Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Krwawa_Merry

ZDJĘCIA!

Polecane posty

:) Mam nadzieję, że mi pomożecie :) Otóż, idę dzisiaj do fotografa, zrobić zdjęcie do dowodu, a więc zależy mi, aby dobrze wyglądać. Co mam zrobić z włosami? (są długie, żadnej grzywki, falują się przy czole) Jaką bluzkę założyć? Jaki polecicie makijaż? Mam niebieskie oczy, szatynka, okulary w kolorze brązowym, nie z tych "cienkich" ;). Będę bardzo wdzięczna za pomoc! ;)

Ja przy takich okazjach idę do fryzjera podciąc końcówki i wyprostowac włosy na szczotce - efekt: włosy nie są ulizane, podnoszą sie po obcięciu końcówek, lepsza odżywka i salonowe ułożenie włosów.. za ok. 30 zł:) bluzka - najlepiej ciemna! ładniej na zdjęciach wychodzi. mocniejszy makijaż oczu i ust (kolorek arbuzowy strzel;-) - też lepiej prezentuje się na zdjęciach. tym bardziej, że masz okulary.

A jakieś szczegóły? Powiem szczerze, nie potrafię się malować. Ja w ogóle kosmetyków do makijażu mam jak na lekarstwo :O mam czarną kredkę do oczu, tusz do rzęs i jakieś cienie też by się znalazły. A usta - mam tylko błyszczyk na lato, taki bezbarwny, nie świeci się, ale wygładza usta. Bluzka musi być elegancka raczej? Ubieram się na sportowo, zaczynam się denerwować, że w końcu nie pójdę na to zdjęcie :( a muszę je mieć, chcę wypełnić zaświadczenie o wydaniu dowodu tymczasowego, bo ostatniego lipca mam urodziny i skończę kurs prawa jazdy, więc chcę się zapisać na egzamin. Włosy - zrobię przedziałek na boku i je wyprostuję na szczotce, ale do fryzjera już dzisiaj nie pójdę raczej.

Gość vfdf
a do czego te zdjecia?

A najlepsze to jest to że zdjęcie w dowodzie jest czarno białe, więc co to za rożnica w jakich kolorach będziesz miała makijaż ? :D

Gość paese
kurwa do dowodu, dziewczyna trabi od samego poczatku

Czarno białe, czy nie, bez podkreślenia oka tak czy siak nie będzie ono widoczne znad okularów, więc MUSZĘ je jakoś podkreślić :O I mam z tym nie lada problem! Jaką bluzkę założę to też nie mam pojęcia.

weźmy pod uwagę te PINK SANDS (nie są takie złe,...) - używasz fluidu, pudrów? jeśli tak, to na taką pogodę bardzo malutko weź, ale napierw malutko pudru, potem fluid a później popraw pudrem. - OCZY: 1. kredką zrób kreskę na górnej powiece przy linii rzęs od 1/3 długości oka przy, przy końcu oka odjedź trochę w górę. 2. najciemniejszym kolorem zrób kreskę na powiece przy rzęsach od 1/3 długości oka i połącz ją w takie jakby "przewrócone szpiczaste z prawej strony jajko" z załamaniem powieki górnej 3. powstały obrys przeróconego jajka wypełnij trochę jaśniejszym kolorem 4. pusty element (niewypełniony - bo tam nie było kresek i cienia) wypełnij jasnym kolorem z palety 5. weź wacik i wyrównaj makijaż jeśli coś wyszło poza granice 6. na dolnej powiece zrób kreskę ciemnym cieniem od 1/3 długości oka 7. zygzaczkowato wytuszuj rzęsy. :) powodzenia

MAKIJAŻ UST 1. wklepujemy w usta podkład 2. otwierasz usta jakbyś zobaczyła ducha i dokładnie pędzelkiem robisz obrys z pomadki "ciekłej" 3. przykładasz husteczkę i pędzlem do makijażu pędzlujesz na tym, robi się odbicie 4. nakładasz odrobinę błyszczyku w celu wydobycia koloru szminki

Dzięki, fragile :) te kreski da się zrobić zwykłą kredką do oczu? nie mam tych specjalnych, cieniutkich do takich właśnie kresek. Makijaż będzie widoczny zza okularów? :) Włosy już wiem jak zrobię: wyprostuję szczotką, przedziałek na boku i który profil ma być odsłonięty? bo trzeba dać włosy za ucho.

A no pewnie że podkreślić musisz :) ale ktoś tam pisał o arbuzowych ustach xD jakby to miało jakieś znaczenie na czarno białym zdjęciu :P

Różu nie posiadam :P ale i bez tego się rumienię, więc nie używam. Pudrów też nie używam, ale dzisiaj trochę użyję.

chusteczkę haftowaną :) ale przecież lepiej, żeby zrobiła sobie zdjęcia kolorowe. taki makijaż będzie widoczny zza okularów, tylko nie żałuj tych cieni. użyj normalnej kredki do oczu. normalnej.

spoko fragile22, tu nie było żadnych złośliwości z tą "husteczką", tak tylko targam, bo do 15 kawał czasu a ja w biurze i w piątek w dodatku :D

o_kruszynka ;) i jednak nie daj za dużo tego błyszczyka bo będzie się flesh odbijał.

Na razie robiłam tylko próbki. Nie wiem o co chodzi z tym: 2. najciemniejszym kolorem zrób kreskę na powiece przy rzęsach od 1/3 długości oka i połącz ją w takie jakby "przewrócone szpiczaste z prawej strony jajko" z załamaniem powieki górnej Tylko nie wiem czy to z ciepła, ale czarna kredka z górnej powieki od razu się rozmazuje. I hmm, wystarczy puder sypki + korektor? podkład źle mi się rozprowadza i jestem w nim bledsza, chyba po prostu mam źle dobrany kolor.

.Tylko nie wiem czy to z ciepła, ale czarna kredka z górnej powieki od razu się rozmazuje. ona musi się rozmazac trochę, bo tym cieniem malujesz na niej. jak namalujesz na niej to dalej malujesz już ponad powieką trochę wyżej niż załamanie powieki(ruchoma częśc). i z lewej strony lewego oka, a z prawej prawego oka łączysz to z tym ciemniejszym cieniem a z prawej strony lewego oka, a lewej prawego zjeżdżasz na szpiczasto do linii rzęs. popatrz na przesłane zdjęcia i widzisz jak jest manipulowane ciemniejszym kolorem????

myślę, że jak wpiszesz w google makijaż oczu i zobaczysz zdjęcia (grafika) to znajdziesz coś co Ci się podoba - spróbuj odwzorowac, później jeśli kolory nie przenikają się to lekko przyudruj i będzie ok...

Myślę, że musiałabym zaoszczędzić trochę kasy i kupić trochę kosmetyków, zawsze się przyda. Nie będę się tak malować na co dzień, bo jest to po prostu dla mnie niewygodne, ale na wypad ze znajomymi, jakieś inne spotkania czy właśnie robienie zdjęcia, to warto to mieć. Co mogłabym zakupić, co może się przydać? Boże, laska z filmiku po wykonaniu makijażu wygląda świetnie, ale od razu widać, że ma tapetę.

Chciałam bardzo podziękować! :* :) Zrobiłam zdjęcia, wyszły świetnie! moje oczy na zdjęciu nabrały wyrazistego spojrzenia, usta zrobiły się pełne, włosy też ładnie się ułożyły :) do tego cera wyszła nieskazitelna, więc jestem zadowolona :)