Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość roksana 86

siostra kontra ja

Polecane posty

Gość roksana 86

mam młodszą siostre o 4 lata. wlasnie wróciła ze studiów na wakacje. jej dzien to zakupy i siedzenie w brudzie przed tv. mieszamy w domu z rodzicami, ja pracuje.pomagam rodzicom jak moge w weekend szoruje caly dom a moja siostra księżnicza nic nie robi tylko leży i pachnie.albo siedzi na kompie i naszej klasie i dodaje fotki.Jak idzie na impreze idzie to jakby przeszedł huragan. jak sie jej zwróci uwage to awantura ona leci do rodziców a ci biora jej strone:/.W ich towrzystwie ciągle mnie atakuje i pokazuje jaka jestem głupia i nic nie umie. Jak sobie poradzić

Gość niebieskooki-blondas nl
Traktuj ją jak szmatę, to rozluźni sytuację ;) Poważnie.

Gość roksana 86
traktuj ją jak szmate niestety przegram z nia na słowa. jeśli chodzi o wyprowadzkę,to nie wchodzi w grę na razie.

Gość moskala
wydaje mi się że twoi rodzice trochę rozpuścili siostrunię - pogadaj z siostrą na spokojnie, wyjaśnij że nie chcesz jej krytykować ale uświadomić ze ona ma wakacje a wy wszyscy wracacie zmęczeni po pracy więc mogłaby czasem wykazać trochę empatii i chociaż pokój ogarnąć

wez jej na osobnosci walnij gonga i powiedz,ze jak jej cos nie pasi,to niech sie wyniesie do hotelu,bo tak traktuje dom,

Gość roksana 86
fakt dom to dla niej hotel,tylko boli mnie to,że ona jest traktowana przez rodziców jak 8 cudo świata a jest nierobem i fleją, a ma mniiemanie że hohoh. Jak zrobi balagan i ja sie wściekne i powiem to rodzice jej bronią. i bądź tu mądry, chyba trzba z rodzicami pogadać,ale oni maja bielmo na oczach.

Gość roksana 86
ale to też pewnie nic nie da!

Gość roksana 86
jasne nie sprzątaj! Jak mnie trafia chlew jak jej nie bylo to było jak w muzeum teraz kurwa burdel nic nie moge znaleźć.

Gość liluuuuu
maskra siostra olej ją.

Gość roksana 86
co mam robić prosze o rady!

Gość moskala
no rodzice rozpieścili i wyrósł pasożyt spróbuj z rodzicami zagadać ale tak normalnie, może przejrzą na oczy

Gość vvvvvvera
zachowuj sie tak jak ona-olewaj wszystko, a moze cos zrozumia dzieki temu

Gość katarzynka..b
chciałabyś żeby ona sprzątała. Ale ona woli chlewik. I jej to pasuje. Chcesz ją zmienić? Nie da rady. Tak samo jak ty nie polubisz tego chlewu. Każdy człowiek jest inny i zmienia się tylko jak sam tego chce. Postaraj się ograniczyć pole do bałaganienia dla własnej siostry - jak ma swój pokój to niech tam króluje. Jak zostawia ciuchy wszędzie , a ciebie to drażni, to je zanieś do jej pokoju i już. Tylko ich przypadkiem w szafie nie układaj!! Powiedz rodzicom, ze teraz bedziecie sprzątały na zmianę. Tylko wytrwaj w tym niesprzątaniu jak będzie kolej siostry. Niech rodzice zobaczą jaka jest. I nie staraj się jej zmieniać na własna modlę. Bo jej to zwisa, a ty - niestety -dostaniesz wrzodów z nerwów.