Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kaasiul81

Beta HCG po in vitro

Polecane posty

Witam wszystkich! Założyłam tutaj nowy wątek, gdyż próbowałam znależć informacje w internecie, ale niestety nie udało się...postanowiłam zapytać Was Kochane Dziewczyny o interpretację wyników bety po transferze... Transfer miałam 21 czerwca, pierwszą betę robiłam w 12dpt - wyniosła 77,92 - wiedziałam, że oznacza to, że się UDAŁO ;-) Mój gin też to potwierdził, ale kazał mi kontrolnie zrobić jeszcze dwa badania - w 15dpt - 307,60 i w 17dpt - 592,40 ;-))) Powiedział, że pięknie rośniemy, ale nie może mi jeszcze zrobić potwierdz.usg, bo to za wcześnie... W 21dpt dostalam plamień (a w zasadzie krwawienia) i już myślałam, że to KONIEC :-( Niestety nie ma obecnie mojego lekarza i miałam z nim kontakt tylko sms-owy - pocieszył mnie, że tak się zdaża, mam brać przepisane wcześniej leki, m.in.luteinę i duphaston, leżeć w domu na L4 i zrobić dla pewności betę... w 22dpt - 3680,21 (odetchnęłam z ulgą) i wczoraj tj.24dpt - 5996,04 ;-))) RADOŚĆ!!! Teraz czekam na usg, żeby zobaczyć i usłyszeć moją "fasolkę"... Strasznie się rozpisałam, ale chciałabym kogoś prosić o potwierdzenie czy moja beta jest oki, tzn czy nie jest za duża (może są dwie fasolki ;-) ) bo zupełnie nie pokrywa się z normami podanymi na wyniku badania... Proszę Was o odpowiedź, bo nie wytrzymam do nast.czwartku do wizyty u gin. :-) Z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam gorąco!!!

Gość cdjjmnbb
Mysle, ze jest dobrze. Normy podane w wynikach sa to normy dla naturalnych ciaz. Po zapłodnieniu, jajeczko kilka dni wędruje i zagniezdzanie nastepuje ok 5-7 dni po owu. Ty w dniu transferu miałaś już "bardziej rozwinięte" zarodki wiec tak jakby byłaś kilka dni do przodu. Beta rośnie dobrze. Minimalny przyrost to przyrost o 66% w ciagu 48h. Na poczatku zazwyczaj jednak beta rosnie dużo szybciej.