Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TeaTree

NIE WIEM NA CO IŚĆ NA STUDIA!!!Pomóżcie!

Polecane posty

Gość kjkjkji
a architektura? matme trzeba przezyc na pierwszym semestrze...ale jest dosyc latwa... tez nigdy nie bylam z niej orlem... ale kierunek jest bardziej humanistyczny niz scisly... i przyjemny;) malo nauki, wiecej tworzenia projektow;) polecam

Gość abebebebe
ja bym brała pielęgniarstwo. wydaje mi się lepszym wyborem niż fil.angielska skoro chcesz pomagać ludziom. a poza tym po filologii też coraz trudniej o pracę, a po pielęgniarstwie raczej nie będziesz miała z nią problemów, bo pokolenie pielęgniarek, które kończyły licea medyczne od kilku lat przechodzi na emeryturę ;)

jesli chcesz pracowac z ludzmi to moze wydzial pedagogiczny ;) na przyklad PEDAGOGIKA SPOŁECZNA albo SOCJALNA ;)

byla sobie zabka mala >>-> nie ma juz nazwy oligofrenopedagogiki..tylko jest pedagogika osob uposledzonych intelektualnie ;)

spoko ;) tak na przyszlosc bedziesz wiedziala ;) wiem bo sama studiuje surdopedagogike ;)

Gość ghjgh54
może archeologia? to może być interesujące :) ja mam ten sam problem, nie jestem ani humanistką ani ścisłowcem, jestem dobra ze wszystkich przedmiotów, ale z żadnego się nie "wybijam". Co prawda chodzę do klasy humanistycznej, ale jakoś specjalnie nie przepadam za polskim i nie wiążę z nim przyszłości. Z matmą i fizyką nie mam problemów, ale nie będę ich zdawać na rozszerzeniu, bo musiałabym id początku się ich uczyć na tymże poziomie. Zostały mi jedynie języki, które na szczęscie lubię - uczę się trzech - i chyba pojdę na jakąś filologię.

Gość idz na PRAWO
najlepsze studia, jesli jestes dobra z polskiego z historii i wos'u to to jest najlepszy dla ciebie kierunek. To nie prawda ze trzeba sie uczyc kodeksow na pamiec,wlasciwie nie masz wiecej nauki na pamiec niz na innych studiach, za to sa naprawde ciiekawe a po skonczeniu masz wiele zawodow ktore na ciebie czekaja. JAk ktos jest humanista i chce miec prace po studiach to wybiera prawo.

Tylko że mnie zupełnie prawo nie interesuje...a nie będę się zmuszać do nauki czegoś, czego nie czuję...:(

Gość zazzza
z jezykowych najlepsza jest IMHO TFLS

Gość WYBIERZ PIELEGNIARSTWO
robote bedziesz miala nie tylko w POLSCE, ale jak ci sie odwinie wezmiesz i wyjedziesz np do Niemiec, Anglii, czy gdziekolwiek indziej..w Niemczech zwykla pomoc pielegniarska9 u nas tzw salowa, zarabia 1700 eu brutto)!, pielegniarki maja po 3000 eu!!!!!!!!!!!!

idz na PRAWO najlepsze studia, jesli jestes dobra z polskiego z historii i wos'u to to jest najlepszy dla ciebie kierunek. To nie prawda ze trzeba sie uczyc kodeksow na pamiec,wlasciwie nie masz wiecej nauki na pamiec niz na innych studiach, za to sa naprawde ciiekawe a po skonczeniu masz wiele zawodow ktore na ciebie czekaja. JAk ktos jest humanista i chce miec prace po studiach to wybiera prawo. SAMA JESTES PO PRAWIE I TO GOWNO PRAWDA, JAK NIE ZROBISZ APLIKACJI JESTES PO PRAWIE NIKIM!!!!! ZWYKLA URZEDNICZKA PRZEKLADAJACA PAPIERY,A Z ROKU APLIKACJE ROBI NIEWIELU, BO DO TEGO TRZEBA ZNAJOMOSCI, ALBO KONEKSJI RODZINNYCH

sama jestemmialo byc*****

Gość ja sie wypowiem
mam kolezanke po pedagogice, i nie ma roboty, wszystkie szkoly obsadzone starymi rurami, kuratorium i ZNP, bezradnie rozkladaja rece, nie chca brac CV,ani wpuszczac do dyrektora, szuka pracy ponad 2 lata, miasto Bialystok

Hej hej!!podnosze temat:) Juz wystartowałam z nauka w klasie maturalnej, do matury juz bliżej niz dalej... Zdecydowałam się, że będe składac papiery na pielęgniarstwo i filologie angielską:) zobaczymy na co sie dostanę... a Wy macie jakies pomysły?albo podobne dylematy?(zwracam sie do maturzystów 2011).Na jakie kierunki sie wybieracie i w ogóle jak nastroje przed matura?:D

Gość manoski
Nie istnieje kierunek studiów, który dawałby gwarancję zatrudnienia. Tak naprawdę zdecydowana większość kierunków nie daje nic poza papierkiem. Radzę bardziej nastawić się na ciągły rozwój, doświadczenie i zbieranie umiejętności, bo jedynie w takim wypadku uzyskanie takie efekty, jakich oczekujecie.

Gość gość
a może farmacja?jak Ci idzie z chemii?to raczej tez dobry kierunek

Gość galinika
Farmacja? Moja ciocia pracuje. Za bycie sprzedawcą w aptece w mieście, które ma ponad 300 tysięcy mieszkańców dostaje 1400 złotych. Nadal twierdzicie, że to taka super praca?

Gość manoski
Farmacja to kolejny mit... Przecież jesteś tylko sprzedawcą. Do tego co już potrafię, zamierzam dołożyć jeszcze szkolenie zawodowe z masażu. Będzie to w new nails. Ten temat w naszej okolicy ma coraz większe wzięcie. Warto byłoby się przygotować.

Gość arleta008
Kiedy to zrozumiecie? Póki będziecie szli na cokolwiek, na coś co was nie interesuje, nawet nie macie co liczyć na efekty. Tak to wygląda... Chcesz pracę to ucz się konkretnego zawodu, bo teoria ze studiów tego naprawdę ci nie przyniesie.