Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lady_fjona

Czy warto iść na studia ? Humanistyczne : )

Polecane posty

Gość ciapciak92
Studia humanistyczne są dobrym wyborem. Wszystko zależy, co rozumiesz pod hasłem humanistyczne oraz jaki kierunek wybierzesz. Jedyne co jeszcze mogę doradzić to po prostu zapoznać się z opisami kierunków humanistycznych http://www.kierunki.net/humanistyczne

Gość gość
A czy warto iść na AWF, jeśli nie lubimy sportu? :) Wszystko zależy od predyspozycji i zainteresowań. Jeśli humaniści będą na siłę studiować robotykę czy informatykę, nic dobrego z tego nie wyniknie. Ani dla nich, ani dla pracodawców, ani dla konsumentów/klientów. Pytanie zatem nie powinno brzmieć "czy warto iść na studia humanistyczne?", ale "na jakie studia humanistyczne warto iść i gdzie?". Obecnie jednym z najbardziej przyszłościowych kierunków humanistycznych jest polityka społeczna. Specjaliści z tej dziedziny już teraz są poszukiwani, np. przez organizacje pozarządowe. W przypadku polityki społecznej bezkonkurencyjna jest WSP im. J. Korczaka. Kadra dydaktyczno-naukowa, programy nauczania - najwyższy poziom. I w dodatku studia te są bezpłatne.

Gość gość
co innego miec przyjemnie studia i uczyc sie tego, co nas interesuje, a co innego miec potem pracę. Nikt pracy po studiach nie gwaratnuje. Jesli chcemy pracowac w zawodzie niezbyt poszukiwanym, musimy byc w nim wybitni i w dodatku pzredsiebiorczy.

Gość gość
Pracować w zawodzie to najpierw trzeba znależć się w partii,która obecnie jest przy władzy

Zbieram pieniądze na dzieci chorujące na raka! Przelewy róbcie pod konta walutowe! IBAN PL Tomasz Bartoszewicz 11 1160 2202 0000 0003 0160 6101 USD 45 1160 2202 0000 0003 0160 6168 EUR 07 1160 2202 0000 0003 0160 6173 CHF 17 1160 2202 0000 0003 0160 6187 GBP Bank Millenium! Nie dawajcie pieniędzy żebrakom na ulicach! Mynt slant penger geld money underholdsbidrag vanvidd koffkongen asylum madman madhouse

Gość gość
Fiono, jesli Jestes zdeterminowana,znasz jezyki mozesz sprobowac swoich sil. Humanista raczej nie odnajdzie sie ani nie poradzi sobie np. na biologii. Jestem po stosunkach i juz lepszym wyborem wydaje mi sie kulturoznawstwo, stosunki totalnie mnie rozczarowaly. Znajomy po kulturoznawstwie jest teraz kierownikiem domu kultury w moim miescie i wydaje lokalna gazete,inicjuje rozne wydarzenia,koncerty, wspolpracuje z osrodkiem dla dzieci niepelnosprawnych. Robi naprawde wiele rzeczy. Co do stosunkow, Pierwszy rok to taki misz masz,duzo przedmiotow ogolnych-filozofia,psychologia spoleczna itd. Dopiero na drugim tak naprawde czujesz,ze studiujesz stosunki miedzynarodowe. Mimo wszystko zdecydowalam sie na drugi kierunek, filologie angielska bo tak jak pisalam ,po napisaniu wymeczonej pracy licencjackiej o handlu zagranicznym czulam sie wyczerpana "stosunkami". Moze nie krecilo mnie to tak jak wczesniej sadzilam. Pozdrawiam o zycze sukcesow.

Gość kursyniestudia
Nie zawsze warto iść na studia, humanistyczne kierunki nie za bardzo otwierają drogę w świecie pracy, w takim wypadku już lepiej pójść na jakieś kursy zawodowe, polecam przeczytać http://hord.net.pl/kursy-zawodowe-czy-studia/

Gość gość
Ja już decydujesz się iść na studia, to na jakieś zgodne z Twoimi zainteresowaniami. Po pierwsze bedzie Ci łatwiej a po drugie jak to się mówi, "nic na siłę" Jednak dobrą alternatywą sa tutaj kursy zawodowe. Czasami certyfikat ukończenia kursu dale Ci większe możliwości a niżeli dyplom mgr w kieszeni. proponuje Ci przejrzeć te ofertę: https://www.cognity.pl/ Na studia możesz iść zawsze :)

Gość hellenna
Jeśli ma się plan co chce się po nich robić to oczywiście, że warto! To nie jest tak, że wszyscy humaniści są bezrobotni. Ja skończyłam psychologię i rzeczywiście - część znajomych ze studiów robi całkiem przypadkowe rzeczy, ale np. ja i jeszcze 2 osoby poszliśmy na kurs psychoterapii: http://www.fundacja-wroclaw.org/kursy/program-merytoryczny-kursu-47 bo od początku mieliśmy pomysł na to, co chcemy robić.

Gość gość
Z własnego doświadczenia wiem, że po studiach humanistycznych można znaleźć pracę. W zawodzie i satysfakcjonującą. Kluczem do sukcesu jest wybranie odpowiedniego kierunku i specjalności oraz uczelni. Absolwenci uczelni, w której studiowałam (WSP im. J. Korczaka) szybko znajdują pracę, bo są po prostu znakomicie praktycznie przygotowani do jej wykonywania. Ja skończyłam edukację przedszkolną i wczesnoszkolną na pedagogice i znalazłam bardzo fajną pracę w szkole.