Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sama nie wiem jak to jest

Jak to jest z tym ubezpieczeniem.

Polecane posty

Gość pytająca11111
A własnie że skoro ojciec opłaca za nią ubezpieczenie grupowe w PZU to należy jej się kwota za urodzenie dziecka, ja dostałam ok 700zł a a mąz z innego towarzystwa ubezpieczeniowego 1200zł. przy ubezpieczeniach grupowych pracowników, można też ubezpieczyć dorosłe dzieci i współmałżonka. Ale jeśli mąż będzie chciał ciebie ubezpieczyć u siebie to napewno nie dostaniesz bo zazwyczaj jest okres tzw karencji od 6-12 miesięcy dla dzieci i współmałżonką, a pracownik jest ubezpieczony od momentu podpisania umowy!

Gość pytająca11111
W hestii za urodzenie dziecka jest 1200zł a w pzu 700zł, co miesięczne składki ok 40zł. To sa ubezpieczenia grupowe pracowników jeśli zakład pracy ma taką formę dodatkowego ubezpieczenia! Ale równie dobrze dorosłe dziecko może być ubezpieczone przez ojca.

Gość smerfetkaaaaaaaa
ale jesli to dorosłe dziecko ma zamiar wyjśc za mąż to chyba ojciec Jej już nie może ubezpieczyć ?

Gość sama nie wiem jak to jest
no wlasnie... jak jest z tym doroslym dzieckiem ktore ubezpiecza ojciec? dodam ze za maz wychodze we wrzesniu a urodze w styczniu

Gość ala ma kotaa
no na moje rozumowanie można ubezpieczyć członka rodziny -tak jak Ciebie teraz ojciec ubezpiecza , ale po ślubie stworzysz nową rodzinę z mężem i takie ubezpieczenie nie przejdzie. Przynajmniej mi się tak wydaje bo w końcu jakby nie było to już dwie osobne rodziny.

Gość fanka anka
autorko ale Tobie chodzi o ubezpieczenie zdrowotne w ZUS-ie czy dodatkowe np w PZU??

Gość energiaa
Najlepiej mieć oba :)

jeśli chodzi o PZU to tylko Plan na życie brać bo polisa bardzo elastyczna jest i dostępna dla każdej kieszeni.