Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelina318

co dajecie dzieciom na obiad w upały?

Polecane posty

Gość ewelina318

Córka ma 1,5 roku, a ja nie mam pomysłu

Gość To co my jemy
Dziś rybka z ziemniaczkami. My surówka z kapusty a dla małej (15mies) brokuł i marchewka. Wczoraj były racuszki z jabłkiem, kilka dni temu kluski z truskawkami i śmietanką, przedwczoraj kurczak z warzywami i ryżem. Daję to co zwykle, mała tylko więcej pije i częściej dostaje owoce które właśnie się pokazują. Uwielbia jagody

Gość buhahaaaaaaaaaaaa
mój je tak mało rzeczy, ze daję mu to co zechce zjeść i tyle

Gość ewelina318
Tu się nie zgadzam, bo latem się je inaczej

Gość buhahaha
tak ewelina yntelygecjo forumowa...latem je sie inaczej...nogami:D

Gość To co my jemy
Ja staram się wykorzystać warzywa i owoce sezonowe. Robić potrawy z jagodami, na deser koktajl z jogurtu naturalnego i owocami, je dużo warzyw.

Gość To co my jemy
A poza tym normalnie, jak wcześniej

Gość To co my jemy
Dziewczyny nie bądźcie złośliwe ;) Ja też w upały nie mam ochoty na ciężkie potrawy, zimą chętniej zjem mięso, latem wolę rybkę albo coś na bazie warzyw owoców. Trzeba korzystać z tego co jest, bo zimą tylko mrożone będzie :)

Gość maćkowy potwór
sorrry ale ja np nie jestem w stanie opchnąć w upał żadnej kapuchy zasmażanej, czasami nawet schabowy mi ciężko wchodzi. Najlepsza na upały jest sałatka a'la grecka z grzankami. Byle lekkie było;)

Gość Nie ma pomysłu więc pyta
co w tym złego. Zamiat podpowiedzieć lepiej krytykować. Jędzy tu same na tym kafe

Gość u optyka
Chlodnik z kefirem i ziemniaczkami ziemniaki z jogurtem naturalnym zupa ogorkowa zupa brokulowa warzywa na parze + ryba lub mieso do tego kisiele z owocow sezonowych , jogurty ze swiezymi owocami, kompoty z owocow do picia

Gość u optyka
naleśniki z serkiem i owocami np jagodami placuszki z cukinii zupa z cukinii z ryzem lub ziemniakami doprawiona czosnkiem delikatne leczo z mięsem zupa rybna ryba grillowana+ziemniaki+brokuły na parze delikatne racuszki z jabłkami placki z jabłkami ryz zapiekany z owocami kluseczki z serka homogenizowanego kluseczki z dyni ryz, makaron z truskawkami lub z jabłkami botwinka

placuszki, cycuszi, racuszki,kluseczki dupeczki- żałosne jesteście. Szczytem waszych ambicji jest przygotowanie mężowi i dziecku obiadu...:-o