Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

proffesórka1

ile pieniedzy na prezent?

Polecane posty

idę w sierpniu na wesele do koleżanki. Znam ją średnio; kiedyś razem pracowałyśmy. Nie widujemy się często, w sumie bardzo rzadko. Moje pytanie: ile dać jej pieniędzy na prezent??

Gość martaaaaaaaaaaa
w tamtym roku wychodziłam za mąż i moje koleżanki które były u mnie na weselu dały mi po 100zł, jedna 150. Zazwyczaj dla koleżnki, znajomej daje sie stówke takie minium.

Gość 73236726372
od pary to minimum 400zł-to standard

Gość 100to zdecydowanie za mało..
myslę,że ok 400zł

Gość w oczach monetki
ja wymagam od koleżanek z którymi rzadko się widuję min. 500 zł od pary :O Jak ktoś daje ok. 200 zł to nie ma co liczyć na zabawę na moim weselu :O

Mniej niz 500 dac nie mozesz :o Chyba nie moglabys jej później w twarz spojrzec :o Rodzina daje po 2tys i więcej, za mniej niż 500 nie ma wjazdu na żadne wesele w Polsce :classic_cool: Przeciez talerzyk musi sie zwrocic i jeszcze mlodzi musza zarobic, zeby na podroz poślubna starczylo :P

Mniej niz 500 dac nie mozesz :o Chyba nie moglabys jej później w twarz spojrzec :o Rodzina daje po 2tys i więcej, za mniej niż 500 nie ma wjazdu na żadne wesele w Polsce :classic_cool: Przeciez talerzyk musi sie zwrocic i jeszcze mlodzi musza zarobic, zeby na podroz poślubna starczylo :P

Gość w oczach monetki
jakby nie patrzeć jest to interes życia ;)

nie czytaj tych glupot :O 200 zl starczy w zupelnosci, chyba, ze kolezanka zaprosila Cie tylko dla kasy, ale to juz jej problem...

Gość w oczach monetki
pstryczka, troche luzu to nie są głupoty, to jest ironia :P

Gość duperele kochana
no ja mam nadzieję, że to ironia, bo idę w sierpniu z moim facetem na ślub jego kuzyki i zamierzamy dać 200zł

Jasne, ze ironia! Jak ktos chce robic interes i sie wzbogacać to niech sobie firme załozy :P

Gość w oczach monetki
myślę, że na "milionowym" (tyle tego już pewnie było ;) ) topiku nie trzeba kolejny raz pisać , że każdy daje tyle na ile go stać! Jeden da 200zł, drugi 400 zł a ktoś 800zł. Jak się będziemy bawić w standardy, to niedługo standardem będzie dołączanie w zaproszeniu druku na przelew (płatne przed weselem) tak, aby młodzi z tej kasy mogli opłacić nasze talerzyki :O :P

Gość mammamiapomidore
w oczach monetki - nie podsuwaj takich pomysłów na forum, bo ludzie stąd jeszcze będą gotowi blankiety z kwotą i numerem konta przykleić przy wierszydłach o kasie ;) Do autorki - dajesz, ile możesz.

Gość o ja pierdoleeee
400 zł. od osoby, której nie widziała 2 lata?" jak jej tyle nie widziała to po chuja ja w ogóle zaprasza.Idzie na impreze weselna to ma dać tyle ile potrzeba a przynajmniej minimum 500 zł

Gość 39283209832093
tak 200 od osoby lub 400 od pary - mowie to minimum

Gość kup pościel wyjdzie taniej

Witaj ja za trzy tyg wychodzę za mąż i powiem Ci że my płacimy 150zł od osoby czyli 300 za parę i do tego alkohol wiec będzie około 350. I z tego co wiem to mozna minimalnie zapłacić za parę 250 przynajmniej tu gdzie mieszkam.A więc moim zdaniem dobrze by było aby młodym przynajmniej za talerzyk się zwróciło,he he choć nie ma na co liczyć tak naprawde jak sie wystawia wesele to po to aby sie ludzie dobrze bawili [przeciez to tylko ten jeden raz. A u mojej koleżanki dawali po 50 zł albo pute koperty he he......:-) Ile dasz będzie dobrze!!

Witaj ja za trzy tyg wychodzę za mąż i powiem Ci że my płacimy 150zł od osoby czyli 300 za parę i do tego alkohol wiec będzie około 350. I z tego co wiem to mozna minimalnie zapłacić za parę 250 przynajmniej tu gdzie mieszkam.A więc moim zdaniem dobrze by było aby młodym przynajmniej za talerzyk się zwróciło,he he choć nie ma na co liczyć tak naprawde jak sie wystawia wesele to po to aby sie ludzie dobrze bawili [przeciez to tylko ten jeden raz. A u mojej koleżanki dawali po 50 zł albo pute koperty he he......:-) Ile dasz będzie dobrze!!

Gość ludzie co wy z tymi talerzami
jak sie robi wesele i zaprasza gości to obowiązkiem organizujących jest dysponować taką ilościa gotówki, zeby móc bez problemu zapłacić, a nie trząść porami, czy z kopert starczy :o Poza tym zawsze możesz kupić prezent, zamiast dawać kasy. Poza tym, ja gdybym szła do takich materialistów to na pewno nie dałabym pustej koperty - NASRAŁABYM do niej, zeby mieli przyjemniej :o