Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdfsgfj456243

Czy zdrowo sie odżywiam?

Polecane posty

Gość sdfsgfj456243

od dwóch tygodni jem feiry, pomidory, ogórki, pije wode niegazowana... wyeliminowałam chleb, ziemniaki, mieso, slodycze..

Gość lolascot
moim zdanie dobrze się odżywiasz!!

Co jeszcze jesz? Bo na samych ogórkach, kefirach i pomidorach dlugo nie pociagniesz. Ziemniaki czy mieso tez zle nie sa, trzeba wiedziec ile zjesc i sie ruszac

Gość 1234567890987654321
mieso chude np kurczak indyk powinnas j esc tak samo jak chude ryby badz tluste ryby z kwasami omega 3

Gość 1234567890987654321
i jeszcze obowiakzowo pieczywo ale ciemne i nie zapominaj ze zeby orgaznim dobrze funkcjonaowal to tez musi miec odpowiednia ilosc tluszczy dlatego nie mozna clakowicie z niego rezygnowac

doloz do tego gotowane miesko z kurczaka, wiecej nabialu, owoce :)

E tam pieczywo czy obowiazkowo to nie wiem, dobry chleb zly nie jest :O, ale dieta musi byc urozmaicona ryz i kasza są dobre i tanie. Polecam

Gość daję porady za darmo
Można jeść wszystko! Tłuszcze, słodycze, czipsy, smalec, piwo pić ale trzeba przepalać kalorie! Na rower marsz albo popływać! Taka dieta się znudzi szybko! Ziemniaki, makaron zastąp ryżem albo kaszą!

Gość mini mini 1985
ja zaczęłam mniej restrykcyjnie zamieniłam wszystkie słodycze na owoce, przestałam słodzić herbatę, mniej słodzę kawę ( gorzka mi nie smakuje). staram się unikać jadania na mieści i ostatni posiłek koniecznie przed 20 i schudłam od marca 5 kg :) Naprawdę warto, proste triki a już widzę efekty

Gość glen b
jem kupe

mini mini 1985 bardzo dobrze! a cukier mozesz zamienic na male ilosci miodu zdecydowanie zdrowszy.ciesze sie jak ludzie staraja sie odzywiac zdrowo!

Gość sdfsgfj456243
o dziękuje wszystkim za wypowiedzi:) powiem Wam ze wczesniej gubiły mnie kanapki- naparwde jadlam bardzo duzo tego... teraz zoladek mi sie skurczyl i naprawde w ciagu dnia potafie zjesc np dwa kefiry + jakies warzywka i naprawde jestem najedzona:) a nawet jak gdzies wychodze ze znajomymi to oni wiadomo czipsy orzeszki ale ja juz sie odzwyczailam od tego mam nadzieje ze na dlugo:) nie chce sie tuczyć jakimis niezdrowymi rzeczami.. tak mysle zeby od czasu do czasu zjesc talerz zupy:) To chyba nie zaszkodzi??

Gość sdfsgfj456243
aha i czasami mam ochote na kawe..tzn ja pisze rozpuszczalna i dolewam troche mleka i slodze lyczeczke;;/ nie wiem wlasnie czy moge..

Gość chinota
dieta na dłuższą metę to nie jest. Możesz gotować sobie kasze (np. kasza jaglana, gryczana lub ryż) plus do tego gotowane warzywa. Do tego oleje tłoczone na zimno, zdrowe. Możesz też sobie gotować zupy warzywne (ja robię np przecierane) można do nich dodawać trochę mięsa, najlepsze jest z indyka albo z cielęciny. Ryba też jest coool :)

oj tam, jasne, ze tak. ktos wyzej napisal ze cukier mozesz zamienic na miod. dobry pomysl :) a i zupy to dobry pomysl, warzywne, samo zdrowie ;)

bez przesady.Zupelnie wyeliminowales normalne pieczywo.A przeciez pieczywo z otrebami np.ma duzo blonnika.To,ze reklamuja te chrupki w zamian chleba w telewizji i mowia,ze to takie zdrowe nie znaczy,ze takie zdrowe to jest naprawde.Ja bym chodzila glodna jakbym jadla to co Ty. trzeba jesc nabial(sery,jogurty,mleko itp.) trzeba jesc owoce i warzywa trzeba jesc dobrej jakosci mieso trzeba jesc ryby(przynajmniej raz w tygodniu)

chbya,ze Ty chcesz schudnac to potrzebujesz jakiejs diety.Bo jesli zdrowy czlowiek eliminuje wogole mieso,chleb,ziemniaki to zle sie za to zdrowe zywienie zabiera.Wygogluj sobie piramide zdrowego zywienia i popatrz co sie je.Mieso o ile pamietam jest na samej gorze,a na samym dole so owoce i warzywa(najwazniejsze).Ale jemy wszystko co jet w piramidzie. zreszto ja w podstawowke konczylam 10 lat temu i wciaz to ze szkoly pamietam.Przeciez wszyscy sie o tym ucza.

Gość sdfsgfj456243
no chcialabym schudnac;) ale tez po diecie chcialabym sie zdrowo odzywiac a nie znowu obżerać się:) chce ogolnie zdrowo sie odżywiac:)

Gość sdfsgfj456243
chcialabym schudnac, i utrzymywać wage pozniej. nie wiem o co Ci chodzi

Gość sdfsgfj456243
aha , to w takim razie przepraszam bardzo:):) myslalam ze ironia tam jest:) ale zwracam honor i prosze o wybaczenie:)

Gość sdfsgfj456243
Moze kto sie do mnie dolłaczy?:)

Gość mini mini 1985
Kurcze schudnąć moim zdaniem nie jest trudno. U mnie to trochę trwało 5 kg od marca więc przypada ok 1-1,5 kg na miesiąc, ale watro nie głodzę się a dobre jabłuszko spokojnie zastępuje mi marsa na początku wiadomo miałam zachcianki ale teraz nawet na to nie patrze. Zapomniałam napisać, że zrezygnowałam z dojazdu do pracy autobusem pod koniec kwietnia jak w miarę robiło się ładnie na dworze. Wiem, że niektórzy mają daleko do pracy i nie mogą zupełnie zrezygnować z jazdy autobusem ale myślę, że wysiąść jeden czy dwa przystanki wcześniej nie jest problem. Ja idę do pracy 40-45 minut. Ps. Tylko nie tłumaczcie się tak jak moje koleżanki, że dzieci na nie czekają w domu, bo gdyby im szef płacił za chodzenie piechotą do pracy to pewnie żadna z nich nie miałyby problemu bo nie dla siebie a dla kasy by to robiły. Pozdrawiam

Gość sdfsgfj456243
no wiadomo zeby schudnac troche czasu potrzeba, niestety.