Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość121

opóźnienie krwawienia z odstawienia

Polecane posty

Gość gość121

Witam ;) od 3 miesięcy biorę Harmonet. Już niedługo wyjeżdżam na wakacje i akurat wtedy będę miała 7 dniowa przerwę ;/ Chciałam nie robić tej przerwy tylko zacząć brać proszki z nowego blistra tylko nie do końca wiem ile powinnam ich wziąć. Byłam w tamtym tygodniu u lekarza, ale zupełnie zapomniałam o to zapytać. Na ulotce napisane jest, ze "krwawienie z odstawienia można opóźnić o dowolny czas, ale maksymalnie o 21 dni". Czyli, że nie będę teraz robiła tej 7 dniowej przerwy i np wezmę jeszcze dodatkowe 7 tabletek....później zrobię 7 dniową przerwę i mam wybrać to opakowanie do końca (czyli 14tabletek) i znowu 7 dni przerwy czy zacząć nowe i wybrać całe 21o dopiero przerwa?

Gość malola
po prostu zaczynasz następny blister , bierzesz cały i gdy się skończy robisz przerwę

Gość gość121
czyli 42 dni bez krwawienia, ewentualnie plamienie w trakcie... Dzięki :)

Gość malola
Nie ma za co:) mi tak poradziła gin. nawet nie miałam żadnych plamień itp

Gość gość121
a jeszcze jakbyś mogła powiedzieć mi czy np bezpieczne byłoby zrobić tak, że teraz brałabym proszki 42 dni, później 7 dni przerwy i znowu 42?

Gość malola
Podejrzewam ze pewnie było by to niewskazane ale tego juz na pewno powiedzieć ci nie mogę.Najlepiej skonsultuj z gin. masz sporo czasu a mysle że taka sprawe można nawet telefonicznie

Gość gość121
Właśnie tez wydaje mi sie, ze to nie za bardzo zdrowe może być. No nic, bardzo Ci dziękuję :) i pozdrawiam, udanych wakacji :)