Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co zrobić z tym

narzeczona nie zgadza się na intercyzę

Polecane posty

Gość co zrobić z tym

i mam problem, nie wiem co zrobić żeby zmieniła zdanie

Gość 645643ddsfsadfsdf
Powiedz że albo intercyza albo ślubu nie będzie.Nie chce się zgodzić bo coś kombinuje.

Gość co zrobić z tym
przecież po ślubie będzie miała wszystko, ile jest sytuacji że pary kłócą się o majątek, to mi daje do myślenia czy ona chcę być ze mną czy dla kasy

Gość co zrobić z tym
przecież po ślubie będzie miała wszystko, ile jest sytuacji że pary kłócą się o majątek, to mi daje do myślenia czy ona chcę być ze mną czy dla kasy

pogadaj z nia o powodach dlaczego chcesz intercyzy, ona pewnie mysli ze nie chcesz sie z nia dzielic a nie uwzglednia faktu ze bycmoze Ona nie bedzie chciala sie kiedys dzielic z Toba. Roznie w zyciu bywa, nie trzeba zakladac od razu najgorszego ale brac najgorsze pod uwage. I tak przeciez Wasze bedzie Wasze.

Gość df24234defgdfgsdfasahdh
Powiedz że albo intercyza albo ślubu nie będzie.Jak nie chce się zgodzić to znaczy że pewnie coś kombinuje.

Gość bez owijania w sreberko
Nie ma intercyzy = nie ma ślubu :) Proste.

Gość dfgdfgsdfasahdh
Powiedz że albo intercyza albo ślubu nie będzie.Jak nie chce się zgodzić to znaczy że pewnie coś kombinuje.

Gość co zrobić z tym
jestem z nią 3 lata, nie chcę tego przekreślać

Gość Helena i Marian
Połóż chuja na nią 🖐️

a w jakim celu ta intercyza jakie sa powody wprowadzania rodzielnosci majatkowej po slubie?? Dlaczego chcesz dzielic wszyskto na moje i Twoje??

Gość to trudny temat
to trudny temat mozna go rozstrząsać w różne sposoby, sama nie wiem co bym zrobiła, z jednej strony może uznac to za brak zaufania i z góry zakładanie że cos nie wyjdzie a z drugiej strony świadczy o braku rozwagi, bo tak naprawdę nie powinien mieć dla niej twój stan majatkowy przed slubem,więc nie ma aż takich powodów by się nie zgodzić, napewno nie możesz jej powiedziec tak jak ktoś napisał : intercyza albo slub bo to swiadczyłoby o twoim braku szacunku,spróbuj spokojnie jeszcze raz porozmawiac na ten temat,czy az tak musisz brac slub? mozna żyć bez niego ale w tym przypadku w razie ww pani będzie jeszcze bardziej poszkodowana

Gość co zrobić z tym
a dlaczego ma nie podpisać, po ślubie będzie miała wszystko, przecież to dla niej nie powinno mieć znaczenia, intercyza to normalna rzecz

Gość taaaaaa trudna sprawa
jakby mi narzeczony cos takiego zaproponowal, to bym uznala to za brak zaufania, no chyba ze dla kogos kwestie meterialne sa az tak wazne, bo dla mnie nie sa, i dlatego jesli wyjde za maz, to za kogos, kto tak samo uwaza.

wy hcyba nie rozumiecie slowa intercyza intercyza potocznie mowi sie na rozdzielnosc majatkowa po lsubie ludzie nie maja wpolneog majatku wspolnych pieniedzy i rzeczy tylko kazdy ma swoje a co do rozwodu itd to nie podpisujac intercyzy prawo w ustawowej wspolnosci przewiduje ze to co ktos mial przed slubem jest jego i nic do tego malzonkowi to po co wam ta intercyza ??

Jesli nie chce intercyzy to chyba na twojej kasie niexle jej zalezy. Cos jest nie tak skoro nie chce tego .

kiedys intercyza nie była normalna rzeczą, małżeństwo oznacza "wspólne" i po to sie bierze slub aby byc razem i mówić nasze. Może i bedzie miała wszystko ale świadomośc ze juz jej czegoś nie chcesz dac, albo sie boisz ja przerasta. nie dziw sie. Teraz moze bardziej ze tak powiem intercycy sa w modzie bo ludzie sie często rozchodzą, zdradzają i tylko z uwagi na to zrobiłabym intercyzę.

Gość taaaaaa trudna sprawa
to po co chcesz ta intercyze?

Gość Przecież to jest dowód na
to , że leci na kase . I ja bym jej tak powiedziała , że nie zgadzając się , daje mi powód do myślenia , że chodzi jej o kase .

Gość Autor zdecydował
, że chce aby była podpisana intercyza , i nic Wam do tego z jakiego powodu :O I nikt nie chce wysłuchiwać , że " ojojoj ja bym nigdy nie podpisała " :O

Gość fffoka
Mnie sie wydaje, że propozycja intercyzy rzadko kiedy witana jest z entuzjazmem. Ten temat ma to do siebie, ze emocje mieszają sie z rozsądkiem i różne dziwne rzeczy z tego wychodzą. Ja osobiście widzę plusy intercyzy, ale jakby mój chłop z takim pomysłem wyszedł, to chyba bym na to całkiem inaczej patrzyła

Gość co zrobić z tym
chcę kupić dom po ślubie, wykładam całą kasę ja, to chyba chcę zabezpieczyć się

Gość Luka10
to po co bierzesz ślub skoro nie wierzysz ze bedziecie razem?

Gość co zrobić z tym
widzę co się dzieje na świecie, kobiety lecą tak gdzie lepiej, a ja chcę mieć pewność że jest ze mną nie dla kasy, nie wiem dlaczego się opiera, zapewnię jej wszystko

co zrobić z tym bozesz koles rozwaliles mnie hcces zintercyze a na prawie sie nie znasz idz najpierw do prawnika a potem pierdziel farmazony o intercyzie pieniadze jakie zebrales przeds lubem sa twoje zonie nic do tego i jak kupisz po slubie dom z pieniedzy zodbytych przed slubem dom jest twoj masakra co za chlop z ciebie stawiac swoja kobiete w takiej niezrecznej sytacji i n awet nie miec o tmy pojecia

porozmawiaj z nia na spokojnie i jezeli sie nie zgodzi przesun date slubu... ja osobiscie jestem za intercyza to duzo ulatwia, a w razie rozwodu nie musze sie klocic co jest moje a co jego. Jezeli nie chce podpisac to byc moze chce tylko twoich pieniazkow, ale moge sie tez mylic