Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość your shadowww

recepta na ładną skórę

Polecane posty

Gość your shadowww

zacznę od tego, iż moja mam przychodzi czasem do naszej starszej sąsiadki pomóc jej czy to w zakupach, czy w porządkach itd. pewnego razu przyszłam i ja - pomagałam matce nieść zakupy, staruszka poprosiła mamę żeby wysmarowała jej część pleców, która ją bolała, jakąś maścią przeciwbólową, więc uniosła bluzkę do góry i szok! :0 jasna, ładna, gładka, NIE-pomarszczona skóra, bez żadnych plam, przebarwień, piegów itd. ŻADNYCH!! normalnie plecy jak nastolatka! meeega zadbana skóra jak na ten wiek, aż się wierzyć nie chciało, moja matka też to oczywiście zauważyła, więc odrazu wyszła z pytaniem: 'co pani robi, że ma taką ładną skórę?' a ona na to, że nic specjalnego -po prostu nigdy w życiu sie nie opalała, zawsze wybierała cień... aha i kobieta miała przeszło 70 lat.. i jeszcze mała dygresja: powiem tylko tyle, że jak tak patrzę na spalone nastolaty, które już teraz mają pełno plamek, czy piego- podobnych przebarwień od słońca to aż strach pomyśleć jak bedą wyglądać za 10, 15 lat :O tak, wiem - ich sprawa, ale jakoś nie sposób było mi pominąć ten aspekt zakładając topic

Gość moja babcia też tak ma
ma 86 lat a skórę miękką i delikatną, jednolitą w kolorze, żadnych przebarwień, niemalże atłasową, nigdy nie smarowała się balsamami, nie opalała ani nie pindrzyła w inny sposób, może faktycznie to przepis na beauty?

Gość tak tylko, ze kiedys
slonce nie grzalo tak intensywnie..a tera jewszcze dziura ozonowa..

Gość your shadowww
co do tego to nie mam watpliwości, więcej da unikanie słońca niż opalanie się i korzystanie nawet z najlepszych i najdroższych, maseczek, zabiegów, balsamów itd. - może i optycznie 'poprawi' skórę, ale nie zrekompensuje szkód wyrządzonych przez promienie uv

Zgadzam się w 100%. Ale do młodych o tym mówić to jak do ściany. Ja nie unikam słońca, ale smażyć też się nie smażę. Na solarium nie byłam nigdy w życiu, a mam 24 lata :)