Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość n.wat

Kto ma zespół jelita drażlwiego?Potrzebna pomoc.

Polecane posty

Gość n.wat

U mnie biegunki występują tylko w tedy gdy zjem jogurt,duzo mleka lub słodyczy,albo jak zjem wogóle dużo,tłusto itd.Do tego czasem występuje burczenie lub uczucie przelewania.Nie wiem czy to ma jakieś szczególne znaczenie,ale gdy pewnego dnia obżarłam sie jak świnia tortami i słodyczami,najpierw głośno mi burczał brzuch i kał wyglądał normalnie,za 10 minut baardzo głośno mi burczał i kał był już wodnisty,i za trzecim razem to samo.To wygląda tak,jakbym miała zapchane jelita,ale cos nie tak dzieje sie w okolicy żołądka i troche niżej,bo tam zwykle czuje dyskomfort.Mam uczucie lekkiego napięcia,os bd nie tak jak wyjde z domu,ale najpierw były biegunki i dolegliwości,a potem lęk,więc ja myśle,że to nie ZJD,jak wy myślicie,bo napewno jest tu ktoś bardziej doświadcozny i mądrzejszy odemnie.(nie mam większych stresów,a biegunki nie zdarzają się w tedy kiedy się denerwuję,to zalezy tylko od tego co zjem).pozdro ;)

Gość Przyjaźń
Srać mi się chce.

Gość Niestety ale jest to skutek
pozywienia. Zlego pozywienia. U mnie bylo to samo. Odstawic z jadlospisu cukier , napoje slodzone, pieczywo z bialej maki, mleko. Jesc duzo warzyw i owocow, najlepiej surowych i kasz.

Witam, proponuję na wieczór kefirek z grzybka tybetańskeigo. Jak już ktoś napisał zero cukru, słodyczy i białej mąki i generalnie zdrowa dieta. Ćwiczenia relaksacyjne... Ja pijam też ocet jabłkowy 1 łyżka w szklance ciepłej wody 30 minut przed posiłkiem, nie zawsze ale... Jak mam ważne spotkanie to również po posiłku, żeby mi ni stąd ni zowąd nie zaczęło burczeć. Bo widzę, że to ma duże powiązanie z nerwami. Im bardziej się boję, że mi zaburczy tym bardziej burczy...

Gość mlbb
Koliber , wsadz se w ... grzybki tybetanskie. Wystarczy diete zmienic. Tez to mialam :D wiec po prozni nie gadam.

Gość dkdkdk
Nie pieprzcie i nie powtarzajcie glupot bezmyslnie. Drazliwego jelita przy postaci bieginkowej NIE WOLNO draznic dodatkowo blonnikiem, warzywami itd. Dieta to wlasnie BIALE pieczywo i zero surowego. Co do ciebie, autorko, byc moze masz nietolerancje laktozy.