Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapomniałam 123321

Zapomniałam wziazc tabletke w pierwszym dniu okresu

Polecane posty

Gość zapomniałam 123321

i wziełam teraz w drugim dniu krwawienia, bo awet w ulotce jest napisane, ze mozna wziazc w 2-5 dniu pytanie mam takie, kiedy wziazc 2- ga tabletke? jeszcze dzis, czy jutro? prosze o odp.

Gość mierzi mnie
jak ludzie pisza wziasc, wziazc poprawnie powinno byc WZIĄĆ WZIĄĆ WZIĄĆ zapamietaj rzeciez to nie jest takie trudne slowo

Gość zapomniałam 123321
dodam, ze dopiero zaczełam brac tabletki, prosze o odpowiedz, bo nie wiem co zrobic

Gość zapomniałam 123321
wiem, przepraszam za błedy szybko pisze, bo sie troszke zdenerwowałam

Gość zapomniałam 123321
noctua dziekuje za twoj wpis wziełam o 9 rano drugiego dnia krwawienia, teraz bede brac o tej samej porze codzienie i tak nie bede sie kochac , bo facet wyjechał, takze o to jestem spokojna chodzilo mi tylko o to, czy mozna wziazc w drugim dniu miesiaczki. To jutro wezme 2-ga tabletke.

Gość zapomniałam 123321
wziąć miało być :)

Będzie ok. I nie przejmuj się jeśli na początku będziesz się gorzej czuła lub będziesz miała plamienia. Do 3 opakowania włącznie może tak być.A jakie to tabsy?

Gość zapomniałam 123321
novynette biore po raz pierwszy po poł roku przerwy czyli mozna wziać w 2 gim dniu okresu? juz nast. razem wezm e w pierwszym...dostałam szybciej okres i zapomniałam, dobrze, ze w radiu mówili coś o prezerwatywach to mi sie przypmniało ciekawa jestem jak zareaguje na te nowe tabsy, wczesniej brałam yasminelle

Gość zapomniałam 123321
Jeśli pierwsze opakowanie zostało rozpoczęte później niż pierwszego dnia miesiączki, wówczas pełna antykoncepcja występuje od ósmego dnia przyjmowania tabletek, a przez 7 pierwzych dni należy stosować dodatkowe metody antykoncepcyjne (środki mechaniczne, chemiczne). znalazłam coś takiego....ufff jestem spokojniejsza :) to zaczynam branie od dzis, momi, ze okres dostałam wczoraj :)

To dokładnie tak jak napisałam, spoko. Ale jakim następnym razem, znów chcesz robić przerwę? Bo jeśli nie to następne opakowania nie będą się zaczynały w 1 dzień okresu.

Gość zapomniałam 123321
poczekaj faktycznie, przeciez teraz sie wszytsko przesunie! to nastepne opakowanie tez musze zaczac w drugim dniu krwawnienia? i juz tak zawsze??

Gdzie tam, w opakowaniu masz 21 tabletek, potem robisz 7 dniową przerwę i 8 dnia zaczynasz nowe opakowanie (bez względu, czy masz krwawienie czy nie). Krwawienie dostajesz w trakcie tej siedmiodniowej przerwy, ok. 4-5 dnia (a czase 6-7), ale bez względu na to musisz 8 dnia (po 7 dniach bez tabsów) wziąść tabletkę z nowego opakowania- i tego MUSISZ pilnować, bo inaczej jest ryzyko zajścia w ciążę.

Gość zapomniałam 123321
noctua bardzo Ci dziekuje za wpisy naprawde pomoglas mi ;) juz to zajarzyłam ::) pozdrawiam i zycze milego dnia, tak to jest jak sie zaczyna a nie wie do konca jak brac :) dziekuje za pomoc :)