Zdesperowana Domowa Żona 0 Napisano Lipiec 9, 2010 przez przypadek natknelam sie na przepis pewnego ciasta w necie. i zapomnialam jak sie nazywa! ma polska nazwe, brzmi tradycyjnie, cos na K, jest zrobione z kilku wartsw - wyglada na czekoladowe z kruchym ciastem w srodku. sa takie jakby babeczki tez i zdaje sie ze to one sa pierwowzorem tego ciasta. nie moge znalezc przepisu bo zapomnialam nazwy! moze ktos ma jakies pomysly?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Andzelika polo Napisano Lipiec 9, 2010 kurwwa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość buhahaha Napisano Lipiec 9, 2010 kutas w czekoladzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość sdffsdds Napisano Lipiec 9, 2010 Kupa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość fdffsdfsdf Napisano Lipiec 9, 2010 Keks, karpatka, kruszonka:P czeski hehe na ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
po prostu eM. 0 Napisano Lipiec 9, 2010 Przejrzyj historię przeglądanych stron, to może znajdziesz :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ryjekkk 0 Napisano Lipiec 9, 2010 takie przekładane to jedyne co mi się kojarzy to Krajanka jest albo na dużej blaszce albo keksówce takie wąskie ,najczęściej czekoladowe ,kruche ciasto na przemian na masą chyba że ...może ci chodzi o mazurek kajmakowy bo są też babeczki z tą nazwą tyle ,że kajmak to taka masa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
LadyJeyJey 1 Napisano Lipiec 9, 2010 Mi przychodzi na myśl tylko karpatka... ale zdaje się, że to nie to :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zdesperowana Domowa Żona 0 Napisano Lipiec 9, 2010 kurcze nie kajmakowe ciasto ani krajanka, ani karpatka.. a to bylo dawno temu wiec nie dam rady znalezc w historii juz :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ryjekkk 0 Napisano Lipiec 9, 2010 Słuchaj może to był miodownik on jest z kruchych placków z masą i ciasto staropolskie czyli dość stary przepis ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zdesperowana Domowa Żona 0 Napisano Lipiec 9, 2010 na pewno nie miodownik, to na pewno dosc dluga nazwa na K. :( to chyba jakies regionalne i takie babeczki sa przede wszystkim - ciastka w piekarni sprzedaja o takiej nazwie i one sa koloru czekoladowego. i piecze sie kruche ciasto i kruszy i dodaje do innej masy. jakos tak.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ryjekkk 0 Napisano Lipiec 9, 2010 nie wiem jeszcze poszukam ,ale te mają kruszone kawałki ciastek ,al u mnie nazywają się" bomby " http://www.wielkiezarcie.com/recipe39224.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ewi.bb Napisano Lipiec 9, 2010 z pokruszonego kruchego ciasta to BAJADERkA. no ale ty chcialas na k... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zdesperowana Domowa Żona 0 Napisano Lipiec 9, 2010 taaaak! to bajaderka! sorry troche daleko to B do K, nie wiem skad mi sie skojarzylo to K.. no coz.. ale wlasnie o to mi chodzilo :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ewi.bb Napisano Lipiec 9, 2010 hehe:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zdesperowana Domowa Żona 0 Napisano Lipiec 9, 2010 przepraszam jak wprowadzilam was w blad :) a te bomby to wlasnie taka bajaderka ale ja chce zrobic wersje "ciasto" - i piec kruche zamiast dodawac herbatniki. dzieki! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Zdesperowana Domowa Żona 0 Napisano Lipiec 9, 2010 http://passionfruit.blox.pl/2008/07/Bajaderka.html :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach