Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sytuacja mojej siostry jest ta

Która z was składała sprawę o alimenty? Ile płaci się za badanie DNA?

Polecane posty

Moja siostra chce złożyć sprawę o alimenty. Jest taki problem że nie ma pewności kto jest ojcem. Ile płaci się za badanie DNA? I czy ona za nie zapłaci czy on? Jak w ogóle taka sprawa wyglada?

No własnie a tu jeszcze sie pojawia problem że ona nie jest pewna kto jest ojcem. Wiec pewnie na same badania wyjdzie z 6 tys... :/

Boże bo jak ktoś miał 3 partnerów seksualnych w krótkim czasie to juz znaczy że ma hiv

Gość Fafnoście
jesli ona delokwenta pozwie o alimenty to sad jego pociagnie za kieszen ale on tez opczywiscie moze zlozyc wniosek o pokrycie ze srodkow panstwa

Gość sytuacja jest bardziej
złożona. Nie znam się dobrze, ale powiem co wiem: można takie badania zrobić prywatnie, kosztują, w zależności od metody i czasu, jaki chcesz dać na wykonanie badań (ekspresowe najdroższe) od ok. 1200 do 2000, z możliwością rozłożenia tej kwoty na bardzo dogodne raty. Aby uzyskać badanie "państwowe", na które "skierowanie" daje sąd musi zaistnieć sytuacja, że np. ojciec odmawia uznania dziecka, a ma to wpływ na alimenty, lub np. matka odmawia ojcu kontaktów z dzieckiem, twierdząc że to nie jego - wówczas to badanie się zleca i koszt ponosi osoba, która sprawę przegrała tj. jeśli dziecko okaże się dzieckiem wskazanego przez ciebie ojca, który się wypierał, by uniknąć alimentów - on ponosi koszt badań. Jeśli okaże się, że nie jest on biologicznym ojcem - płacisz Ty.

3 kandydatów na tatusia? Nieźle popłynie z kasą, a później dostanie alimenty w wysokości 400 zł :O

Gość julka kulka
ehh kobietty dlaczego sie nie szanujecie i sie puszczacie.....tosz to dziweczka mala

Moja siostra w ogóle jakas dziwna jest. Ma wykształcenie podstawowe wiec o czym my tu mówimy.

3 partnerów i wpadka:O Ja bym takie kastrowała:O Taki oto mamy skład społeczeństwa. Jakie dzieci rosną wychowywane przez takie mamusie:O