Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZapuszczamWlosyOn

Pytanie do fryzjerek - jak zrobic cos takiego?

Polecane posty

Gość ZapuszczamWlosyOn

Witam, Po ostatniej wizycie u mojej fryzjerki stwierdzilem, ze czas na drobna zmiane i zapuszczenie wlosow. Oczywiscie po zapuszczeniu ich na poldlugie nie interesuje mnie juz fryzura klasyczna tylko chcialbym je jakos ladnie wymodelowac. Teraz jestem w fazie przejsciowej i wiem, ze troche jeszcze czasu mi zostalo jednak warto chyba myslec wczesniej co pozniej wyczarowac zeby nie zmieniac 1000razy zdania u fryzjera bo sciac latwo - gorzej by odrosly:). Bardzo mi sie podoba ciecie w takie grube pasma wydaje mi sie, ze optycznie zwieksza objetosc wlosow (mam geste, ale nie lubie jak mi fryzjerka je przerzedza tak, ze powstaja cienkie piorka). Chce podkreslic moja naturalna gestosc wlosow i pytanie moje jest takie - czy ponizszy efekt jest zasluga odpowiedniego cieniowania: W tej chwili wlosy rosna mi mniej wiecej tak: http://cinematicallycorrect.files.wordpress.com/2009/07/aaron_eckhart.jpg A chcialbym miec na glowie cos takiego tylko na nieco dluzszych wlosach: http://upload.moldova.org/movie/actors/a/aaron_eckhart/thumbnails/tn2_aaron_eckhart_2.jpg Druga sprawa to czy da sie efekt takich grubych pasm podtrzymac na wlosach poldlugich - tak troche bardziej niz za ucho?

Gość serioserio????????
taką chcesz miec fryzurę? masakra - jak gej

Gość ZapuszczamWlosyOn
Mnie sie podoba - a o gustach i kolorach sie nie dyskutuje - znudzily mi sie klasyczne fryzury. Pytalem czy da sie to zrobic na nieco dluzszych wlosach.

Gość Anq26
No przecież ta fryzura to banał, zwłaszcza jak masz faktycznie gęste włosy i takiej długości...każda dobra fryzjerka ci ją zrobi...musisz tylko iść do dobrego fryzjera i powiedzieć, że nie chcesz degażowania (najczęściej biorą te ząbkowane nożyczki i tną jak leci, żeby się mniej włosów zrobiło i żeby zatuszować nierówności) tylko cięcie na równo i utworzenie fryzury przez personalizację na sucho. Niech ci je wycieniuje pikując. Będzie wiedziała o co chodzi...a jak nie to uciekaj od takiego fryzjera.

Gość Anq26
Druga sprawa to czy da sie efekt takich grubych pasm podtrzymac na wlosach poldlugich - tak troche bardziej niz za ucho? Efekt grubych pasm osiągasz właśnie przez pikowanie (fryzjer powinien pionowo wcinać się nożyczkami w pasma) i dodatkowo powinno się nałożyć na włosy produkt do stylizacji żeby to podkreślił. Stosuje się to na wszelkich długościach włosów.