Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mioush

zaręczyny na weselu ??? opinia

Polecane posty

Gość mioush

witam :) po dłuższym związku z moją dziewczyną czyli po 4 latach chodzenia chciałbym się jej oświadczyć na weselu znajomego. co o tym myślicie ? :)

Gość nie ma jej
tylko chcesz sie oswiadczyc czy zareczyc sie?

wydaje mi się że zaręczyny to dość osobiste wydarzenie i może lepiej byłoby jakbyś jej się zaręczył w 4 oczy ...

Moim zdaniem nie powinno się robić tego na weselu. Chyba, że na moment oświadczyn wybierzesz Oczepiny. Nie zapominaj, że wesele, to uroczystość Młodej Pary i nic nie powinno odwracać uwagi gości od nich.

Gość mioush
A planuję dokładnie zrobić to podczas wyjazdu tortu weselnego o północy. Oczywiście ja będę schowany w tym torcie w stroju supermena (ona uwielbia supermena!) a następnie po zgaśnięciu wszystkich świeczek, wyskoczę z bojową miną i krzyknę : Luba! Zaiste pragnę ci ja rękę twą skraść, lecz czy ty również jesteś na tą okoliczność gotowa? Co sądzicie o tym pomyśle? Spodoba się jej? Czy może lepiej jak wyjdę z tortu w stroju czipendejlsa i powiem : hej lachonie, hajtniem sie?? :classic_cool:

Wedding_Planner - lubię czytać twoje wypowiedzi tu na forum mądrze piszesz na topach :)

Wedding P ma racje. gdyby to jeszcze wesele przyjaciela, kogos naprawde bliskiego to spoko...

:):) jakbym miała kiedyś jakiś problem z weselem to się zgłoszę :)

zdecydowane nie. po pierwsze jest to uroczystość młodej pary i uważam że cała uwaga powinna skupić się na nich. po drugie oświadczyny to osobiste przeżycie i powinno się je "przeprowadzić" raczej w 4 oczy.

Nie powinieneś moim zdaniem tego robić na weselu. to święto młodej pary i obowiązuja tu pewne zasady... A jesli tak bardzo Ci zalezy to zrób to w czasie poprawin - po uzgodnieniu z para młodą lub jakoś na uboczu - poza blaskiem fleszy zwrócona na młodych. Jestem pewna, ze Młodzi będa mieli Ci za złe taki wyskok, ale z grzeczności nic Ci nie powiedzą... Z czasem może osłabnie kontakt... Pozdrawiam i zyczę dobrych wyborów.

absolutnie zly pomysl ktos ma swoj najpiekniejszy dzien a ty chcesz wlazic mu z buciorami w impreze i kierowac zainteresowanie innych na wasze zareczyny?? brak kultury i egoizm

Gość a gdyyyyyby tak...
jedno z Was złapało welon, drugie krawat, czy co tam młody rzucał będzie, to myślę że fajnie by wypadło, gdybyś potem pierścionek wyciągnął. Ja się bardzo cieszyłam, jak dwoje moich przyjaciół, którzy byli ze sobą złapali u mnie te "atrybuty młodej pary" :P i bardzo żałowałam, że zaręczyli się dopiero tydzień później, a nie w takim fajnym momencie - czyli na weselu moim! ;) Ale ja miałam meeeeega luźne podejście do "mojego dnia", więc mnie by nie przeszkadzalo to nic a nic.

Mój kuzyn zaręczył się na weselu kolegi. Ale zaaranżował taką sytuację- wyszedł przed restaurację na parking, poprosił kolegę, żeby "wywołał" jego narzeczoną, ukleknął przed nią, dał kwaity i pierścionek. Nikt oprócz tej pary (i kolegi) nie wiedział o niczym.

Gość ewewe
Nie wszyscy sa przewrazliwieni na punkcie wesela ;). Mysle, ze przez 5minut Mlodzi nie beda w centrum zainteresowania nic sie nie stanie. Ale wydaje mi sie ze wesele znajomych to kiepski pomysl. Juz lepiej u rodziny a nie na oczach dwoch obcych rodzin

Gość rgteghrth
Wesele znajomego , czyli ani nie twoja ani jej rodzina. Nikt was nie zna a ty z pierscionkiem wyskakujesz? Moze byc niezrecznie.. A jesli juz masz takie parcie to zapytaj pare mloda czy nie mieliby nic przeciwko- w koncu to ich impreza.

Gość jak jest czegoś warta
broń boże na czyimś weselu, to jest dzień pary młodej i nie można się z niczym wpierniczać

nie odstawiaj kiczu na czyimś weselu - chcesz w tani sposób sensację ? zaproś dziewczynę do restauracji a nie tanim kosztem - żałosny jesteś

Ja tam osobiście nie cierpię tych zaręczyn na oczach świata, na stadionach, imprezach masowych i innych tego typu spędach. To bardzo intymny moment i powinien należeć tylko do was. Bo jak chcecie to zorganizować? W jakimś kluczowym momencie wesela - wtedy faktycznie zrobicie numer parze młodej, która ma prawo być tego dnia w centrum wydarzeń no i orkiestra też ma jakiś plan imprezy, który im z lekka rozwalicie... a gdzieś chyłkiem tyłkiem przy drugiej przystawce albo na parkingu w oczekiwaniu na parę młodą - litości, to już lepiej w najskromniejszych okolicznościach, ale w intymnej atmosferze.

Gość inzynier:)
mioush za barana weź się przebierz!!!!!

Gość nie sądź pochopnie
'Zaręczyny na parkingu..bedzie miało co dziewcze wspominać " Jeśli nie jest małostkowa i zależy jej na miłości oraz tej drugiej osobie, a nie na oprawie i teatralnych scenach, to z całą pewnością będzie miała co wspominać.

Gość gbhb
dno i 10m mułu :O

Gość gbhb
a te co pisza że dziewcze sie powinno cieszyć z byle czego to chyba mega desperatki :O ja bym sie czuła zażenowana gdyby mój luby oświadczył sie w jakiś prostacki sposób :O ma byc romantycznie i intymnie na 200%

Gość bez sensu jechac na 2 dni
moim zdaniem oswiadczyny przy okazji czyjejs imprezy sa beznadziejne. rozumiem ze moze chcesz jej zrobic niespodzianke ale czy to na sali, czy na parkingu, czy podczas oczepin - mi by sie takie cos nie podobalo. znajdz bardziej romantyczny sposob to ten jest do bani

Gość gość
Popieram poprzedni wpis . Oświadczyny na czyimś weselu to brak kultury i egoizm. Nagle uwaga odwraca się od Pary młodej i ląduje na zaręczonych i za darmo jedzonko i picie . Jest to wchodzenie w buciorach w czyjeś życie. Tego się nie robi. Brak samooceny i obiektywnego postrzegania świata ./ Jest to takie prostackie i niemiłe. Oświadczyny to wyjątkowa chwila w życiu każdego faceta . Tu musi być miejsce romantyczne i odpowiednia chwila i tylko sam na sam z tą drugą osoba . Znam jednego prostaczka który oświadczył się na weselu i to w dodatku był na tym weselu w zwykłej flanelowej koszuli. Jak zobaczyłem zdjęcia to myślałem ,że umrę ze śmiechu . Szok i tragedia. Taka Panna powinna olać takie koleżkę .