Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niska z udami

Sukiena za kolano czy przed - dla niskiej z grubymi nogami...

Polecane posty

Gość niska z udami

Mam niecałe 158cm. Figurę gruszki - talia i mały biust, masywne uda i łydki. Kilka kg do zrzucenia (waze 62kg)... W tubie wyglądałam dobrze ale nie wiem czy powina być zakrywajaca kolano czy taka przed kolano? Szpilki powinny być wysokie i takie też kupiłam, niestety po 10 minutach w domu myślałam, że zaraz dostanę mega skurczy, poobciskane bolące palce. Masakra jakaś :/ więc buty będę musiała kupić na max 6cm obcasie bo nie dam rady w innych..

na pewno nie przed kolano. moim zdaniem albo równa z kolanem albo minimalnie dluzsza ale minimalnie zeby calkiem nie skrócić sylwetki. a co chodzi o buty to wygląda mi na to że nie tyle wybralas za wysoki obcas, ale raczej kiepsko wyprofilowane buty. pewnie nie kosztowaly duzo, moze nie byly skórzane? to jest ważne wbrew pozorom, uwierz ze nawet na 12 cm szpilce mozna śmigac cały dzien po miescie bez obtarcia ale nietety po takie buty trzeba zwykle wejsc do lepszego butiku...

Gość niska z udami
Dzięki za rady, jakoś sama nie potrafię się ocenić w lustrze. Komuś mogę poradzić ale sama mam zawsze wątpliwości.. Szpilki są chyba za wysokie, tym bardziej, że nie chodzę w takich butach ehh napaliłam się bo nogi wyglądały szczupło, smukło i wogóle fajnie ale co z tego jak 10 minut wytrzymuję. 3 cienkie paseczki przy palcach wbijają mi się w nogę. Ze skórki ekologicznej ze zwykłego obuwniczego sklepu więc pewnie daleko im do takich z wyższej półki ale na takie mnie nie stać.

Gość niska z udami
Mierzyłam sukienkę o takiej długości jak tu (ale turkusową w wersji szersze ramiączka, kopertowy dekold, odcinana pod biustem z cieniutkim paseczkiem): http://lula.pl/lula/1,97804,6280700,Jaka_spodnica_i_sukienka_do_figury_gruszki_.html czy powinna być krótsza czy może zostać?

Jeśli chodzi o wysoki obcas - jeśli nie chodziłaś wcześniej, to jesteś nie przyzwyczajona tylko :) Pochodzisz kilka dni i się przyzwyczaisz - bóle znikną. A szpileczki to podstawa przy Twojej figurze. Co do sukienki, to zależy jak bardzo masywne są Twoje łydki i uda oraz ile dają szpilki - optycznie powinny "wyciągnąć" Twoje nogi :) Jeśli szpilki niewiele dały, to lepiej za kolano sukienkę. Postaraj się też odwrócić uwagę od tego, co trzeba u Ciebie poprawić - wyeksponuj to, co Ci się podoba, zakrywając nieco np. nogi. Warto też dobrze przemyśleć zakup butów, aby przyciągały wzrok - postaraj się wyszukać coś oryginalnego na szpileczce około 7-9 cm - taka wysokość jest dość optymalna. Jeśli jednak masz masywne nogi, to zamiast szpilki, zdecyduj się na obuwie na grubszym obcasiku, żeby uniknąć niekorzystnego połączenia :)

CD: Co do nieco grubszego obcasa, chodziło mi o coś takiego mniej więcej :) http://img205.imageshack.us/img205/4499/sandakihilfiger.png Pomimo stosunkowo zgrabnych nóg, sama kupiłam - mogę więc Ci zagwarantować że zwracają uwagę :) Powinny więc też i odwrócić ją od niedoskonałości :) Wzrok będzie skupiał się raczej na stopach, niż łydkach, kolanach :)

Gość niska z udami
Ooo te buciki ze zdjęcia naprawdę fajne, ale na weselicho nie za bardzo... ja kupiłam srebrne z cieniutkich paseczków, na przodzie duża róża z cyrkoniami, przyciaga oko ale... no hmm nie wiem czy próbować zwrócić czy próbować chodzić w nich po domu, moze po paru dniach faktycznie sie przyzwyczaję tak jak mówisz Flo!Aciu

Gość niska z udami
zmierzyłam obcas - 9cm aaaale zakup :o a wydawały sie takie wygodne jak mierzyłam

Achaaa, bo to na weselicho :) Nie napisałaś w pierwszym poście :) Co do tych szpileczek - 9 cm to nie tak dużo, pochodź w nich przed tym weselem (jeśli jeszcze zdążysz:)) tyle ile się da, nóżka się przyzwyczai o będzie ok :) Jedyne co mogło być lepsze, to szersze paseczki w Twoich bucikach, aczkolwiek nie widziałam ich :)

Gość nie zakladaj niewygodnych
butow na wesele, zepsujesz sobier zabawe

Przecież na wesele to się tylko wchodzi w butach - później lecą w kont :) Weź sobie jakieś inne na przebranie "w razie czego" - niższe, do tańczenia :) A w szpilach zrób dobre wejście :)

Gość Werna30
Te buty przecież skracają nogi przez te paski w kostce ... :O Przy jej wzroście i grubych nogach wykluczone!