Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elemorelefarfocele

Moja corka wraca z przedszkola z mokra glowa

Polecane posty

Gość elemorelefarfocele

J.w zawsze kiedy odbieram dziecko z przedszkola ma mokre wlosy.....dzis zauwazylam, ze inne dzieci nie! I teraz sie zastanawiam czy ona nie pije zbyt wiele? Bo wypija mi przy tych upalach spokojnie ze 2 litry dziennie albo i wiecej:) Dodam, ze nie jest gruba, nalezy raczej do tych chudszych! Ma 101 wzrostu i wazy 14 kg:) Ma 2,5 roku:) Dlaczego ona moze sie tak pocic? jest spokojnym dzieckiem i nie wariuje jakos specjalnie!

Gość moze coreczka moze
moze za duzo pije , nadmiar plynow wypoci .

Gość zrezygnowanaa
moja tak samo, mokra jak mysz, inne dzieci nie tylko moja w tym przedszkolu ale dodam tez ze ja tez sie tak poce okropnie w tych upałach, do tego mam tłusta cere i swiece sie na maksa tez nie wiem co na to poradzic i bałam sie ze mała ma jakas chorobe moze bo taka mokra

Gość zrezygnowanaa
Sama nie wiem, ale ona od małego sie tak pociła a ma 5lat

Gość zrezygnowanaa
szukałam w necie info na ten temat, ale nic nie znalazłam

Gość viesia
jak tak zlopie, to sprawdź, czy nie ma cukrzycy, ogólnie morfilogie mozna zrobić Jak nic nie ma, to taka jej uroda i tyle. Ja zawsze od najmniejszego wysilku robiłam się czerwona jak burak i to mimo że ani gruba nie byłam, ani zmęczenia nie odczuwałam - tylko mi jakos tak krew od razu zaczynała szybko krążyć. Wszystkie dzieci na wfie w mniej więcej normalnych kolorachi jedna czerwona twarz. Tak mam i już

Gość elemorelefarfocele
Viesia no ja mam to samo, chuda jestem, zawsze bylam wysportowana itd, ale przy kazdym wysilku robie sie czerwona jak burak! Z tym dzieckiem to musze codziennie malej glowe myc, bo te wlosy ma takie niefajne jak wyschna:O

Gość elemorelefarfocele
zrezygnowana no ja teraz tez nadmiernie sie poce, ale u mnie jest to wynikiem karmienia piersia, bo mam jeszcze mlodsze dziecko i zawsze przy takich zmianach hormonalnych leje sie ze mnie strasznie:O a z ta moja cora to niweim co ejst? Moze porobie rzeczywiscie badania jakies!

Gość kdhjsdsada
W takie upały nie tylko włosy się codziennie powinno myć, bo chociażby to też ulga dla dziecka, ale przede wszystkim kąpać dziecko codziennie :o

Gość kdhjsdsada
Moja za to jest cała klejąca od tych upałów no i po bokach jej się główka trochę poci.

Gość tez mamusia
u mojej corki pocenie sie okazalo sie objawem niedokrwistosci,wyszlo w morfologii, teraz jest przeleczona preparatem zelaza i pocenie ustapilo, oczywiscie nie w te upaly, pozd.

Gość elemorelefarfocele
dokladnie u nas tez, tyle ze jak patrze na inne dzieci z jej grupy to wychodza zawsze z czystymi wlosami, nie widac w ogole zeby sie pocily! a mojej to sie normalnie loki przy glowie zwijaja od wilgoci:D

Gość elemorelefarfocele
tez mamusia, ja mysle ze u nas wlasnie w tym moze tkwic problem! Moja corka od roku nie pije zadnego mleka, odrzucila poprostu i nie moge jejwmusic! Je jakies tam serki, ale niewiele! Moze ma poprostu niedobory zelaza?

Gość viesia
od mleka to raczej nie niedobory zelaza, niedobory zelaza to jakby miesa nie jadła - ale moze tez po prostu źle przyswajać

Gość bo wcale się nie poci
tylko inne bachory spuszczają jej głowę w sedesie :D nikt jej nie lubi po prostu nie musisz się martwić ojej zdrowie

Gość elemorelefarfocele
i to rozumiem byla odpowiedz dojrzalej osoby? Miesa tez nie jada, tylko warzywa same i owoce, poza tym malo co.

Gość bo wcale się nie poci
a czemu niedojrzałej ?? lepiej spytaj tego bękarta czy tak rzeczywiście nie jest :P bachory ter okrutne są :D :classic_cool:

Gość bambarko
Mój nasrał koledze na głowę ;)