Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasixxx

NIE CHCĘ MIEĆ DZIECI

Polecane posty

Gość kasixxx

czy kiedykolwiek znajdę faceta? mam 27 lat kilka udanych związków za sobą.. no właśnie udanych do kiedy partner nie dowiadywała się o moich poglądach.. zdania nie zmienię, nie widzę spełnienia w dziecku, mam super satysfakcjonująca pracę , dziecko jest przeszkodą w życiu wg mnie, nie nie jestem osobą samolubną , codziennie pomagam innym , nigdzie nie jest powiedziane że mam obowiązek spuchnąć. Do szczęścia brakuje mi jedynie wiadomo , tej drugiej osoby, jednak każdy z nich za cel objął sobie przedłużanie gatunku, no i co ja mam zrobić? Znacie jakieś bezdzietne pary z wyboru?

Gość desra
szkoda że pod 40tke ci się zachce jak się znudzi beztroskie życie

Gość kasixxx
nie zachce, a nawet gdyby to dlaczego nie? dziecko za młodu to głupota

Gość kasixxx
nie chcę mieć nic wspólnego z czyimś czy też swoim bachorem

Gość nickonicko2010
powiem szczerze-jeśli nie chcesz mieć dzieci możesz nie znaleźć partnera:)bo my faceci niby chcemy wolności ale w pewnym wieku jednak kołacze sie w głowie myśl o założeniu rodziny ... http://tnij.org/fajneubrania

Gość midribb
że ty jesteś niby facetem a jakieś głupie linki z ubraniami wklejasz?

Jest mnóstwo facetów, dla których rozmnożenie jest nadrzędnym celem w życiu. Ale jak w innych sprawach, jeśli postępujesz inaczej niż większość, obierających jedynie słuszną drogę, bywa ciężko.

Gość jesli podjelaś taką decyzje
musisz sie liczyc z tym,ze masz o wiele mniejszy wybór, jesli idzie o facetów. przedluzenie gatunku jest wpisane w biologię, co nie znaczy,ze sa takze faceci, ktorym na tym nie zalezy. Ograniczasz sobie pole poszukiwan z - dajmy na to 1000 do 20. A wsrod tych 20 moze nie byc zadnego, ktory by ci sie pod innym zwględem podobał. Ale to twoj wybor i nie mozesz miec o niego pretensji do swiata. '

Gość kasixxx
to super..

Gość Bez bahorów
żyje się lepiej, jest cudownie!

Wolałabym być sama całe życie niż narodzić bachorów bo świat tego ode mnie oczekuje :O

Gość kasixxx
no tak ale to nie tak łatwo być samemu, też potrzebuję się czuć kochana, ale fakt wolę być sama niż mieć dzieci

Gość kukaczlukacz
wstrząsające :)

Gość wiecie jak sie zyje bez
bachorów, ale nie wiecie , jak z bachorami, wiec nie macie porównania. Te, ktore bachory maja, kiedys były bezdzietne, wiec porównanie jest. Stwierdzenie bez pokrycia. To tak na marginesie.

Gość wywalaj
a rodz i nie rodz,HOJ mnie to obchodzi oblesna zdziro i pustostanie

Gość kasixxx
ale wiem że teraz bez dziecka żyje mi się dobrze i nie mam ochoty nic zmieniać na rzecz małego aliena

ale widac nie az tak dobrze ci sie zyje, skoro martwisz sie jak znalezc odpowiedniego faceta.

Gość kasixxx
brakuje mi TYLKO faceta

Gość fajansiarz
Nie chcę siać defetyzmu, ale jedno z głównych praw życiowych mówi, że jeśli jedna osoba nie chce dzieci, to na swej drodze spotyka tylko takie osoby, które ich chcą. Masz więc lipę.

Gość marynazwawki
to, że nie chcesz mieć dzieci nie zwalnia Cię z szacunku i normalnego wyrażania się o innych bez tych ironii a faceta możesz znaleźć, ale podejrzewam, że w 99,9% facetów jak nie teraz to za kilkadziesiąt lat odezwie się to coś, co nakaże mu posiadanie dziecka w końcu to pierwotne instynkty, nie da się tego zahamować a nazywanie dziecka "bachorem" bo samemu nie chce się go mieć jest żałosne i wbrew pozorom nie robi z autorki "super niezależnej ekstra modnej babki" tylko zgorzkniałą jędzę, dla której najważniejsze w życiu są tipsy i solarium pozdro

TYLKO? Facet jest jednak ważny...

Gość kasixxx
bachor tak mi się napisało bo ktoś przede mną napisał, nigdy tak nie mówię nawet, przepraszam. Nie mam tipsów, praca mi na to nie pozwala , poza tym nie lubię ,mam ładne swoje paznokietki :) i nie jestem jędzą ani zgorzkniałą babą , jestem bardzo optymistycznie i pozytywnie nastawiona do życia i lubię z niego korzystać,a to że chcę si dzielić rożnymi przeżyciami z partnerem to chyba normalne

Gość kasixxx
tylko w sensie wszystko inne mam , nie tylko w sensie że to drobnostka

Gość BritishShorthair
kasixxx - nie przejmuj się tym tak. Sama nie chcę mieć dzieci i od kilku lat jestem w związku z mężczyzną, który też ich nie chce - i w tej kwestii nie zapowiada się, abyśmy zmienili nasze poglądy. Zresztą w dzisiejszych czasach ludzie zaczynają więcej zastanawiać się nad swoim życiem w rozumieniu konkretnej jednostki, coraz częściej podejmują samodzielne decyzje i niekoniecznie podążają za od lat utartymi wzorcami. Głowa do góry - jeszcze masz szanse ułożyć sobie życie:) wiecie jak sie zyje bez ---> może i nie mamy porównania, ale najgorsze co mogłabym zrobić, to urodzić dziecko tylko po to, żeby mieć porównanie i dojść do wniosku, że bez dziecka jest mi jednak lepiej. I co dalej? Oddać do adopcji? Wyrzucić na śmietnik? Utopić? Zabetonować w piwnicy? Dziecko to decyzja na całe życie, eksperymentowanie na zasadzie "żeby mieć porównanie" albo "bo może je pokocham" jest skrajnie nieodpowiedzialne.

A podobno jesteśmy lepsi od zwierząt. Chyba nie do końca, skoro też nie panujemy (niektórzy) nad tymi pierwotnymi instynktami? 99,9% robi to co oczekują inni, bo tak wypada, nie zastanawiając się. Jakoś wolę należeć do mniejszości. Zresztą należymy do niej oboje, razem z mężem. I lepiej nie widzę.

ee, nazewnictwo jest akurat najmniej wazne, wazniejsze jakim tonem sie mowi, ja na swoje dzieci czesto mówie bachorstwo z cala czułoscia. Niestety , autorko, nie bedzie ci lekko znalezc faceta na dłuzej , musisz sie z tym liczyć.

Gość kasixxx
dokładnie, najgorzej ślepo podążać za tłumem, bo tak należy, mam swoje wartości, mam koleżankę w mniejszym mieście która do 28 lat była sama i ludzie zaczęli mówić ze jest lesbijką .. .masakra

british, ja przecież nikogo nie namawiam do dzieci, tym bardziej, jesli chodziłoby tylko o "porownanie". To byla odpowiedz na post " Bez BaHorów zyje sie lepiej" ( bez slownika ort. moze gorzej? )