Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anty rolniczka

Mam dosc placenia na rolnikow, czy oni nie moga zarobic na siebie?

Polecane posty

Gość Anty rolniczka

Rolnicy to takie glupie prymitywne pijawki, ktore sa zbyt leniwe, zeby pracowac tak, zeby sie utrzymac - dlatego zyja na koszt reszty spoleczenstwa

Gość proponuję ich zbojkotować
nie kupuj chleba, warzyw, owoców ani mięsa - to dla nich najgorsza kara.

dla mnie jest śmieszne nazywać kogoś rolnikiem jak uprawia mniej niż 10 hektarów ziemi lub ma małą hodowlę

Gość do anty rolniczka
ty idź się lecz n nogi, bo na głowę za późno :P popieram Maxa całym sercem - po raz pierwszy chyba na tym forum (mam też stałego nicka)

Gość beret z antenką
a ja mam dość panienek w urzedach co pierdzą w stołlki przez 8 godzin udając ,ze pracują a ich praca to noszenie papierków z biurka na biurko , ukladanie pasjansa i warczenie na petentów . Jakby zwolnić polowę tych nierobów od razu by sie praca w urzędach usprawniła.

Gość masło maslane
Zostan rolnikiem, ziemi ci u nas dostatek, bedziesz oplywala mlekiem i miodem . Raj normalnie.

Gość króllewkkkkkkddd
hahaha dobre! Wiesz co nie znasz się w ogóle na gospodarce. Poczytaj trochę a będziesz wiedziała dlaczego rolnictwo to b. ważny sektor gospodarki. Zgadzam się z przedmówcą- zbojkotuj!

Gość do anty rolniczka
levviatan - a moi rodzice mają 4 hektary, kilka róznych zwierząt, różne uprawy i od kiedy pamiętam, nie biedowali i nie ciągnęli kasy od państwa. nawet wykształcili 2 dzieci na renomowanych państwowych uczelniach , zbudowali (i wykończyli oraz zamieszkali) duży dom i to wszystko za własne pieniądze. nie "wasze".

Gość bertonek
zdecydowanie gorsze są urzędasy.i służby mundurowe.rolników bym sie nie czepiał bo w erze kryzysu i naszej gospodarki nie maja łatwo http://odlotek.pl/zaproszenie/31074

Gość beret z antenką
do autorki - ale ile zapłaciłas na tych rolników ? pracujesz chociaz ? bo najcżęsciej najwiecej sie rzucajaci co sami nic nie robia.

I tak taniej jest sprowadzać zywność niż kupowac u krajowych producentów wiec po chuj nam oni? Zeby stali pod geesemi z flachą wina i płakali jak im ciężko?

Gość beret z antenką
kpiarz - kretynie - już ci to kiedyś tłumaczyłam . ale jak widzę ciebie ta flaszka i gees bardzo kręci . poczyajcie troche dzieciaki o rolnictwie i gospodarce a póżneij cos madrego powiedzcie - a nie tylko głupie komunaly .

Gość tommmy m.
anty rolniczko jestes pustym zakłutym łbem, a z dtugiej strony społeczeństwo tez płaci za taką patologie jak ty, widzisz wykształciło ci czyli zapłaciło za twoją edukacje i co kasa poszła na marne

podstawowym problemem rolnictwa w Polsce jest duże rozdrobnienie gospodarstw. U nas duże gospodarstwo to takie powyżej 20ha we Francji 300ha.

"Levviatan Levviatan@tlen.pl'; podstawowym problemem rolnictwa w Polsce jest duże rozdrobnienie gospodarstw. U nas duże gospodarstwo to takie powyżej 20ha we Francji 300ha." Większym problemem są pestycydy i gmo itp.:P.

najwiekszym problemem jest to że większość chłopków dalej żyje realiami PGRów

Gość czarne kowboje
a ja uważam, że autorka po części ma rację. rolnicy nie placą podatków, nikt nie jest w stanie zweryfikować ich prawdziwych dochodów. to prawda, że jest duże rozdrobnienie gospodarstw a w związku z tym wielu tzw. rolników faktycznie nie jest w stanie się z tej ziemi utrzymać, ale do cholery ilu jest buców ktorzy pobierają dla dzieci stypendia, darmowe obiady w szkole, stypendia socjalne na studiach? oczywiście- w tym momencie wylewa się ze mnie żółć- bo mojego chłopaka rodziców nie stać było na bezpłatne studia dla niego, więc musiał isć do pracy i na zaoczne. a wiele moich koleżanek (córek rolników) ciągnęło od państwa kupę kasy poprzez stypendia- cóż, mnie nigdy na takie ciuchy nie było stać, chociaż moi rodzice nieźle finansowo stoją :(

Gość no co za chamstwo
czarne kowboje i tu masz racje.

Gość rolniczka 123
dlaczego tak nienawidzicie rolników ? nie mają tyle pieniędzy co mają w mieście i dlatego biorą stypendia ,dochód na wsi przynajmniej na tych mniejszych gospodarstwach jest mały to się nie dziwcie

Gość Nie zazdroszczę ignorancji
Wypowiadacie się o rzeczach, o których nie macie najmniejszego pojącia. Przykre. Przykre jest również, że w sklepie kilogram wołowiny kosztuje ponad 30 złotych, z czego rolnik dostaje 4,30 zł. Dopłaty? Śmieszne. Dla przeciętnego rolnika nawet na nawóz i paszę dla zwierząt nie wystarczy. Państwo zrobiło wam wodę z mózgów, a wy wierzycie w każde słowo. Żałosne. Skoro rolnicy mają takie sielskie życie, to dlaczego się z nimi nie zamienicie?

Gość popieram !!!!
dlaczego tak mało ludzi chce pracować na wsi jak tak jest dobrze