Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lady_fjona

Czy warto iść na studia ? Humanistyczne : )

Polecane posty

Gość lkjvnhiu
zależny na jakie, ale raczej nie

W tym roku chcę iśc po 2 letniej przerwie na nowe studia...myślałam o stosunkach i kulturoznastwie -pózniej. Jednak z perspektywa pracy nie jest atrakcyjnie ...i nie wiem czy nie lepiej iśc może na jakiś kurs policealny zawodowy albo turystyke,,,?

Ja uważam ze jak kocha sie dzieci należy isc na pedagogike jak kocha sie rachunki na rachunkowość:) co lubisz tam studiuj inaczej i tak nigdy nie bedzie robiła tego co studiowałaś, ja studiuje pedagogike i jestes zakochana w tych studiach:) dzieciaki sa niewinne i bezbronne praca z nimi jest cudowna.

Alexa ja raczej na pedagogike nie pojde,,,nie interesuje mnie taki typ pracy z dziecmi , tzn mysle że stać mnie ze swojej strony na coś bardziej lepszego niż pedagogika...

warto studiować to co Cie interesuje :) Co z tego, że pójdziesz np. na lekarskie, skoro zemdlejesz przy pierwszej lepszej operacji ;)

stać sie na cos lepszego ????? Czyli pedagogika to takie nic??? cholera to chyba musiała bys naprawde poczytać na ten temat, ja zrobiłam licencjat z rachunkowości i cholernie załuje straconego czasu, a niby takie ambitne studia a jedno wielkie g. idz na turystyke to napewno jest ambitniejsze hahahaha

inżyynier Pewnie że warto studiowac to co cię interesuje ..tyle że humanista może swoje zainteresowania zostawiać na wycieracvzce przed UP po 3-5 latach i pracowac w lidlu... przykre ale prawdziwe ,,, A ja z kolei nie nadaje sie na scisłe kierunki...

oj uwierz mi, że Polska przekształca się w "Rzeczpospolita handlowa" . Przemysł upada nasz polski, na rzecz importu. Przykre ale prawdziwe ;)

ale ja nie napisałam że pedagogika to nic! Poprostu uważam że nie nadaje sie do pracy z dziecmi...owszem gdybym chciała pracowac w przedszkolu szkole to bym wybrała pedagogikę...ale to nie są moje klimaty... Myśle że turystyka to już inna bajka niż pedagogika...

turystyka- podstawa- wiedza georaficzna jesli to lubisz i jestes mocna :) to mysle ze bedzie ciekawa.

turystyka- podstawa- wiedza georaficzna jesli to lubisz i jestes mocna :) to mysle ze bedzie ciekawa.

Gość aldona7897
Z humanistycznych to warto iść na filologie obce, zawsze jakaś praca się znajdzie, jeśli nawet nie jako lektor, to różne firmywolą dokształcić osobę z perfekcyjnym językiem zawodowo, niż niektórych specjalistów nauczyć języka.

Gość Z własnego doświadczenia
kulturoznawstwa nie polecam, przynajmniej miedzynarodowego i na UJocie :)

Gość coż za humanistka
"mysle że stać mnie ze swojej strony na coś bardziej lepszego niż" jak taka z ciebie humanistka to tylko Lidl

nie bede sie bawiła w ą i ę A ja własnie myślę o kulturoznastwie ze znajomoscią 3 jezyków...ang franc i włoski...

Gość nickonicko2010
warto,teraz wszyscy zachęceni przez reklamy pójdą na kierunki ścisłe i będzie brakować humanistów ... http://www.skapiec.pl/#from41355

Gość coż za humanistka
chodziło mi o "bardziej lepszego" Pani poliglotko " warto,teraz wszyscy zachęceni przez reklamy pójdą na kierunki ścisłe i będzie brakować" - na ścisłych jest taki niedobór, że te kilka osób, które się skuszą na wskutek reklam nic nie zmieni

to nie chodzi o to bo scisłowiec wszedzie da sobie rade a humanista ma pod górke...

Gość coż za humanistka
no przecież widzę że gadasz sama ze sobą

Gość hgfjhgfhgf
myśle że powinnaś sie najpier zastanowić co najbardziej chcesz robić w życiu niż iść na bezprzyszłościowe studia, jak chcesz być bezrobotna to nie polecam

Gość Surrrykatka 90
radze iść na prawo :) przyjemne studia zapewniam ;)

Gość hgfjhgfhgf
myśle że powinnaś sie najpier zastanowić co najbardziej chcesz robić w życiu niż iść na bezprzyszłościowe studia, jak chcesz być bezrobotna to nie polecam

Gość uwielbiam to hahahaha
"No za wielkiego wyboru to nie mam bo nie naleze do ścisłowców." czyli jestes po prostu glupia po co owijac w bawelne ze jest sie humanista?:D

haha mi tez sie wydaje ze chyba jestes słaba powiedzmy delikatnie slaba ze wszystkiego, wydaje mi sie ze najlepszy dla Ciebie bedzie jednak jakis kurs przynajmniej masz szybko papier i idz do pracy z tego bedziesz miala pieniadze, jak ktos chce isc na studia to idzie na te o ktorych myslal ty nie wiesz wiec po co isc??

haha mi tez sie wydaje ze chyba jestes słaba powiedzmy delikatnie slaba ze wszystkiego, wydaje mi sie ze najlepszy dla Ciebie bedzie jednak jakis kurs przynajmniej masz szybko papier i idz do pracy z tego bedziesz miala pieniadze, jak ktos chce isc na studia to idzie na te o ktorych myslal ty nie wiesz wiec po co isc??

Gość ktoś napisał żeby się
najpierw zastanowić, co się chce robić w życiu - to prawda. Ja sama zawsze wiedziałam, co chcę, co lubię, co mnie pociąga. Studia wybierałam oczywiście pod tym kątem (humanistyczne! ;-) ). I nie wyobrażam sobie, że mogłoby być inaczej. Jeśli robi się w życiu coś z pasją - to i ma się z tego profity.