Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy to możliwe????

czy moje dziecko może widzieć duchy?!

Polecane posty

Gość u osoby starszej
mogłaby to byc schizofrenia. U dziecka moze to byc tylko fantazja. Jednak radziłbym poobserwować. Nie opowiadac bajek niepokojacych nie pobudzac wyobraźni. Niech wiecej przebywa na dworze.

NO WIESZ, Z TYMI DEMONAMI TO JEST TAK, ZE NIE KAZDA OSOBA JEST DOBRYM MATERIALEM, RACZEJ SZUKAJA LUDZI PODATNYCH I TAKICH KTORZY NIE SA SCEPTYKAMI, CZESTO LUDZI BARDZO RELIGIJNYCH I TO JEST CIEKAWE BO JAK WIEMY Z PRZYKLADU EGZORCYSTY, CZY DOKUMENTOW TEGO TYPU CZY FILMOW, DEMON KTORY POSIADZIE CIALO TO SZATAN KTORY CHCE WYTOCZYC WALKE BOGU DLATEGO WYBIERA TE NAJBARDZIEJ WIERZACE OSOBY, WIDZISZ TU TEMAT JEST DOSC ZLOZONY I WIELOPLASZCZYZNOWY WIDZISZ JA NIE WIEM CO O TYM SADZIC DO KONCA BO NIE ROZUMIEM W PELNI BIBLII... DLA MNIE NA PRZYKLAD JEZUS TO KAHUN. KAHUNI TO PO PROSTU SZAMANI. WYDAJE MI SIE ZE KIEDYS LUDZIE SADZILI O TAKIM CZLOWIEKU ZE JEST BOGIEM CZY SYNEM BOGA BO NIE UMIELI WYTLUMACZYC SOBIE ZE JEST TO OSOBA KTORA POSIADA ZDOLNOSCI ULECZANIA ETC. NIE ZNALI POJECIA MAGOW CZY SZAMANOW. TAK JAK KIEDYS UWAZALU ZE ZIEMIA JEST PLASKA. WIELU RZECZY Z BILBLII NIE POWINNISMY ROZUMIEC TAK DOSLOWNIE. W KSIAZCE KTORA KIEDYS CZYTALAM BYLO O TYM BARDZO DUZO. NIE WIEM CZY ISTNIEJE TAKI BOG JAK W BIBLII NA PEWNO JAKAS OGROMNA SILA, ALE NIE WIEM CZY TAKI BOG JAK Z KOSCIELNEGO PORTRETU STAD TEZ NIE DO KONCA POTRAFIE I NIKT PEWNIE NIE POTRAFI WYJASNIC POJECIA DEMON DUCH WIEC NIEPOTRZEBNIE SIE TU WYSILAMY. TA DYSKUSJA JEST JALOWA

DO OSOBY POWYZEJ, WIDZISZ DZIECIOM SIE MIMO WSYZTSKO POWINNO BARDZIEJ WIERZYC I ICH SLUCHAC, NIZ TYLKO SPROWADZAC RZECZY DO POZIOMU FANTAZJI, RACZEJ NIE SADZE, BO WLASCIWIE SKAD, ZE DZIECKO MOGLOBY SOBIE COS TAKIEGO WYMYSLIC

Gość kayetanka sofia
nuta,nie porownuj glupiutkich filmow i tez naukowcow,filozofow do Biblii bo jest niepodwazalna.Zreszta biblia na temat tych filozofow tez pisze,i do ich wypowiedzi trzeba podejsc z dystansem a nie slepo wierzyc jak ty. "umarli nie sa swiadomi niczego,a ich dusza spi" - te oto slowa sa w bibli,prawdopodobnie przypow.Salomona. Umarli spia,ich duszy strzeze sam Bog,i czekaja na koniec tego systemu rzeczy,czyli wojna Boza,Armagedon jak kto woli. Jestem swiadoma ze nie przezyje i spotka mnie sroga kara Boga,ale coz,takie zycie. Mozesz zarzucic ze do biblii tez trzeba podejsc z dystansem,tylko ze jej fakty sie spelnily i nadal spelniaja sie juz ostatnie proroctwa.Teraz jeszcze czeka nas upadek religi falszywej.Zaczyna byc glosno o pedofili w kosciele.Czyli to juz (?) Bo trzesienia ziemi w jednym miejscu po drugim,powodzie,choroby,glod,i wiele innych zywiolow natury juz sie spelnia. Tylko czekac az to wszystko sie szlak trafi.

KOBIETKO JESLI CHCESZ ZROZUMIES BIBLIE TO POLECAM TEZ INNE ZRODLA BO TROSZKE ZLE JA INTERPRETUESZ...A CZY JA SLEPO WIERZE? POCZYTAJ MOJE WYPOWIEZI ZE ZROZUMIENIEM I BIBLIE TEZ BO NIESTETY MALO Z NIEJ ROZUMIESZ

TAK SAMO JAK WIZJE APOKALIPTYCZNE...MYSLISZ ZE BEDZIE KONIEC SWIATA W 2012 JEST TO NIEMOZLIWE FIZYCZNIE I GEOLOGICZNIE WIEC KTOS TU SIE POMYLI W OBLICZENIACH, DO KONCA SWIATA ZOSTALY JESZCZE MILIONY LAT, CZYNNIKI NATOMIAST BEDA INNE,

Ach, możecie mnie atakować, bo mam inne zdanie. Nie moja sprawa, w co wierzycie. Autorka zadała pytanie, ja się wypowiedziałam zgodnie z moim doświadczeniem, wiedzą i wykształceniem. Wszystko, co nie po waszej myśli to na opak:o Uważam, że coś dziecku dolega, ma lęki i trzeba się temu uważnie przyjrzeć. Ja nie wierzę w siły nadprzyrodzone. Czy mam do tego prawo?

MASZ DO TEGO PRAWO, NARTOMIAST TYLKO SCEPTYCYZM JEST OGRANICZONY W ZYCIU LUDZIE POWINNI SIE GLEPIEJ ZASTANAWIAC NAD ROZNYMI RZECZAMI ZEBY ZROZUMIEC SIEBIE I INNYCH, TYLKO NEGOWANIE NIE JEST TEZ DOBRE

SROGA KARA BOGA ETC...PRZECIEZ BIBLIA TO SYMBOLIKA!

Gość kayetanka sofia
Jestem przerazona tepota ludzka. Jak mozna zwalic na fantazje albo schizofrenie? Jak corka pojdzie do ciebie i powie "mamo,zgwalcil mnie tata"..a ty odp "idz do pokoju,a nie glupoty wymyslasz".Wcale bym sie nie zdziwila gdybys tak odp. Zwalasz na fantazje bo co? Za trudny wyczyn dla ciebie wglebic sie w dany problem? Najlepiej dziecku przylac pasem ze zmysla,a dziadka nafaszerowac lekami :|

Gość kayetanka sofia
Jestem przerazona tepota ludzka. Jak mozna zwalic na fantazje albo schizofrenie? Jak corka pojdzie do ciebie i powie "mamo,zgwalcil mnie tata"..a ty odp "idz do pokoju,a nie glupoty wymyslasz".Wcale bym sie nie zdziwila gdybys tak odp. Zwalasz na fantazje bo co? Za trudny wyczyn dla ciebie wglebic sie w dany problem? Najlepiej dziecku przylac pasem ze zmysla,a dziadka nafaszerowac lekami :|

TYM KTORYM ZALEZY NA ZNALEZIENIU SENSU W ZYCIU, ZROZUMIENIU BIBLI I SWIATA DUCHOWEGO POLECAM NAPRAWDE WARTOSCIOWA RZECZ Magia cudów - Max Freedom Long

Gość kayetanka sofia

TU Z KAYETANKA! DZIECI NIE WYMYSLAJA AZ TAK DUZO JAK WAM SIE WYDAJE

Gość nawet, że wiem co mówie
radzę isć do dobrego psychologa, on tak poprowadzi rozmowe z dzieckiem,ze będzie można juz wyciągnąc jakies wnioski. jesli okaże sie, że Dziecko faktycznie "coś" widzi to chyba modlitwa,modlitwa i jeszcze raz modlitwa i delikatna rozmowa z dzieckiem aby jaknajwięcej sie dowiedziec o tym czymś. Dzieci lubią rozmowy typu ' co by powiedział twój miś gdyby zobaczył ta osobę, miś powiedziałby że jak ona wygląda?" coś w tym rodzaju.

Gość weronikax
W egzorcyzmach Emily Rose-też myśleli,żę jest chora psychicznie...A wyszło inaczej-a film na faktach...Tak czy siak autorka musi iść z dzeckiem do psychologa-bo nasze pisanie nic jej nie pomoże.

SKONCZYLAM PSYCHOLOGIE I WIEM ZE TO AKURAT NIE JEST DOBRY POMYSL! W TAKICH PRZYPADKACH NIESTETY PSYCHOLOGIA JEST ULOMNA, WSZYSTKO TLUMACZY NA PLASZCZYZNIE UMYSLU I PSYCHOLOG NIGDY NIE ZGODZI SIE Z RACJA SUCHA A RACZEJ WYMYSLI NA TO DIAGNOZE!

Nie neguję, nie wierzę. I może się usprawiedliwię - bardzo interesuje mnie ta tematyka, często czytam różne publikacje, chętnie słucham relacji świadków itp. Nie odrzuciłam tego! Uważam, że nikt tak naprawdę nie wie, co jest dalej... Jedno wierzą, że po śmierci jest tak, a inni, że inaczej. Ja wierzę na swój sposób, ale w co innego niż wy. Zresztą nieważne. Jedno jest pewne - dziecku trzeba się bacznie przyjrzeć, obojętnie co powoduje zaburzenia, bo to ono jest najważniejsze i ono się męczy w tej chwili.

Gość większość z was widzących
duchy jest chora psychicznie co wszystko wyjasnia

WIDZE WIEC ZE MOJA TEORIA SIE SPRAWDZA NIE MA PRAWDZIWYCH ATEISTOW TAK JAK NIE MA PRAWDZIWYCH SCEPTYKOW, KAZDY CHOC TROCHE SIE NAD TYM W ZYCIU ZASTANAWIA... JA KIEDYS SPOTKALAM ATEISTE ZAGOTRZALEGO, DOSTAL ATAKU, OSTREGO BOLU BRZUCHA, MIAL OPERACJE KTOREJ MOGL NIE PRZEZYC, POTEM NA SALI POOPERACYJNEJ LEKARZ ZDAWKOWO RZUCIL 'BEDZIE PAN ZYL' I NAGLE Z UST WYPLYNELO CICHE 'DZIEKI BOGU'

Gość a Ty NUTA
zapewne jako duch stałaś obok lekarza podczas tej operacji i wszystko słyszałaś. buhahhaha

Gość puspa
Pociesz sie ze Twoje dziecko nie jest odosobnionym przypadkiem. Calkiem mozliwe ze kogos widzi- takie rzeczy sie zdarzaly i nadal zdarzaja. Chodzi tylko o ustalenie czy to co widzi jest dobre czy zle (aniol lub demon). Radze wybrac sie do jakiegos ksiedza, najlepiej zakonnika- oni maja jakby szersza wiedze psychologiczna. I modlic sie - prosta modlitwa do Aniola stroza, lub w przypadku nasilajacego sie strachu dziecka odmowic egzorcyzm do Michala Archaniola: Święty Michale Archaniele, broń nas w walce; a przeciw niegodziwości i zasadzkom złego ducha bądź naszą obroną.Oby go Bóg pogromić raczył, pokornie o to prosimy,a ty, Wodzu niebieskich zastępów, szatana i inne duchy zle, które na zgubę dusz ludzkich po tym świecie krążą mocą Bożą strąć do piekła. Amen.

Gość kayetanka sofia
nuta,nie mam teraz czasu z toba dyskutowac bo zaraz wychodze,wpadne potem.Czyli wedlug ciebie biblia to kit a twoje filozoficzne ksiazki i filmy ktore podajesz to prawda w 100% ? Nic nie wspominalam o 2012 roku,bo dzien zna tylko Bog,a my mozemy obserwowac i sami wyciagac wnioski.Zreszta biblia jest napisana dla nas,prostych ludzi a nie filozofow ktorzy beda medrzyc na rozne sposoby. Wiesz ze pare lat temu zostal odkryty posag kobiety z soli przez archeologow? Przypominasz sobie zone Lota? Bog zapowiedzial ze jej posag zostanie nienaruszony na wieki wiekow,aby ludzie pamietali o tym co moze ich spotkac za nieposluszenstwo wobec Boga. Jak znajde dzis czas to poszukam pare wersetow zebys nie zarzucala bibli ze to kit,a szczegolnie tego o naukowcach i filozofach poszukam.

Gość czy to możliwe????
dzi ekuje wam że mi pomagacie może wasze dzieci miały podobnie? Ja nie wierze w duchy ale moja siostra tak i mówi że to możliwe, że kogoś widzi. Moja córka zachowuje się tak jak by to były dwie osoby - z jedną sie bawi a drugiej boi chyba że to ta sama już sama nie wiem. przycholog wytłumaczy to jako fantazje dziecka itp. bo to jest jego rola wytłumaczyć w racjonalny sposób to co nieracjonalne.

Gość kayetanka sofia
puspla, a czemu radzisz sie modlic jakas oklepana formulka? Jezus tak nie uczyl.Poza tym modlitwa to rozmowa z Bogiem,a wypowiedziane slowa maja plynac od ciebie z serca a nie z koscielnego notatnika. Co bys pomyslala gdybys radzila sie przyjaciolki w waznej dla ciebie sprawie,a ona za kazdym razem mowila ci "przeciez jestes taka madra,i piekna ze na pewno cos wymyslisz".Albo ubierzesz worek z ziemniakow i spytasz meza czy tak mozesz wyjsc z nim na spacer a on za kazdym razem "kochanie,wygladasz uroczo" bez zadnych emocji,tak po prostu automatycznie. Mile to? Tak samo odbiera Bog gdy tyle milionow osob zamiast rozmowy z nim papla oklepana formulke ktorej on sam nie chce juz wysluchiwac bo zna na pamiec.

Gość puspa
Mojej siostrze sie to przytrafilo z malutkim synkiem, z tym ze dziecko czerpalo wielka przyjemnosc z obcowania z "niewidocznym", usmiechalo sie, opowiadalo o tajemniczym gosciu bez cienia obawy..widocznie to byl aniol:) Po jakims czasie przestal sie pokazywac..

Gość puspa
mi sie ta modlitwa- egzorcyzm podoba:) Nie widze niczego zlego w "formulkach" tkore przynosza pozytek:)