Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mloda_mama2010

Podkłady czy podpaski?

Polecane posty

Pakuję pomału torbę do szpitala i mam mały problem. Otóż nie wiem czy po porodzie na krwawienie wystarczające będę podpaski (oczywiście te o największej chłonności) czy jednak muszę zakupić te specjalne podkłady. Jaka ilość wam starczyła i jakiej firmy miałyście?

Podkłady, koniecznie, podpaska po minucie będzie do zmiany, pozatym podkład rozłożysz sobie na łóżku i szybciej się zagoi, no i majtek nie wolno-nie powinno się nosić

podklady, podpaski po dluzszym czasie, przynajmniej tak bylo u mnie

Ja na początku korzystałam z tych danych mi w szpitalu (pierwsze godziny) a potem bella niebieskie bo nie znoszę wielkich podpasek.

Gość buhahaaaaaaaaaaaa
oczywiście podkłady. Ja bardzo mocno krwawiłam, wręcz krwotocznie. Zużyłam w przeciągu tygodniowego pobytu w szpitalu kilka opakowań podkładów a dopiero w domu podpaski.

podkłady. ja miałam zarówno bella jak i absorgyn. na dzień na początku szła 1 paczka po 10 sztuk. używałam ich 2 tygodnie. co prawda po ok 10 dniach wystarczyłyby zwykłe podpaski ale podkład był bardziej miękki co przy dużej ranie pomagało jakoś siadać.

miałam z belli, kolezanka wyzej mysli o podkladach na lozko tych z cerata, a ja mysle o tych ogromnych podpaskach i nie zraz sie jak ci w aptece dadza pieluchy dzieciece z belli, w srodku to samo :)

Tak jak dziewczyny piszą - podpaski choćby te największe będziesz zmieniać co pół godziny, a nawet i wtedy pewnie przeciekną. Fakt, wkurzające są te wielgachne podpachy miedzy nogami, ale przynajmniej sa chłonne..... Ja dopiero tydzień po porodzie zaczęłam używać normalnych podpasek.

dziękuje za pomoc:) wiem, że dla niektórych to moje pytanie może wydawać się śmieszne, ale jest to mój pierwszy poród a nie mam kogo się poradzić.

Gość coci
Aż mi się słabo zrobiło :O