Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość suziee

jaki macie typ...

Polecane posty

5w4 zawsze i niezmiennie chociaz wydaje mi sie ze jestem juz zupelnie inna osoba niz kilka lat temu i zaznaczylam nieco inne odpowiedzi

Jedynka ze skrzydłem dziewięć: 1w9 - "Idealista"

4w5, zawsze wiedziałam, że jestem inna :D :D

Ósemka ze skrzydłem siedem: 8w7 - "Dysydent" Świadoma ósemka ze skrzydłem siedem jest często bardzo silna i ekspansywna. Towarzyska i chojna, może pokazywać radosne oblicze. Może być dynamiczna, skuteczna, energiczna. Często ma wysokie poczucie humoru i potrafi śmiać się z siebie. Generalnie bardzo ekstrawertyczna, ambitna i materialistyczna. Może mówić bardzo głośno i być w centrum zainteresowania, wieść prym wodzireja na imprezach. Czasem jest wizjonerska, może myśleć znacznie jaśniej niż ósemka ze skrzydłem 9; skrzydło 7 daje jej intelektualne umiejętności. Chętna do podejmowania ryzyka. Gdy 8w7 jest w stresie, agresja połączona z apetytem, tworzy silną tendencję do uzależnień. Wiele ósemek ze skrzydłem siedem, ma problem z alkoholem lub narkotykami oraz pociąg do każdego innego rodzaju uzależnienia. Szybko zmieniający się temperament, markotność, egocentryzm, gwałtowne wybuchy gniewu. Ma tendencję do wzniecania chaosu, napuszania się, zadzierania nosa, myślenia o sobie narcystycznie. Może być beznadziejnie materialistyczna. Może wykorzystywać ludzi, wysysać z nich wszelką energię. Może mieć napady furii, jest skłonna do gwałtownych i agresywnych reakcji.

Gość suziee
tez mam 4w5 ale jeśli chodzi o poziom zdrowia to gdzieś bliżej dołu. A wolałabym być właśnie ósemką albo trójką, bym może miała chociaż jakieś ambicje w życiu, a tak to jakby mi je wycieli chirurgicznie

Już wcześniej mówiłam Ci Suziee, że moja waga i wzrost są identyczne jak Twoje, a teraz to :D Co za zbieg okoliczności :)

Gość nieupoważniona...... :(
8w7 :) :classic_cool: szef, a dokładniej dysydent

Gość zima17
również 1w9 ale spodziewałam sie tego

Gość suziee
Irie, widzisz;) ale na pewno nie narzekasz na wszystko równie mocno jak ja, chociaż to chyba też typowe dla czwórek xF Ale enneagram jest wspaniały, nawet pare ksiązek przeczytałam o tym i można naprawdę się lepiej zrozumieć, no i innych. Jakby ktoś chciał to mogę spróbować poszukać linków do nich.

Gość 9w1 marzyciel,ech...

a mojej mamie wyszła gapa, jak to zobaczyła to się oburzyła :D

Nie jestem do końca przekonana czy można wierzyć w takie testy, ale ciekawość wygrała :D

a ja po przeczytaniu stwierdzam ze to strzal w 10 jak pisalam jestem 5w4 ale wiaodmo ze to juz bardziej szczegolowe nakierunkowanie notomiast podstawowy typ to 5 z czym zgadzam sie w calej rozciaglosci

U mnie bardzo dużo się zgadza, ale niestety wtedy kiedy jestem chorą ósemką :O To jest jedyny test, który robiłam i w jakimś sensie się zgadzał.

Jak to czytam to na siłę szukam w sobie cech, który mi 'wychodzą' :)

Gość suziee
mhm, takie testy to trochę szufldkowanie ludzi ale ten wydaje się być dokładny, określa po prostu podstawy i granice, tak ze wiadomo mniej więcej, czym się dana osoba kieruje, chociaż kązdy jest inny i wiadomo że nie można go z góry określić. A opis na stronie jest mocno skrócony, tak samo ten test może też wyjść źle, bo często nie widzimy się w bardzo nieobiektywny sposób, dlatego wydaje mi się, że lepeij przeczytać opisy wszystkich i tak dopasować. A potem jeszcze jest 9 poziomów zdrowia dla każdego i tam można coś ciekawego wyczytać dopiero. Na stronce to wiadomo, że uogólnione wszystko dość mocno jest.

Gość suziee
http://www.sendspace.pl/file/y14HqFrQ/ to dla czwórek, a całej książki nie mam siły już dziś szukać może jutro, ale autorka zwie się Helen Palmer jakby komuś się chciało. Może jutro coś więcej znajdę

Już pobieram, może się czegoś ciekawego dowiem jeszcze :D