyne co mi dolega to bóle pachwin , podbrzusza.....i to trochę mnie martwi. bezproblemowaprawie:) w ktorym jestes tygodniu?

Gość bezproblemowaprawie:)
ja juz 29tc....tez tak wogole nie zgrublam jak ty i brzucha zero :) zaczal mi rosnac tak od konca 6miesiaca i teraz mam spory i jestem juz 6kg na plusie a malo grubne, dobrze sie czuje, w tym miesiacu co ty pamietam ze czulam jakby ciagniecie w dole brzucha jak chodzilam gdzies dalej, lekarz mi mowil ze to normalne macica sie rozszerza, i przygotowuje sie brzuszek na powiekszenie:) zobaczysz jak póxniej ci urosnie :) a zreszta to sie ciesz ze malo grubniesz i nie widac - ja sie bardzo cieszylam:) przynajmniej na moj tydzien moge teraz wszystko robic nie puchne i nie jestem wielgachna :) latwiej bedzie zrzucic zreszzta nie ma co tylko brzuch i piersi urosly :)

Gość Emilia Emi
Zobaczymy jak to ze mną będzie , teraz narzekam ze mam mały brzuch ze piersi nie rosną a czasami to kwestia kilku dni by wyglądać jak słonica:) Szczerze to chciałabym już urodzić i mieć to za sobą , ponieważ jestem ogromna panikarą , każdego dnia się stresuje ze coś z maleństwem nie tak ...każdego dnia się boje żeby go nie stracić....a jeszcze tyle przede mną . Ja chyba do tego czasu zwariuję...

Ja jestem w 20tc i brzuszek jest dość duży i widoczny, mam 3,5 kg +. Teraz jeszcze te okropne upały :o strasznie puchną mi stopy i dłonie :(

Gość Emilia Emi
Witaj Pani.Kara ja to w te upały praktycznie w ogóle nie wychodzę z domu, rano wyszłam do sklepu i czym prędzej wracałam do domu ponieważ myślałam ze zemdleje .... ciśnienie mi skacze, zawroty głowy, nie dla mnie ta pogoda...

Nie zazdroszczę. Ja na szczęście cisnienie mam w normie i skacze mi tylko wtedy kiedy idę na wizytę, zawsze się jakoś stresuję czy wszystko jest w porządku ;) w każdym razie nie wiem jak Wy, ale ja już się nachodziłam w ciąży i chciałabym już rodzić :P A właśnie? Czujecie już ruchy? U mnie to takie przelewanie, "bezdźwięczne" burczenie w brzuchu- czuję to zwłaszcza po zjedzeniu czegoś słodkiego.

Gość Emilia Emi
ja tez juz cos czuje, ciężko opisać ale tak jakby pukanie, jakby ktoś mnie palcem dźgał tak delikatnie .... Pani.Kara jesteś w 20 tygodniu wiec lada chwila poczujesz kopniaczka:)

Ja jestem w 19 tyg, w poniedziałek byłam na kontroli wszystko w porządku i prawdopodobnie będzie dziewczynka :) Czuje sie dobrze tylko czasem mam ból pachwin wieczorami po ciężkim dniu. Dzidzia bardzo aktywna ruchy bardzo wyraźnie odczuwam i przy usg pani doktor sama powiedziała, że strasznie ruchliwe dziecko bo dobrze pomierzyć sie nie dało ;)

Gość Emilia Emi
Mi jeszcze dokuczaja skurcze lydek , sa tak intensywne ze w nocy nie moge spac .:/

Gość blackly
najgorszy jest ten brak sił ;/ chciało by sie gdzies isc ale w takie upaly to ciezko sie zebrac.. a ma któras rozstepy juz jakies? bo nie wiem kiedy sie to zaczyna robic T_T

Gość Emilia Emi
Ja na szczęście nie mam jeszcze żadnych rozstępów , ale to pewnie dlatego ze nie mam dużego brzucha i nie przytyłam prawie nic . Myślę ze wystarczy często nawilżać skore , wtedy jest bardziej elastyczna i mniejsze będą rozstępy albo nie będzie ich w ogóle.

Gość blackly
Emila dzieki.. ja własnie tez nie mam jeszcze i staram sie tego uniknac XD moze sie uda;p

Gość Emilia Emi
Witam, jak tam dzisiaj samopoczucie ?? Dziewczyny od którego tygodnia szłyście na zwolnienie lekarskie?/

Gość Emilia Emi
:)

Gość gio gio
hej, ja tez sie przylacze, jestem w 18 tyg, na zwolnienie lekarskie nie planuje, bo po co? ciaza to nie choroba, chyba ze zagrozona, na macierzynski planuje isc 6 tyg. przed data wyznaczonego porodu, co do cisnienia, u mnie jak narazie w normie, czuje sie bardzo dobrze, a brzuch mi wyskoczyl jakies 2 tyg temu..nic nie bylo widac i nagle siup, wszystkie ubrania za male, dzis kupilam swoje pierwsze ciazowe spodenki :D, przytylam 6 kg..co do rozstepow, nic takiego nie mam, mam to chyba uwarunkowane genetycznie, zauwazylam ze jak spie na lewym boku, i budze sie z rana to dzidzia jest wyczuwalna po lewej stronie, klade sie na plecach i czuje maly twardy klebek;) a teraz wiem ze jest obudzona:D bo rusza sie jak szalona:D

Gość blackly
noi cisza T_T Emila znasz juz pleć?

Gość gio gio
podnosze:)

Ja jestem w 19 tc. Brzuszek mam już od miesiąca. Wydaje mi się, że dość duży jak na wiek mojej ciąży. Spodnie ciążowe ( 3 pary) mam od kilku tygodni, bo w stare już dawno nie wchodzę. Na zwolnieniu siedzę od 6 tc, bo miałam trochę problemów. Chyba zostanę już do końca ciąży. Ale strasznie tęsknię za pracą. Dobrze, że mam jeszcze telefon firmowy i mogę się udzielać w pracy chociaż w ten sposób. Ruchy dzidzi czuję od tamtego tygodnia. Starsznie fajna sprawa. Nie wiem jeszcze tylko czy będzie chłopak czy dziewczyna, ale w sumie to nie ma żadnego znaczenia.