Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość typowy nieszczesnik i lamaga

mam jedno pytanie!

Polecane posty

wczoraj dostalem lek propranolol mam zarzywac go 3 razy dziennie a w piatek mam wesele brata.mam pytanie bo nigdzie znalezc nie moge czy jak na tym weselu napije sie tak z 2 drinki to nic mi sie nie stannie? pytam osob ktore zazywaly ten lek i chociaz raz na nim wypily te 2 drinki. dzieki

up up

ja wiem ale moze ktos bral ten lek i to nie tak ze musze sie tam schlac tylko napic z 2 drinki do towarzystwa i odrobiny zabawy.

Gość jesli bierzesz od niedawna
sprawdz jak na ciebie dziala, nie pij od razu po nim, z godzinke przerwy, to stary beta-bloker. nie gwarantuje ze na wszystkich tak dziala ale u mnie nie powoduje zadnych interakcji z alko.

dzisiaj pierwsza tabletka 10 mg potem jeszcze 2 czytalem ze nie wolno i to wiem tyle ze zmniejszy sie dzialanie leku jednak nigdzie nie poczytalem o jakiejs gorszej reakcji a bierzez propanolol? ile juz czasu i na co konkretnie?

Gość fajna Dżaga30
a na co go bierzesz?....ja po betalocu pilam i nic mi nie bylo

na nadciśnienie tętnicze

Gość jesli bierzesz od niedawna
biore 3 x po 20mg i to juz od dobrych kilku lat tez na nadcisnienie. ale jak mowilem - kazy organizm jest inny.

Gość inuficjenda
Ja biorę ten lek. Absolutnie nie można pić alkoholu zażywając ten lek. Propranolol ma za zadanie spowolnić tępo bicia serca i zmniejszyć zapotrzebowanie na tlen a alkohol jak wiadomo podnosi ciśnienie i przyspiesza akcję serca oraz powoduje zwiększone zapotrzebowanie na tlen. Jeśli chcesz wesele spędzić w R-ce, zawsze możesz próbować, jednakże ja ostrzegam. Ostrzegam dlatego, że próbowałam takiego wybryku :) Przekonałam się że z sercem jak i lekami na serce żartów nie ma.

Gość inUficjednA
Przekonałam się również o tym, iż nie ma mowy o żartowaniu i wybrykach z moim tate. Do dziś boli mnie czokogrota i siedzę na dwóćh poduszkach. Nie wspomnę o ilości pieniędzy wydanych na pieluchomajtki :O:(

Gość a to prawda ze jest
sie po tym leku az tak spokojnym? ktos gdzies mi mowil ze to lek na lęki i nerwice

Gość inuficjenda
I żebyś nie myślał, że się wtedy uchlałam, nie! Nawet nie zdążyłam. Byłam w trakcie picia piwa jak mnie rozłożyło. Diagnoza - niewydolność krążenia. Nieźle co? Imprezę imieninową spędziłam na OIOM-ie. Tak że odradzam. Dziś się uśmiecham na to wspomnienie, ale wtedy niezły popłoch zrobiłam, eh.

Gość inuficjenda
Podszywaczu ale śmieszne, hahaha. Durnie jak widać wszędzie są.

Gość a to prawda ze jest
sie po tym leku az tak spokojnym? ktos gdzies mi mowil ze to lek na lęki i nerwice

Gość inuficjenda
a to prawda ze jest>> tak jest się bardzo spokojnym a między innymi dlatego, że ten lek blokuje produkcje adrenaliny. Ja na przykład jestem bardzo spokojna i co najśmieszniejsze ze stoickim spokojem reaguję na sytuacje stresowe :)

chyba jednak zrezygnuje z tego alkoholu bo mnie wystraszylas jeszcze taki obciach na weselu rozlozyc plery :)

az tak bardzo uspokaja?

Gość inuficjenda
Wiesz, jak tu ktoś wyżej napisał, każdy organizm jest inny, ale ty nie wiesz, jak zareaguje twój. Mnie się wydawało, że "aaa tam, nic nie będzie" a tu proszę. Już nie mówię, że był to wstyd, bo wiadomo, zdrowie w każdej chwili może przyszwankować, ale najgorsze było to, że goście byli przerażeni. Wystraszyli się i niestety imprezę im zepsułam, bo już humor im nie wrócił, eh.

Gość fajna Dżaga30
ja mam nerwice lękową mam to na wszelki wypadek (propranolol) ale ogolnie biore hydroxyzyne....jesli dopada mnie lomotanie serca to biore bisocard. okropienstwo:(

Gość fajna Dżaga30
ja bralam niegdys polowke betaloku i normalnie pilam [piwsko czesto i nci mi nie bylo

Nie mogę sobie pozwolić na wyłożenie się jak długi na weselu ze względu na to, że już od kilku miesięcy ćwiczę "gloryhole" w mojej łazience (zepsułem sobie nowe drzwi z Castoramy :(). Robię to z myślą o owym weselu, będą to takie moje otrzęsin w branży :classic_cool:

Gość inuficjenda
Uspokaja, ale nie zamula, rozumiesz, nie powinieneś czuć się przymulony. Przynajmniej ja nie czułam przymulenia. Ponadto efekt spokoju pojawia się dopiero po około 1 do 2 tygodni zażywania, nie od razu.

podszyw mnie rozbawil.:D:D:D a jakie masz dawki? bo ja mam 10

Gość inuficjenda
fajna Dżaga>> tak jak są różni ludzie i różne organizmy, tak też są różne betablokery (np. Metoprolol C07 AB 02, Propranolo C 07 AA 05l). Każdy wywiera nieco inne działanie na dany organizm i nieco się różnią działaniem, choć podobne mają zastosowanie. Ja w każdym razie nigdy już nie zaryzykuje, jeden raz wystarczy :)

Gość inuficjenda
też mam dyszkę :)

Gość inuficjenda
typowy nieszczesnik>> no durnowaty podszyw ale szczerze powiem, że jak przeczytałam to się uśmiechnęłam :D

troche mnie martwia skutki uboczne tego leku.nigdy nie bralem takich tabletek i te wszystkie skutki to jakas wielka paranoja.