Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem zla i wsciekla

po co przyjezdzacie do UK nie znajac jezyka angielskiego???

Polecane posty

Gość Ja za to ze pomagalam
Kuzynce we wszystkim doslownie, bo ani be ani me w angielskim , zostalam obgadana w rodzinie ze nic jej rzekomo nie pomagam I jeszvze probowala meza odbic. Wiec juz nikomu nie pomoge w zyciu.

Gość Ja za to ze pomagalam
Kuzynce we wszystkim doslownie, bo ani be ani me w angielskim , zostalam obgadana w rodzinie ze nic jej rzekomo nie pomagam I jeszvze probowala meza odbic. Wiec juz nikomu nie pomoge w zyciu.

Gość moooookskksks
współczuję wam polaczki że tak tyracie wtej angli na tych zmywakach i w ograodnictwach...

Gość retro4er
Do domu wracać hołoto, jak nawet się przestawić po angielsku nie umiecie! I wstydu nam za granicą nie róbcie!

Gość KrólowaEmigrantka
siemka. Ale wy jesteście wszyscy głupie ku....y, nie wiecie jak się w życiu ustawić w obcym kraju. Posłuchajcie w takim razie: ja poznałam frajera w Polsce, jak był na wakacjach i zabrał mnie ze sobą do Anglii i teraz mam tak , że co chce to mam, gdzie chce to chodzę i robię co chce a jedyne co muszę za to wszystko robić to powiedzieć mojemu frajerowi, że Go kocham. A co najlepsze nawet d...y mu nie muszę dawać, bo mówię, że prawdziwa miłość przetrwa każdą próbę i on w to wszystko wierzy. I moja dobra rada uwierzcie w moc uczuć hihihi :P

do enamorady--- pewnie tobie to nalezalo pomoc ale jak ty masz komus pomoc to juz wielki problem sie pojawia."mieszkalam u kolezanki tylko przez tydzien" hahaha,smieszna jestes.mnie nikt nie pomogl:) tylko przez tydzien mieszkala,zarla,spala,srala itd:)

Gość Ojojoj prawda
Mam tu taka co już rok jej pomagam i końca nie widać. Nie uczy się języka , dzwoni do mnie z każda pierdołą nawet chcevzebym jej koleżankom pomagała , co już zdążyła je posciagac z pl! Wrrrrrrr!

Gość ano mozliwe .
to zależy od ludzi z którymi się stykamy. Ja jestem z tych roczników gdzie w szkole nie uczono angielskiego i bardzo załuję tego że dane mi było urodzic się w tamtych czasach. wyjechałam do Anglii za chlebem nie z przyjemnosci ale z przymusu bo sytuacja mnie do tego zmusiła, Poznałam wielu ludzi i powiem wam że Polacy którzy mi pomagali (nie za darmo) załatwic takie rzeczy jak konto w banku,,mieszkanie robili to raczej niechętnie,i mimo że starałam się odwdzięczyc czułam jakąs łaskę,niechęć z ich strony natomiast anglicy z którymi pracowałam bardzo chętnie byli pomcni,moja pracodawczyni i supervajzorka pomogli z usmiechem załatwic hommeofis i inne niezbedne sprawy więc nie ma reguły, wiadomo...nie jest łatwo bez języka ale liczy się to na jakich ludzi trafimy

podobnie jest w Niemczech. Po pierwsze nie wyobrazam sobie wyjezdzac do kraju, ktorego jezyka choc troche nie znam. Wcjechalam do Niemiec majac juz pewien poziom i najwazniejszym dla mnie celem byla nauka jezyka. Dlatego staralam sie czytac tylko po niemiecku, ogladac TV, sluchac radia i szukac kontaktow niemieckich czy innych obcokrajowcow, tak zebysmy byli zmuszeni do uzywania tego jezyka. Ale niestety znam wiele przypadkow, gdzie przyjezdzaja nie umiejac slowa, ogladajac wszystko po polsku, szukajac tylko i wylacznie kontaktow po polsku...ale potem wszystko im zrob i pomoz...i nawet pare groszy na kurs jezyka im szkoda, a nawet juz o to nie chodzi, jest wiele mozliwosci nauki za darmo...no ale coz, przyjezdzaja, nie chca sie w ogole dostosowac do kraju ale wszystko im sie nalezy...

Gość piszenakomputerze
Tak samo jest w uk.

Gość Po to abyś głupio pytał/a;)
Ludzie wyjeżdżają po to aby żyć lepiej,albo po prostu bo chcą i nie wiem co komu do tego? A że nie znają języka to wielkie hallo?:P Ich problem. Znam osoby co wyjechały ,a nie miały styczności wgl z językami obcymi. Chociażby Francja! Z czasem jednak opanowują język na miejscu(i nawet nieźle im idzie). I pomimo niby tych utrudnień bez języka nie poddały się i tam go szkolą! Kto każe wam pomagać skoro tak narzekacie(niektórzy)?! Na szczęście są osoby co nie widzą problemu w małej pomocy dla osoby nie znającej języka(wielkie brawa dla nich). No i wiadomo nie każdy ma czas siedzieć i wkuwać angielski w Polsce,więc wyjeżdża na żywioł.....jego wybór. Ja nie lubię za to ludzi,którzy właśnie wyjechali(znając język,mając studia itd) i się wymądrzają na forach,że niby lepsi,a reszta to nie potrzebnie przyjeżdża itp.....(oczywiście to nie do wszystkich;)) Polacy powinni sobie pomagać(oczywiście w normalny sposób,nie wyręczać,tylko pomagać),a jak na razie to widzę że Polak dla Polaka za granicą to gorzej niż np Francuz +Polak :)......

Gość Eysenck
Ty wyżej przeczytaj ten topik i wypowiedzi innych a nie tylko tytul a potem sie udzielaj ok????

Gość Jak ich problem
To niech sobie sami radzą a nie wiszą na innych !!!!!!

Gość Polak ktorego poznalam
ja pracuje w fabryce od pon.-do piatku po 8h dziennie za 230 f tyg. mimo ze znam angiel.komunikatywnie..z praca tu tez ciezko, przynajmniej w moim regionie

Gość Dupadupadupadupa
Jak to po co przyjezdzaja??? Po benefity! Wiem z autopsji. Swinie [czesc[

Gość pension of brain
UK und USA są już przepełnione! Rządy zaraz zastosują selekcję imigrantów i deportacje masowe na koszt przybyłych i ich ojczyzn! Politycy się skłócą! Będzie już tylko jeszcze gorzej! Oni potrzebują taniej siły roboczej i płodzicieli obywateli za kindergeld'y i child's benefit'y wszelakie! Raju nigdzie już nie ma, bo kryzys pogłębiający się wszędzie coraz mocniej i nieodwracalnie! Bezrobocie za duże!

Gość cóż życie
najgorsze jest to że ludzie wartościowi którym warto byłby pomóc często nie chcą o nią prosić bo po prostu jest im głupio

Gość Polak ktorego poznalam
po jakie benifity..jestem tu 5 lat i nigdy zadnych benefitow nie pobieralam.. i jeszcze place podatki na tych angielskich darmozjadow z dwoma lewymi raczkami do pracy, zreszta ich rzad wzial sie za to i teraz juz malo komu co sie nalezy

Gość Do Eysenck
Nie chce mi się wszystkiego czytać.... wystarczy chyba,że przeczytam tytuł i treść, i się do niego odnoszę. Po co mam czytać innych wypowiedzi od A do Z skoro chcę się odnieść do tekstu założyciela tematu:P. I odpisałam. Jeszcze jedno,nie każdy Polak jedzie po benefity, sa tez osoby które chcą pracować i w ten oto sposób się utrzymać! A że ktoś nie zna angielskiego to go to od razu nie skreśla:) Bo i tacy ludzie dawali sobie radę, i jest im dobrze. Pozdrawiam

Gość KULKABABULKA
Przyjechalam do Uk 8 lat temu,znajac niemiecki i hiszpanski :P . Po co tu przyjechalam nie znajac jezyka? A porostak jak ty, nigdy nie dojdzie do czegos zaczynajac od zera. Mam dobre stanowisko, wysoko podniesiona glowe i smieje CI sie w durna bgebe :D:D

Gość alfajed
no jaka mila Polka z Ciebie, Kulkababulka...