Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwionaMAMA

NOCNIK

Polecane posty

Gość zmartwionaMAMA

Mój synek ma 2 lata i ciągle robi w pampka już nie wiem jak go zachęcić do robienia siusiu na nocnik może znacie jakieś dobre sposoby na odzwyczajenie dziecka od pampersa jesli tak to chętnie je poznam . A ile miały wasze pociechy kiedy pożegnały się z pieluchą?

2 lata to nie tragedia tym bardziej jesli to chlopczyk. teraz masz idealny czas na naukę - lato.. niech lata w domu w samych majtkach.... kilka dni będziesz wycierać jego siku, aż w końcu zajarzy o co chodzi. i jak najczęsciej go wysadzaj i chwal jak nasika.

U mnie zadziałało zagranie na honorze. Pewnego razu mąż nieopatrznie powiedział, że jest dzidzią, bo robi w pieluchę. Mała tak się zawzięła, że zaczęła korzystać z nocnika. Miała wtedy 2 lata i 2 miesiące.

kupa na nockik w wieku 12 msc siku 2 latka w nocy tez bez pieluch nie zkaładaj pieluch wcale !!! pytaj co chwila i sadzaj na nocik z czasem załapie

albo wez misia posadz na nocniku i wytlumacz synkowi co misiek robi!

Gość zmartwionaMAMA
Dziewczyny dziekuje za rady jeżeli chodzi o puszczanie dziecka bez pampersa to tak zrobiłam dwa razy ale szybko sie zniechęciłam jednak po przeczytaniu waszych opini spróbuje jeszcze raz moze tym razem się uda.

moja niunia to uparty osiol nocnik wrecz ja "parzy" w tylek juz wszystkie misie siedzialy na topku oprocz malej :-/ dodam ze doskonale wie kiedy chce siku, bo zaraz leci mi powiedziec i pokazac gdzie zrobila ;) ale uparta nie usiadzie i juz

cierpliwości kobietko, nic za pięć minut się nie zdziała, kup więcej majteczek i niech tak biega, a jak nie nocnik to może od razu sedes. Mój siostrzeniec tak postanowił - nocnik be ale tak jak tatuś to zupełnie co innego ;-)