Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wstydliwaaaaaaaaaa28latka

wstydze sie zawierac znajomosci z facetami, bo.......

Polecane posty

" musze zaplacic 500zl za pokoj, a ja mam 850 zl pensji " to chyba nawet nie jest najniższa płaca netto? hmm, jeśli żyjesz za 350 zł miesięcznie i masz jeszcze kasę na net... ..to zaraz się prowokacja posypie :P swoją drogą, przeżycie za tyle jest w ogóle możliwe?

nie, place nizszy czynsz, ale u mnie w miescie za wynajem pokoju biora 500zl wiec wynajecie czegos nie wchodzi w gre jak dla mnie

net ma pewnie w pracy... a co do przeżycia za 350 zł, to ja się nie wypowiadam, bo dla mnie to kosmos jakiś

nie mam pracy na caly etat a netu w domu nie mam, pisze z biblioteki

czynsz place 220zl, telnie mam, mam tylko komorke doladowuje 25zl na msc, gaz i prad 100zl oszczedzam jak cholera reszta na jedzenie:(

Czytacie bez zrozumienia. :) Kobieta ma komunalne mieszkanie, więc płaci grosze. Gdyby wynajmowała pokój płaciłaby 500 zł. I co za tym idzie? Zostałoby Jej 350 zł. A, że ma Swoje, ma te 500 zł. więcej. Tak czy siak gówniane to pieniądze. I nijak wymalować chałupę, czy zakupić używane meble.

Masz jakieś widoki na poprawę tej sytuacji? Lepsza praca, większe zarobki?

coś mi tu nie gra. na miejscu autorki popełniłabym jakieś przestępstwo i żyła w więzieniu na koszt państwa, warunki chyba będzie miała lepsze... :P

poki co nie, mieszkam w malej miescinie, szukam pracy lepszej ale poki co bez skutku w tej co jetsem nie mam szans awansu na nic mnie nie stac, nic sobie nie moge kupic.....

Autorka? Może dorabiaj jakoś, co? Wakacyjną robotę wyszukaj? Składaj jakieś pisaki czy co? W ogórki leć? Zawsze to parę groszy. Albo poszukaj jakiejś przyzwoitej pracy, wyprowadź się do miasta, a ten loch wynajmij ?

Możesz iść na łatwiznę i poszukać sponsora.

zartujesz, prawda?????????/// wole biede klepac dalej chcialam sie zatrudnic w ogrodkach wiedenskich ale zatrudniaja osoby uczace sie, w mcdonalds tez

"Albo poszukaj jakiejś przyzwoitej pracy, wyprowadź się do miasta , a ten loch wynajmij ?" podnająć oficjalnie nie może, bo jej zabiorą a nieoficjalnie, to zaraz ktoś podpieprzy ją do urzędu, że podnajmuje i też je straci

to się przeprowadź do większej mieściny, w Poznaniu pokój u jakieś starszej niekonfliktowej babki znajdziesz już za ok. 400 zł - razem z rachunkami. możesz zarobić większą kasę i coś odłożyć.

"zartujesz, prawda?????????/// wole biede klepac dalej" jeszcze się zastanów :P

Może na wróżeniu byś dorabiała, widzę, ze to jakaś rozwojowa branża ostatnio :-) A serio, skoro i tak wegetujesz, to może emigracja? Przynajmniej na parę lat. Chyba lepiej na zmywaku w UK niż wieść taki żywot tutaj

Cześć. Witaj Bó. Autorko - toż to sama radość spotkać się "w mieście".

wy chyba nie rozumiecie ja mam komunalne mieszkanie, dozywotnio tu moge mieszkac a jak wyjade to nie bedzie mnie stac na oplaty czynszu wynajac latwo moze jak sie ma prace na oku, a jak cos pojdzie nie tak gdzie wroce????????? ahhhh..............latwo sie wam mowi, bo moze macie inne syt ja jestem sama nie mam w razie czego na kogo liczyc

Z czym żartuję? Ze sponsorem? Nie żartuję, mówię całkiem serio. W każdym bądź razie widzę, że ta opcja odpada. Zatem szukaj roboty wakacyjnej. A z tym komunalnym? Ktoś z rodziny dalszej nie mógłby mieszkać/ wynajmować? Bo to nie przepisowe? Choć coś mi się wydaje, że Ty nie chcesz się wynosić z tej mieściny, co? Chciałabyś żyć bogato, ale Ci się nie chce działać?

mam jeszcze jeden pomysł! jeśli jesteś ładna, wyjdź bogato za mąż za jakiegoś brzydkiego frajera ! :D bo przystojnych bogatych zaobrączkowały już bardziej obrotne :P

mam jeszcze jeden pomysł! jeśli jesteś ładna, wyjdź bogato za mąż za jakiegoś brzydkiego frajera ! :D bo przystojnych bogatych zaobrączkowały już bardziej obrotne :P

Cześć Brum! :) Autorka , ja tutaj wszystko rozumiem. Jak na dłoni wypisane masz. Przejrzałam Cię na wskroś.

Z czym żartuję? Ze sponsorem? Nie żartuję, mówię całkiem serio.----> to akurat jest malo smieszne, ok widze ze czas skonczyc rozmowe bo zaczynaja sie chamskie komentarze typu zrob z siebei dziwke:O

O, nie ma co się obrażać. Podałam Ci jedną z możliwości . A nawet dwie, trzy możliwości. A Ty jak dziecko się unosisz. Doradzać źle, odezwać się nie można. Nie to nie, chciałam pomóc. Do widzenia zatem.

Może lekki lifting mieszkania? Farba nie jest najdroższa na świecie. Po malowaniu w jakieś miłe kolory każde mieszkanie wygląda lepiej. Na stary stół połóż nowy obrus, kanapę przykryj jakąś narzutą. Trochę kwiatów i będzie lepiej.

"ja mam komunalne mieszkanie, dozywotnio tu moge mieszkac" mieszkać tak, ale jeśli podnajmiesz, to Ci odbiorą

Albo daj ogłoszenie, ze możesz sprzątać w piątki, czy soboty. Tylko nie wiem, jak to jest w małych mieścinach bez referencji, ludzie mogą się trochę obawiać, ale z wylegitymowaniem itd może ktoś sie zdecyduje

bo fajna mi to rada, sama rozkladaj nogi przed jakims staruchem za kase!!! reszcie dziekuje za rady i slowa, napewno skorzystam :)

"bo fajna mi to rada, sama rozkladaj nogi przed jakims staruchem za kase" takich usług poszukują nie tylko staruchy... a co do sprzątania to mnie się wydaje, że tam nie ma rynku na takie usługi