Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hoobastank

Jakie studia wybrac??

Polecane posty

jestem tegoroczną maturzystką. Szczęśliwie jest wykształcenie średnie pełne:) Powiedzcie mi nawet może po swoich doświadczeniach na jakie srtudia warto iść? Pod względem ciekawości, przyszłej pracy i waszych prywatnych przemyśleń??

Gość nie czas już składać papierów?
A Ty dopiero myślisz? Polecam studia, które dadzą Ci jak największą możliwość wyboru kierunku na magisterium (w razie, gdybys się rozmyśliła przez 3 lata).

Nie no ja już sobie powybierałam papiery juz w jednej są, a w drugiej daje sie dopiero po wynikach.. a pytam sie z ciekawosci bo interesuje mnie zdanie innych ;]

Gość Ewela;*
Co myślicie o prawie ?

No ja złożyłam na Logistyke, Finanse i Rachunkowosc, Gospodarke Przestrzenną i Ochronę Środowiska. Chociaz kiedys chciałam iść na pracownika socjalnego ale matura z wosu mnie nie przekonywała... i mama mi odradzała iść w tą strone a wie co mówi. W sumie nie mam jednej rzeczy, przedmiotu który jakoś by mnie aż tak pociągał ale te kierunki chyba najbardziej.

Prawo jest bardzo ciezkie.. moja kolezanka jest na 2 roku teraz i niedługo już po sesji będzie więc prawie 3 rok... Trudno pozniej zdobyc gdzies praktyke (przepraszam uciekło mi fachowe słówko). Bo zazwyczaj po rodzinie idzie.. takie realia ale jesli kogos to pociaga i wie ze jest silny to czemu nie;]

Gość ilonaaaaaa
hoobstank --> złożyłam na identyczne kierunki! a gdzie jeżeli mozna wiedzieś składałeś?

Gość ilonaaaaaa
aś :)

a ja do Łodzi na Politechnike i na Uniwersytet.. Ochronę Środowiska mam dlatego w Razie czego i koleżanke mam na 1 roku w sumie już bedzie na 2 więc sporo materiałów i pomocną rękę w razie czego;]

Gość szczeeeesliwaaa
ja wlasnie rzucilam prawo, po 3 latach. ODRADZAM!!!! TERAZ szukam takich studiów, które pozwolą mi znaleźć pracę na całym świecie . myslę nad filologią ang/hiszpanska, może w połączeniu z arabskim najwazniejsze to robic co sie lubi. ja do tego doszłam teraz (!!!) i... rezygnuje ze studiów.

Gość Ewela;*
Yhym no nieciekawie xD Ja składam też na ekonomie no ale na prawo mnie ciągnie dlatego pytam ;) dzięki dziewczyny;)

Gość ilonaaaaaa
ah, ok. ja też na politechnike i uniwersytet, tylko warszawski. a co na maturze? :)

Gość Ewela;*
Ej szczęśliwa a czemu rzuciłaś prawo?

Jesli idziesz na studia które Cię pasjonują to napewno dasz rade.. taka jest prawda.. moja siostra cioteczna w sumie najblizsza jest na architekturze co zawsze bylo jej pasją.. malowanie, rysowanie, mudynki artystyczna dusza i teraz jest zaj*** , stypendium dlatego chcialabym pasjonowac sie tym co robie i studniuje ale nie wiem czy mi sie to uda;p

oprocz tych podstawowych wszystkich (j.niemiecki) to jeszcze rozszerzoną geografię a Ty??

ja w tym roku skladam papiery zrobilam sobie przerwe dwuletnia ale ja musze zaocznie nie mieszkam z rodzicami, zreszta na nich to ja moge liczyc tak ze ho ho chcialam zlozyc papiery na fizjoterapie, ale nie chce na uczelnie prywatna, tylko panstwowa, ale w wiekszosci ten kierunek jest dziennie:( a szukam w poznaniu albo we wroclawiu

Gość qwer
jestem na BHP spoko,duzo nauki ale oplacalny zawod

Gość szczeeeesliwaaa
Długo sie zastanawiałam co zrobić, ale w końcu do mnie doszło, że nie podoba mi się życie w papierkach odpowiedzialne. Moją pasją zawsze było podróżowanie, poznawanie ludzi. Przez ten rok chcę pojeździć troche, pobyć w idiach troche, a za rok zaczne studia, może w angli lub paryżu (jesli naucze sie francuskiegoD:) Prawo??? trudne!! Może nie tyle trudne, co jest mnóstwo nauki. I uwierz mi, mnóstwo, to nie znaczy jeden kodeks na pamieć. Prawo się wciąż zmienia!!!, musisz znać te zmiany. Jeżeli ktoś chce całe życie kuć artykuły i chodzić w gajerku- OK. ja odradzam:))

a g n i e s z k a _ fizjoterapia ciezki ale fajny kierunek mam przyjaciela już jest po licencjacie i szykuje sie do magisterki powoli... ma jeszcze czas;] mysle ze powinnas znalezc a jest u was normalny Uniwerek Medyczny i tam nie ma zaocznych??

Gość ilonaaaaaa
oprócz podstawy rozszerzoną matematykę, rozszerzoną geografię i rozszerzony angielski. w sumie nie wiem nawet po co.

hoobastank - ja jestem z koszalina wiec nie bardzo orientuje sie co jest a czego nie ma ;) narazie jak szukalam to najbardziej pasowaloby mi na awf w poznaniu ale tam jest tylko dziennie i wieczorowo

Gość Ewela;*
Ojoj rozumiem ;) Niby racja ;p Potem z tymi aplikacjami też szyderczo jest ;D To życze powodzenia zagranicą^^;)

Gość szczeeeesliwaaa
prawo to cięzki kawałek chleba i ciągla walka o miejsce w szeregu. kto chce prowadzić stresujace zycie, spoko:)))) najważniejsza jest w zyciu zabawa!!!!:)) POWODZENIA!!

Gość ilonaaaaaa
na FIR na wydziale zarządzania podstawową matematykę, polski i język. na FIR na wydziale nauk ekonomicznych to co wyżej plus matematykę rozszerzoną. na logistykę matematyka rozszerzona, rozszerzony drugi przedmiot (czyli geo) i rozszerzony angielski. oczywiście można zdawać podstawę, ale marne szanse są dostać się z podstawą. a na ochroną nie pamiętam. to tak na wszelki wypadek, na odwal :p