Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KrakowiAneczka

Nierowne piersi :(

Polecane posty

Witajcie! Karmie synka piersia juz okolo 3.5 miesiaca i okolo 2 miesiecy temu nagle lewa piers zaczela "produkowac" mniej mleka. Myslalam, ze moze laktacja sie w niej wyregulowala i czekalam, az to samo stanie sie z prawa. Piersi pomimo tego byly rowne. Prawa w koncu zaczela produkowac nieco mniej mleka, lewa troszke wiecej i tak bylo az do okolo 2 tygodni temu. Lewa znow sie rozleniwila, a prawa nadrabia. Staram sie nie faworyzowac zadnej piersi, choc chyba czesciej przystawiam maluszka do lewej. Problem w tym, ze prawa piers jest gigantyczna (miseczka D), lewa malutka i mieciutka (miseczka B). Czy mozliwe jest, ze czesto spiac na lewej stronie wstrzymuje laktacje w lewej piersi? To zaczyna byc uciazliwe i dosc wstydliwe dla mnie :( Jakies sugestie? Moze masaze lewej piersi? Prosze o pomoc!

...nikt sie z takim problemem nie spotkal? Moze wydaje sie moj problem glupawy, ale wierzcie mi, roznica jest ogromna i bardzo widoczna :(

Gość takpytamtylko
D jest gigantyczne? Od kiedy???

Miałam tak samo przy drugim dziecku i jak skończyłam karmic wszystko wrócuiło do normy, taraz mam trzecie i tez karmię ale juz jest ok bo bardzo pilnuje tego by karmić raz jedna i raz druga piersią... Ja radziłam sobie tak że wkładałam taka specjalną wkładke do biustonosza do tej mniejszej piersi a oprócz tego jeszcze wkładki laktacyjne. pozdrawiam

Aga dzieki za odpowiedz. Ale ja wlasnie pilnowalam, by karmic na przemian, z obu piersi i tak sie stalo :( czy jest cos co moge zrobic teraz, bo zamierzam karmic przynajmniej do konca tego roku a jest to naprawde uciazliwe :| Gdzie mozna takie wkladki kupic? Prawa D jest gigantyczna w porownaniu do lewej B :|

Miseczka B przy obwodzie 60 będzie malutka, a przy 80 już całkiem duża, a 65D i 75B to miski prawie takiej samej wielkości :D:D:D

A ja przy pierwszym dziecku straciłam pokarm w prawej piersi...mimo ze karmiłam raz jedną raz drugą. Wtedy jeszcze nie miałam doświadczenia i nei wiedziałam ze w tej prawej mam mniej kanalików mlecznych. Potem przy odciąganiu laktatorem było bardzo wyraźnie widać ilość strumyczków mleka i różnice w obu piersiach. Przy drugim wiedzialam juz co robić - karmiłam czesciej piersią prawą żeby ją mocniej pobudzić. Teraz karmię juz córkę rok i w obu piersiach mam mniej wiecej tyle samo mleka ale nadal czesciej przystawiam ją do prawej (teraz to ona sie raczej sama przystawia :p bo duża baba jest ) głaszczka - autorka ma 2 rozne miseczki ale raczej nie ma 2 roznych obwodów pod biustem :D Ja mam 70 B i spokojnie wykarmiłam 2 dzieci każą karmiąc rok.

Ja przez pierwsze 5miees karmienia mialam podobny problem. Balam sie, ze moje cycki juz pozostana w tak roznych od siebie wielkosciach. Na szczescie wszystko jakos samo sie uregulowalo.

Gość ja za granica moglam
glaszczka ma racje - ja z miseczki D przeszlam na miseczke G - miseczki takie same tylko obwod pod biustem inny :)

Gość To częste
Tez tak miałam, synek preferował jedną pierś, tą w której było więcej mleka no i z czasem lewa malutko produkowała, prawa bardzo dużo. Było widać dużą różnicę w wielkości piersi, na szczęście po zakończeniu karmienia wszystko się wyrównało :)