Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Santiaga de la ferta

Czy powinnam mu powiedziec o tym ilu mialam facetow przed nim?

Polecane posty

Gość do mam gdzieś taki ślub
to bardzo istotna informacja

uwielbiam te forum ze wzgledu na bardzo proste i przejrzyste odpowiedzi... autorko postu weź sobie do serca każdą z nich.

Gość to nie możliwe aby mieć tylu
nie nie unieważnia się a stwierdza nieważność zawartego maleństwa - to dość duża różnica i nie kłóć się ze mną bo akurat jestem adwokatem kościelnym i zajmuję się tego rodzaju sprawami

Gość to nie możliwe aby mieć tylu
miało być małżeństwa a nie maleństwa :)

Gość autorce chyba znudziło się
uczestniczenie w tej dyskusji :)

Gość mam gdzieś taki ślub
Ok, przepraszam pani adwokat kościelny - wiesz więc, że funkcjonalnie niczym nie różni się to od ROZWODU, którego to słowa nie wolno oczywiście użyć w odniesieniu do małżeństwa cywilnego i jest to może błąd terminologiczny, ale nie funkcjonalny. Nie o to mi idzie zresztą. 99 partnerów seksualnych to "informacja istotna", ale jeśli napiszę do papieża, że mąż zgwałcił naszą córeczkę, złamał mi kręgosłup i wyrzucił nagą i posiniaczoną na klatkę - papież wzruszy ramionami i uzna tę informację za zupełnie "nieistotną", więc do śmierci muszę być żoną owego męża w świetle boskiego majestatu. Oto waga ślubu kościelnego i rozumienia "istotności" w kościele. Więc autorka nie musi się martwić, bo nic takiego nie straci na skutek swojej statystyki. A nawet zyska - będzie przecież mogła zawrzeć ponownie ślub kościelny, a jak jej się mąż znudzi (nie musi jej bić) - to znów unieważni i znów weźmie kościelny. Nieźle się urządziłaś - dzięki łamaniu boskich przykazań możesz brać ślub kościelny ile razy zechcesz :)

Gość nie nie nie pamiętaj
Nie. Nie mów mu tego nigdy pod żadnym pozorem. Kłam co chcesz, ale nie mów tego. Uwierz. Bo z czasem nie będziesz kochaną żoną, tylko kurwą, szmatą i czym tam jeszcz wymyśli. Uwierz.

Gość mam gdzieś taki ślub
w odniesieniu do małżeństwa kościelnego miało oczywiście być. Sorry :)

Gość żal żal
Nigdy nie mów. Ja zataiłam kilku i ograniczyłam liczbę do 3. Przed rozpoczęciem współżycia robiliśmy sobie testy na HIV. Wynik był negatywny. Powiedziałam, że minus i usłyszałam, że całe szczęście, bo "przy mojej ilości partnerów mogło być różnie". Wtedy zaczęłam się zastanawiać czy aby na pewno on nie ma czegoś z głową. Obydwoje jesteśmy po 30 -tce. Miałam tak naprawdę 6.