Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość whatshername

tatuaż a ciaża

Polecane posty

Gość whatshername

czy któraś sie moze orientuje czy podczas ciazy sa jakies przeciwwskazania co do zrobienia sobie tatuazu? jest to 22 tydz. i nie wiem czy moga byc jakies efekty uboczne... jak myslicie? robila ktoras tatto w ciazy?

Gość black devil girl
generalnie to w większości miejsc nie zrobią ci tatuażu jak jestes w ciąży

Gość najlepiej na brzuchu
pożniej tatuaż z rostepami jest w wersji 3D.

Gość whatshername
jak sie ma rozstepy to napewno;p

Chyba może być problem z gojeniem skóry, ale najlepiej zapytaj kogoś w salonie tatuażu.

No nie wiem czy będe tak koniecznie w wersji 3d, mam wiele znajomych, które mialy wokoł pępka tatuaze, zachodzily w ciaze i normalnie schodziły się do normalnosci, takze to mity. A tobie raczej nie zrobią tatuazu w ciązy, jesli ktos się juz na to zgodzi no to oznacza, ze nie jest to kompetentny salon

Gość a n ie mozesz poczekac ???
nie rozumiem niektórych :-0

Gość ttatatatatattsydtgylef
Sexi mamuśka idzie za moda i musi zrobic sobie pociagacą dziare. Weź pod uwagę, że ok. roku po zrobieniu dziary nie można np. oddawać krwi, wiesz dlaczego? no właśnie... A Ty chcesz sobie robic dziarę w ciązy.

W ciąży nawet depilacja woskiem jest niewskazana a co dopiero tatuaż. dziewczyno poczekaj z tym az urodzisz

nieprawda, ja mam tatuaz na brzuchu i po 2 ciazach wyglada dokladnie tak samo :D Mam rozstepy, nawet na nim ale nic nie widac:D W ciazy tatuaz sie rozciagnal, a potem wrocil do normalnych rozmiarow:D

Gość Marionetkooooo
tatuaz w ciazy? :-/ a w jakim porzadnym salonie Ci go wykonaja? chyba nigdzie! poza tym tatuaz na brzuchu podczas ciazy sie naciaga, moja przyjaciolka ma pajaka kolo pepka i rozciagnal sie bardzo , poza tym zrobil sie o wiele jasniejszy-chyba przez to rozciagniecie

Gość wieslava
hehe, jak ja bym sobie robiła tatuaz, to bym na bank dostała napadu paniki, bo sie histerycznie boje igiel, tak ze w ciaży odpada jak dla mnie całkowicie. Chyba w tych salonach nie robia cieżarnym, więc lepiej sobie poczekaj i zrób, jak młode sie urodzi

Ja miałam robiony na początku ciąży- ale o niej nie wiedziałam. Mimo, iż robiłam w tym samym, sprawdzonym, studiu co zawsze, to jednak gdybym wiedziała o ciąży to bym poczekała. Po co ryzykować?

Gość tatuazu nie
tatuazu nie mozna robic bedac w ciazy.....podobnie jak podczas karmienia piersia.... tusz jest wchlaniany przez skore i niektore z jego skladnikow przenikaja do krwi a takze do mleka podczas laktacji.zadne studio nie zgodzi sie na zrobienie Ci tatuazu w ciazy.nie ma dostatecznej wiedzy na temat szkodliwosci tuszu dla plodu gdy nosisz w sobie dziecko.jednakze moze prowadzic to np.do omdlenia....

Gość podpisujesz oswiadczenie
Ze robisz na wlasna odpowiedzialnosc i zrobią ci nawet na czole .

Gość tatuazu nie
co to ma do rzeczy.....chodzi chyba o dobro dziecka nie? ja tez chcialam w ciazy zrobic....ale sie wstrzymalam....potem karmilam-wtedy wogole nie mozna;a po skonczeniu karmienia zaszlam znowu w ciaze i znowu karmilam.....wiec 3 lata czekalam.....no i wkoncu jest:)

Gość co wy pierdolicie
Nie dla każdego dobro dziecka jest ważne . :P

Gość pajretflag
Poczekaj lepiej z tym tatuażem. Tusz jest ciałem obcym, które nagle dostaje się do twojego organizmu. Jeżeli wzór jest duży i kolorowy, możesz dostać gorączki. Organizm jest osłabiony, musi poradzić sobie z raną, jaka powstała na ciele i ciałem obcym, które zostało do niego wprowadzone. W dobrym salonie nie będą chcieli ryzykować. W marnym nie odważyłabym się zrobić. To pisała miłośniczka tatuaży:)

Gość whatshername
pytam sie co myslicie bo sama mam obawy..a ze nadazyla sie okazja to pomyslałam ze moznaby...jednakowoz boje sie o malego i dlatego pytam zeby sie upewnic. z tatuazem zawsze mozna poczekac .. nie powiedzialam ze juz go robie tylko ze mi taka mysl chodzi po glowie;p

w profesiomalnym studio nie zrobia ci tatuazu jak jestes w ciazy a nawet jak karmisz piersia:O

ja sobie zrobilam tatuaz po ciazy i po zaprzestaniu karmienia,a takiemu tatuazyscie,ktory nie widzi problemu w wytatuowaniu ciezarnej,karmiacej kobiety nie powierzylabym swojej skory:O

Gość gość
Można się tatuować do 3-go miesiąca ciąży, więc troszkę się spóźniłaś...