Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taki maly kolo

sen roczniaka

Polecane posty

Gość taki maly kolo

Jak śpią wasze roczne dzieci? Moj zasypia godzinę, wypijając wcześniej 210ml , zasypia na rękach ( o zgrozo wazy 10 kg) i zastanawiam sie jak to zmienić żeby zasypial sam. Chyba ze to normalne u roczniaków.... dzieki z góry za podpowiedzi

Gość taki maly kolo
nikt nie pomoże?

Gość pytająca mamusia
Przed snem zjada zazwyczaj kaszkę na gęsto z jakimiś owocami lub z miodem, kładziemy go do łóżeczka, krzyżyk na czółku i buzi na dobranoc i wychodzimy z pokoju. Mały układa się w łóżku jak kotek i zasypia grzecznie. Potem musze go okrywac kocem bo zazwyczaj zasypia na kołdrze. Wazy 12,5 kg, to byłaby masakra jak bym miała go usypiać na rękach.

Gość taki maly kolo
ahhh.. jak ja bym tak chciała, ale nie wiem jak sie za to zabrać... to moje pierwsze dziecko

Gość pytająca mamusia
a może kładziesz go na drzemkę zbyt późno i dlatego nie może wieczorem zasnąć? Wymęcz go porządnie popołudniu, nie kładź spać, jak wieczorem położysz to padnie jak kawka.

Gość pytająca mamusia
mój roczniak tez jest moim pierwszym dzieckiem :)

Gość taki maly kolo
próbowałam, to zasypia przy butli... a jak sie ona kończy budzi sie i muszę go bujać na rekach ( jak jest bardzo zmęczony to jakieś 10 minut) A twoj w nocy sie budzi? Bo mój sie budzi tak ok 5 przytulam go i zasypia znowu ale to sie zdarza kilka razy w nocy wiec... trochę mnie meczy

Gość pytająca mamusia
hm... mój zazwyczaj budzi się koło 6 - 7 rano żeby dać mu mleczka z kaszą i idziemy jeszcze spać do nas do łóżka, w nocy już od bardzo dawna sie nie budzi...

Gość jagoda@op
moj tez ma roczek i zasypia w łózeczku .Poprostu wkladam g do łózeczka ja siadam na fotelu i mały zasypia,czasami czytam mu bajke.Mozesz tez sprobowac wyjsc z pokoju tak jak pisal ktos wyzej .

Gość w czym tu pomagac
dziecko uczy sie od samego poczatku spac w lozeczku,bez noszenia i brania do swojego lozka.Ja tez mam piewsze dziecko i nikt mnie nie pouczal.Mam swoj rozum.Mamy robia z siebie meczennice.