Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czy warto wracac?

chce wrocic do Polski, jaka praca dla znajacych biegle ang i francuski?

Polecane posty

Gość vi_
niestety musisz sie nastawić na niższe zarobki przynajmniej na poczatku dopóki nie zdobędziesz doświadczenia w jakims konkretnym kierunku. U mnie w firmie pracują osoby ze znajomością 2-3 języków obcych - nie wiem czy biegle, napewno bardzo dobrze i specjalistycznie i zajmują się obsługa klienta zagranicznego - zarabiją max 3tyś na rękę. No szału nie ma

Gość czy warto wracac?
a jaki kurs badz podyplowowke warto zrobic, zebym mogla lepsza prace znalezc no i znajomosc jezykow wykorzystac?

Gość sluchaj ja mialam C1
po liceum a po przyjezdzie do kraju zanim poszlam na uniwerek to musialam nizle doszkolic jezyk. Wiec moze jest napisane ze C1 to zaawansowany, ale wierz mi z francuskim na C1 to np tlumaczem bys nie mogla byc. Mysle ze pracowac na pismie tez nie, przykro mi ze cie rozczaruje ale te stopnie nie maja sie w niczym do prawdziwej znajomosci jezyka.

Gość czy warto wracac?
ja uczylam sie w szkole jezykowej przez rok, kontakt z jezykiem mialam codziennie. Nie jest to poziom osoby po kursach w pl ale osoby, ktora zyla i uczyla sie we Francji czy UK

Gość vi_
nie warto ani studiów ani podyplomówki. Musisz nabyć konkretnych UMIEJĘTNOŚCI. Doswiadczenie + znajomośc języków to dopiero duzo

Gość czy warto wracac?
to gdzie ja mam nabyc tych UMIEJETNOSCI?

Gość vi_
w pracy. Tak jak napisałam - na poczatku musisz sie liczyć z niższymi zarobkami. Myślałaś, że w Polsce jak się ktos dowie, ze znasz 2 języki to od razu da ci stanowisko dyrektora? no nie te czasy, Kochana. A teraz co robisz za granicą?

Gość czy warto wracac?
teraz pracuje w hotelu. Jest to maly hotelik, takze w razie potrzeby jestem na sniadaniach, restauracji czy recepcji.

Gość vi_
no to może spróbuj w Polsce w jakiejś dobrej sieci hoteli poskładać cv do recepcji?

Gość czy warto wracac?
chcialabym, ale takie miejsca sa obstawione. z reszta recepcjonistka ma 1200 zl na reke;/

Gość a masz jakis wyksztalcenie
czy zawód? zeby uczyc w jakiejkolwiek szkole musisz miec ukonczone studia, jak nie to ew prywatne korki. Doksztalc sie w fachu, w ktorym chcesz pracowac. Jesli chcesz uczyc, to pedagogicznie , w turystyce - tez sa studia, tyle,ze pracy po nich nie ma. Moze kurs ilotów, przewodnikow ?

Gość czy warto wracac?
pisalam wczesniej ukonczylam turystyke na uam-ie. praca pilota niestety odpada ze wzgledow zdrowotnych.

Gość vi_
no kurczę, od czegos trzeba zacząć... Powinnaś być sprawiedliwa - tam, gdzie teraz mieszkasz nie pracujesz na jakimś eksponowanym stanowisku, raczej jesteś osobą od wszytskiego. Wiem, że człowiek oczekuje, że jak wróci z wielkiego świata to wszyscy w Polsce padną przed nim na kolana. Ale jeśli nie masz powazniejszego doświadczenia to nie pozostaje nic innego niż je zdobywać...

Gość czy warto wracac?
ale gdzie mam je zdobywac jesli nie chca nigdzie przyjmowac a za 1000 zl sie nie utrzymam. albo jakie kursy robic?

Gość vi_
ale z Ciebie beton. Tłumaczę Ci że jedyne czego Ci potrzeba to doświadczenie - za jego zdobywanie tez się "płaci" - w sensie, że mniej się zarabia, ale się człowiek uczy czegoś konkretnego. Jesli Tobie ciągle coś nie pasuje - call center nie, przewodnik nie mogę, coś tam odpada a za 1tyś zł sie nie utrzymasz (ja żyłam w Wawie na poczatku za 853zł w pokoju z 2 innymi osobami i dało się) to nie wracaj - nie czeka Cie tu nic czego oczekujesz - jedynie cieżka praca.

Gość czy warto wracac?
ja nie powiedzialam, ze call center nie - czytaj ze zrozumieniem.

Gość vi_
to w czym problem? na słuchawkę Cie przyjmą na 100%

Gość czy warto wracac?
vi a ty czym sie zajmujesz?

Gość vi_
kasa, kasa, kasa :) Księgowość i finanse + języki obce. Niestety nie w stopniu biegłym, ale dzięki temu, że znam się na swojej robocie nie muszę się znać na literaturze anglosaskiej, żeby swobodnie poruszać się w swojej specjalności

Gość czy warto wracac?
ksiegowe to zawsze znajda prace. a moze powinnam isc na nowy kierunek, moze lingwistyka?

Gość vi_
Ja pitolę - no tak - tylko ty biedna pokrzywdzona. Nie, nie jestem księgową. Możesz iśc na co tylko zechcesz - tylko pamiętaj, że na końcu każdych studiów zostaniesz jedynie z dodatkowym papierkiem. I też nie znajdziesz nic lepszego niż robota za 1200...

Gość czy warto wracac?
sama napisalas ksiegowosc.

Gość vi_
księgowość i finanse. Naprawdę w tym obszarze można robic dużo innych rzeczy niż księgowanie. no i własnie tego Ci najbardziej potrzeba - praktycznego rozumienia tematów, bycia wewnątrz, w firmie, podglądania jak co działa.