Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość enter sandwoman

Obtarły mnie buty aż do krwi

Polecane posty

Gość enter sandwoman

Wczoraj wyszłam w nowych sandałkach z zabudowaną piętą i teraz na pięcie mam obtarcie aż do krwi, normalnie żywego mięsa :O w kształcie prostokąta ok. 1,5x2,5 cm. Polałam wodą utlenioną, piecze jak skurczybyk, nie zaklejałam plastrem. Teraz czeka mnie tydzień chodzenia w japonkach... Co mogę zrobić, by szybciej się goiło? :(

Wiesz co jest w aptece takie cos jak tribiotik chyba i to naprawde pomaga na wszelkiego rodzaju rany.... polecam

Gość enter sandwoman
Najgorsze jest to, że obcierają mnie w tym miejscu dosłownie WSZYSTKIE nowe buty, a kupuję wyłącznie skórzane, miękkie, markowe... Wkurza mnie to strasznie, bo nie dość że boli, to wygląda nieestetycznie.

Gość enter sandwoman
O, tribiotic - można go kupić w saszetkach, prawda? Pamiętam, że kiedyś poleciła mi go kosmetyczka po czyszczeniu twarzy, gdy pozostały ranki. Dzięki! Chyba poproszę faceta żeby mi go kupił po drodze ;)

Gość bo nowe buty nie
ubiera sie od razu na iles godzin :O Najpierw warto pochodzic w nich w domu. Isc tylko do sklepu osiedlowego itd. Sprawdzic je. A dopiero jak stopa sie przyzwyczai ubrac na dluzej.

Gość enter sandwoman
Carrie, a gdzie Cię obcierają? Mnie głównie z tyłu na piętach, wszystkie jak jeden, ale potrafią mnie obetrzeć też górnej części stopy, między palcami, na tych poduszkach pod spodem, no słowem wszędzie :O Masz na to jakąś metodę? Tzn. co zrobić, by szybciej się goiło?

Gość wyrzuć te buty natychmiast
Kiedyś nosiłam buty i gniotły mnie w piętę na lewej nodze. Od tamtego czasu mam haluks na pięcie, taka gulka. Nie mogę dobrać butów. Lekarz ortopeda powiedział mi że to się robi dlatego, że nasze kości i chrząstki rosną przez całe życie aż do śmierci. Kiedy złamiemy nogę kości się zrastają - czyli rosną. Więc kiedy but obciera, to noga się broni!!! Twoja noga chce się obroinić przed uciskającym butem. Narasta ci narośl, która już nigdy nie zniknie. Chcesz mieć wykoślawione nogi?! Wywal te buty, nie noś w wakacje takich butów, przecież jest lato - noś wszystko bez pięt, może uratujesz stopę.

Gość enter sandwoman
Ale mnie obcierają na początku wszystkie - kiedyś obtarły mnie nawet... kapcie :O - więc mam chodzić na boso? :D Po 2 założeniach jest ok. I to nie jest tak, że kupuję plastikowe, chińskie buty. Ecco i Sholl też mnie na początku piłują.

Gość gucio maja sraja
ojej tez to mam i to z kadymi butami ,nawet adidasy ,zadne targowe tylko z dobrych sklepow..zawsze obdzieraja mnie w tym samym miejscu na obu stopkach

Gość enter sandwoman
:O

A to mnie obcierają ZAWSZE w prawą stopę :/ mały palec z boku się obciera tak że sram z bólu, i nad piętą też... Co jest dziwne bo prawą stopę mam mniejszą (38,5 rozmiar) a lewą mam większą (39) i zawsze kupuję 39 rozmiar, a mimo to prawą mam obtartą ;(