Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapinajcie pasy

Nie moge poczatku tego filmiku wymazac z pamieci...

Polecane posty

Gość zapinajcie pasy
Was naprawde to nie rusza???Jak mozna na cos takiego napisac "dobre" i wstawic usmiechnieta gębę???:O

okropne ale działa na zasadzie terapi wstrząsowej. jaki morał zawsze trzeba zapinac pasy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

rusza, rusza, ale piesi wymuszający pierwszeństwo, wchodzący na ulicę gdzie popadnie i rowerzyści zajeżdżający drogę i jadący przez skrzyżowanie pod prąd nie są lepsi...

Gość antroantrointro
a tu można zobaczyć co dzieje się z osobą która nie zapmnie pasów, tzn. jedna niezapięta osoba w czasie wypadku stanowi śmiertelne zagrożenie dla innych pasażerów. http://www.youtube.com/watch?v=gYpuPZYrd2M

ja dzisiaj chyba bede miała koszmary w nocy przez te filmiki. tak szczerze to ja nigdy nie zapinam pasów ale od jutra to sie zmieni bo moze mi to uratowac zycie a tak na marginesie to dziś to znaczy juz wczoraj bo jest 12.17 byłam na pogrzebie 30 letniego kolegi który zginoł w wypadku samochodowym. szok

Gość antroantrointro
Ja miałam wypadek samochodowy i wiem jak wiele znaczą zapięte pasy. W zasadzie nie pamiętam całego zdarzenia, było to w mgnieniu oka, ale pamiętam ogromne szarpnięcie i poczułam że uderzam głową. Całe szczęście wszyscy mieliśmy zapięte pasy i przeżyliśmy choć nie bez usczerbku. Ja na przykład spędziłam kilka miesięcy w kołnierzu ortopedycznym. Był to skutek uderzenia głową w zagłówek. Lekarz mówił, że gdyby nie było zagłówka, najprawdopodobniej urwałoby mi głowę pod wpływem tak silnego uderzenia. Niektórzy ludzie wyjmują zagłówki, nie zapinają pasów, a ja powiem, że warto zapinać pasy i należy o pasach zawsze pamiętać.

Gość karmerama
no nektar moze cie to czegos nauczy.wlasnej dupy ci nie zal to pomysl o innych pasazerach:/

Gość antroantrointro
a tu macie jeszcze filmik z kamerki samochodowej (szczególnie popularnej w USA). Auto tego gościa koziołkowało i dachowało. Facet nie miał zapiętych pasów, dobrze się to dla niego nie skończyło. http://www.youtube.com/watch?v=JcVSQh5MbTo&feature=related

Gość bzdura...
szkoda, że pasy tak naprawdę nie chronią, mogą się urwać, wywołać krwotok wewnętrzny, poduszka powietrzna może zmiażdzyć klatkę piersiową

Gość co za chuuuuj
Ban Dole Oranje - nie wysilaj się skurwielu na oryginalność, bo jesteś tylko żałosny :O

Gość antroantrointro
>bzdura, pasy mogą się urwać? No chyba że jeździsz fiatem 126p :) Nie wiem gdzieś nasłuchał/a się takich bzdet. Jasne to lepiej od razu wyjść z założenia że się urwą i nie zapinać? co za chore myślenie. Poduszka nie zmiarzdży klatki piersiowej o ile osoba będzie przypięta pasami. Na tym filmiku masz pokazane jak dochodzi do miażdżenia klatki piersiowej. Film z akcji "bez pasów bez przebaczenia" http://www.youtube.com/watch?v=JcVSQh5MbTo&feature=related

Gość bzdura...
jak są stare i przetarte, to mogą się urwać

Gość antroantrointro
Tak jak wymienia się starą żarówkę, tak powinno wymieniać się pasy, jeśli są stare po prostu. Między innymi też dlatego, samochód oddaje się do przeglądu co jakiś czas. Prawdopodobieństwo, że pasy się zerwą w samochodzie jest jak 0,00001% a prawdopodobieństwo że pasy ocalą życie jest 95%, zależy wszystko jeszcze od rodzaju wypadku, siły uderzenia, itp, itd. Ale z pewnością bezpieczniej jest je zapiąć niż nie zapinać.

Gość zapinajcie pasy
up