Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maaalena

Wybory - dwa pytania

Polecane posty

Gość maaalena

Mam dwa pytania, może mi ktoś odpowie. Po pierwsze skąd czerpie się informacje z jakim wykształceniem ludzie głosowali na poszczególnych kandydatów? Czy to nie są tylko wyniki ankiet? Mnie nikt nie pytał o zdanie i nie znam nikogo, kogo by przepytywano. Takie ankiety mogą być przecież przekłamane, a podaje się te informacje jakby były rzeczywiste, odnoszące się do obecnego, dzisiejszego głosowania! Drugie pytanie nawiązuje do pierwszego. Często czytam opinie w internecie, że skoro w sondażach ludzie w większości głosowali na Komorowskiego, to znaczy, że Ci, co głosowali na Kaczyńskiego wstydzą się do tego przyznać. Skąd taki absurdalny pomysł? Zupełnie tego nie rozumiem. Przecież sondaże są przeprowadzane tylko w jakiejś grupie ludzi, najczęściej z miast, a wiadomo, że na Kaczyńskiego głosowali licznie na wsiach. Po za tym w sondażach jest ponad 40 procent głosów na Kaczyńskiego, więc oni też się wstydzili przyznać? :)

Gość a jak głosowałaś to
podwałaś wykształcenie?

Gość maaalena
oczywiście, że nie podawałam. O to mi chodzi. Niech nie podają takich danych jako rzeczywisty stan rzeczy... litości :)

sondaże nie sa tylko w miastach.. no i wlasnie przy tych wybranych komitetach wyborczych po zaglosowaniu daja ci taka ankiete do wypelnienia.. tzn jesli chcesz. mi chcieli dać, ale nie miałam czasu więc odmówiłam :)