Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamana1919

Wypadające rzesy z lewej powieki:(

Polecane posty

Gość Załamana1919

Wiem że gdybym poszukała to znalazłabym coś na ten temat ale nie mam do tego głowy. Wczoraj stojąc przy lustrze zauważyłam że na lewej powiece praktycznie nie mam rzęs(a mam bardzo krótkie rzęsy tak że jak ich nie maluje to zbytnio nie rzucają sie w oczy) nawet nie wiem kiedy mi tak zdąrzyły powypadać:(:( z jakiś miesiąc temu moja mama kupiłam mi mleczko do demakijażu avon i po kilku użyciach moje lewa powieka zrobiła sie czerwona a potem zaczeła puchnąć wiec odstawiłam to okropieństwo..po 4 dniach opuchlizna zeszła ale widać nadal było zaczerwienienie..i tak z 4 razy się powtórzyło że miałam w ciągu tego miesiąca opuchniętą lewą powieke..dodam że jeszcze oprócz tego gorzej widze na lewe oko a do tego te wypadające rzesy z lewej powieki..co zrobić zeby przestały wypadać?? BŁAGAM POMOCYY:(:(:(:(

Gość malunia85
No ciężka sprawa, ale ja na Twoim miejscu co pierwsze udała bym się do okulisty, skoro twierdzisz iż na lewe oko widzisz gorzej niż na prawe. Okulista stwierdzi uszkodzenie, babo leć i podaj ich do sąu, bo przecież mleczko do demakijażu to ogólnie chyba do twarzy a jak do twarzy to i do oczu, jesli jest w nim coś zawarte na co jesteś uczulona, to drugie oko podejrzewam tez by tak zareagowało... druga sprawa - rzęsy. Trudno tu mowic, ale skoro z prawego nie wylecialy a z lewego to... hmmm... używasz zalotki może?

Gość Załamana1919
NIe nie używam i nigdy nie używałam..w ogóle niegdy tak nie miałam żebym tak rzęsy gubiła..a tu na raz użyłam jakiegoś diabelstwa i sie wszystko zaczeło..:(:(:( boje sie że za miesiąc na lewej powiece w ogóle rzes nie bede miała..no a na prawej powiece mam normalnie gęste rzęsy..Mam pytanie rzęsy w ogóle odrastają?:(

Gość Załamana1919
To chwała..bo jak mi jeszcze jedna rzęsa wypadnie to bede miała taką szpare 2mm pomiędzy rzesami tymi co mi jeszcze nie wypadły:(:( a odnośnie tego olejku on jest bezpieczny? tzn nie wypadną mi po nim do reszty rzesy?

a mi wypadają z prawj powieki :( i to wlasnie przez olej rycynowy... stosowalam go zeby rzesy byly geste i zrobily sie mocniejsze.. a co sie okazalalo? ze zaczely wypadac, ale dziwne ze tylko z jednej powieki. Przed chwila malowalam rzesy i na prawej powiece to wyglada beznadziejnie :( boje sie ze wszytskie mi wypadna. A olejek odstawilam 2 dni temu...

Gość Załamana1919
A ja tak pewnie bym wyglądała z pomalowaną lewą powieką..:( skoro olej rycynowy może tak zadziałać to już nie ma ratunku dla moich rzęs?? czy są jeszcze jakieś sposoby na to żeby je uratować?

są różnego rodzaju maseczki czy jak to tam nazwac ale 90% jest na bazie olejku

Nie wiem, moze w Twoim przypadku rzesy by nie wypadały..Ja codziennie przy myciu twarzy boje sie ze wypadnie mi rzesa i zazwyczaj wypada :( dołuje się wtedy strasznie. Kilka miesięcy temu tez stosowałam ten olejek ale rzesy mi nie wypadały. A myslalam ze poprawie wyglada moich rzes w wakacje a tu dupa :( Sa odzywki w sklepach ale ja ich nigdy nie uzywalam wiec zadnej Ci nie moge polecić, ale w internecie cos mozna znalezc i opinie o danej odzywce.

Gość laleczkaaaaaaaaaaaa
Nie eksperymentuj tylko idż do dermatologa, jesteś na pewno uczulona na jakiś składnik w tym mleczku skąd wiesz, co będzie w innych odżywkach??? ja bym się bała, że wylecą mi wszystkie rzęsy. Nie załamuj się .

Gość Załamana1919
Aż mi sie gorąco zrobiło jak o tym napisalaś..ale w twoim przypadku pewnie nie jest tak źle a w moim? na jednej powiece gesto od rzęs a na drugiej ich praktycznie nie ma..wygląda to okropnie jak sie patrzy z profilu na mnie:(:( ale jednak pojde do apteki i kupie ten olej najwyzej strace wszystkie:(:(:(:(:(

Gość laleczkaaaaaaaaaaaa
P omyśl tak na zdrowy rozum jak olejek może pomóc na odrośnięcie rzęs??? Idż do dermatologa mówię Tobie jesteś na coś uczulona

Gość u mojej znajomej
jak już jej wypadły wszystkie rzęsy zdiagnozowano niedoczynność tarczycy. Możesz prywatnie zrobić badania na poziom hormonów tarczycy i z wynikami iść do lekarza rodzinnego. Nie trać czasu, szkoda stracić wszystkie rzęsy

Jak chcesz to moge wrzucuc zdjecie z moimi rzesami. Tylko beda one pomalowane troszke, ale i tak bedzie widac te braki, puste miejsca. az plakac mi sie chce:(

Gość Załamana1919
oo jeśli byś mogła wtedy mpgłabym porównać ze swoimi..

Gość Załamana1919
I zrobie tak jak piszecie..po prostu pojde z tym do lekarza..za pół roku mam studniówke a tu mnie takie coś spotyka:(:(

Gość Załamana1919
Z tego co widze to wydaje mi sie że i tak masz wiecej ode mnie..no chyba że gdybym swoje pomalowala to by wyglądały jakby ich było wiecej..ale puki co to ci zazdroszcze tego że aż tyle ich masz..

ale z kazdym dniem moze byc coraz gorzej. Pisałaś ze masz studniowkę za pol roku? Ja tez :) Wychodzi na to ze jestemy wtym samym wieku:)

Gość Załamana1919
No tak sie złożyło:) ale jak mi nie daj boże wypadną to nie mam nawet co marzyc o że pójde..chyba bym sie spaliła ze wstydu..

No co Ty... przeciez zawsze mozna doklecić sztuczne rzesy. Ja na studniowkę i tak zamierzałam sztuczne dokleić. Znalazlam takie za 7 zl. Jesli stan moich rzes sie nie poprawi do studniowki to przykleje je na bank.

marlboro18 Nie wiem, moze w Twoim przypadku rzesy by nie wypadały..Ja codziennie przy myciu twarzy boje sie ze wypadnie mi rzesa i zazwyczaj wypada nie potrzebnie to co maja wypadać to wypadną

brunet_81 ale wczesniej nie wypadały mi codziennie, a pozatym jest roznica pomiedzy prawą a lewą powieka :( Zreszta masz zdjecie moich rzes wiec ocen ze cos jest nie tak i są do dupy :(

widziałem jesteś chora :o wiem ze jak wypadaja brwi i są cienkie to kobieta ma problemy z hormonami, najczęściej tak się robi gdy zażywa tabletki anty.

Gość Załamana1919
Też miałam zamiar na początku sztuczne sobie dokładać ale jak wczoraj sie naczytałam na ich temat to aż mnie odrzuciło..wiadomo tak jednorazowo wiekszych szkód to nie narobi ale patrząc na stan rzes na lewej powiece powaznie sie zaczełam zastanawiać czy nie dobiłabym sobie ich tym całyk klejem i nie mam pewności czy bede miała sztuczne co czego dokleić..a ty brunet_81 gdybyś byl dzieczyną też byś sie tak przejmował tak że nie wymądrzaj sie tak:D

brunet_81 czy jestes lekarzem zeby stwierdzic ze jestem chora? To wypadanie to wina tego olejku bo wczesniej nie wypadaly tylko jak zaczelam smarowac nim rzesy...tearz przeczytalam ze rzesy moga wypadac po olejku, dlaltego ze wypadaja te słabe zeby mogly wyrosnac mocne ladne rzesy. Nie wiem czy w to wierzyc. Tez sie troche obawiam sztucznych ale jak stan sie nie poprawi do studniowki to nie bede miala wyjscia.

tego tak nie widać :) za niedługo będziecie siwiały :o o tym pomyślcie :o :)

musze mieć pecha jakiegoś, bo udało mi się zwalczyć tradzik i myslalm ze teraz juz mnie nic nie oszpeci a tu te rzesy jak grom z jasnego nieba! zawsze musi cos byc zle fuck ;/;/

Gość Załamana1919
Brunet_81 ja już bym wolała siwieć bylebym miała z powrotem moje rzesy:(:(