Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

A-B-C

14 dc a ciąża . odpiszcie

Polecane posty

i mięsowstręt :O długo mięsa nie jadłam w 1 trymestrze to na topie było ciemne pieczywo serek kiri i rzodkiewki ;) schudłam 5 kg a przez całą ciążę przytyłam 8 więc tak naprawdę tylko 3 kg do przodu ;) jak sobie przypomną c jeszcze mi się działo o dopiszę bo już trochę wyleciało z głowy :)

jak tak patrze na rzeczy ktore wypisalas to kilka do mnie pasuje, a mianowicie nr 1,3,4... ja od kilku dni poluje na sos czosnkowy. ale taki ostry.. mam chec caly czas na ostre rzeczy i takie wlasnie jem. a tego sosu czosnkowego to nie odpuszcze, musze go dzis zjesc... ciagle o nim mysle.. heh :)

każda z nas przechodzi to inaczej :) dlatego lepiej jak najmniej czytać o objawach bo można się strasznie wkręcić ;) ja w ciąży miałam kłopoty ze stawami widziało mnie 9 lekarzy i dopiero ostatni 9 powiedział co mi jest, a reszta mówiła że nie wie a okazało się że to bardziej rozwinięte ale typowe dla kobiet w ciąży schorzenie. jeśli zrobisz test i wyjdzie pozytywny radzę jak najszybciej iść do gina i robić to co podpowiada organizm :) ja po jednej utraconej ciąży jestem bardzo przewrażliwiona, przeszłam wiele badań w tym genetycznych więc jakby co służę poradą :) 29 już blisko :)

dziękuję za Twoją pomoc. Wiesz w sumie mam pewne obawy. W listopadzie zeszłego roku leżałam w szpitalu. Nie mogłam chodzić i w ogóle. Okazało się,że mam zablokowany staw biodrowy a to wszystko uciska jeszcze na nerw rwy kulszowej. Straszny ból... Lekarz mi poradził, abym w najbliższym czasie w ciążę nie zachodziła, bo w trakcie mogę mieć problemy z kręgosłupem i w ogóle... Tak więc sama nie wiem co będzie jak się okaże,że będzie dziecko. Mam nadzieję, że wszystko będzie okej.Musi być.

Gość dziewczyny doradźcie coś
współżyłam w 11,12,13 dniu cyklu po kilku dniach od tego pojawił się biały śluz, gęsty, rozciągliwy i juz drugi tydzień czuję kłucie w pochwie a na kilka dni przezd miesiączką ciągnienie w dole brzucha, ale nie takie jak dotychczas miewałam przed okresem. Wcześniej przed okresem odczuwałam dolegliwości w okolicach jajników a teraz zupełnie w innych miejscach. Chcę zajść w ciążę i intensywnie o tym myślę. Wiem, że to złe podejście gdyż tworzy się blokada psychiczna. Ale nie potrafie nie myślec o swoim pragnieniu. Coś mi jednak nie pasuje z tym kłuciem w pochwie i pobolewaniem podbrzusza. Okres mam dostać w przyszłą środę.

no to dzien szybciej masz dostac ode mnie :) najlepiej jest zrobic test. jesli to byly twoje dni plodne to prawdopodobienstwo jest duzo. mnie tez kulo w podbrzuszu i tak jakby jajniki. ale nie wiem czy to jest napewno to,moze to dzidzia... :) w takim razie razem bedziemy czekac na dzien spodziewanej @...

Nie wiem co mysleć. Cały czas powtarzam sobie aby zbytnio się nie nakrecać. Jeszcze jedna ważna sprawa: ten cykl mialam jakiś inny. Dużo szybciej czułam charakterystyczne wzdecie i kłucie zwiastujące owulację. Poprzednio owulkę miałam ok. 15-16 dnia cyklu a tym razem kłucie było już 12dc. Myślałam, że to kłucie wiąże się z jakąś infekcją pochwy i pognałam do gina w czwartek. Lekarz nie zauwarzył niczego niepokojącego. Mam mieszane uczucia. Co jest ze mną?

wszystko bedzie okej. w srode sie wszystko wyjasni.musimy czakac...

może się wyjaśni a może nie... wierzysz w nieomylność testu? moja koleżanka z pracy zrobiła sobie test i nic jej nie wyszlo, a była w ciąży, jak sie później okazało

u mnie zawsze mialy racje, ale owszem slyszalam, ze sie myla. ale jak ci sie @ bedzie spozniac to do lekarza bedziesz mogla isc i on zobaczy czy to ciaza

troszkę podrzemałam, dzisiaj deszczowo i sennie jest

a ja w koncu zjadlam sos czosnkowy :) ale mialam na niego ochote :) pyszny byl...mmm... :))

ja dzisiaj zrobiłam sos czosnkowy do surówki

czosnek bardzo zdrowy w ciąży ale w małych ilościach :) ja często jadłam :) kurcze co ja dziś w domu miałam :( mały wył godzinami, jeden ząb coś się przebija długo i mam niezłe koncerty w domu :( noce nieprzespane bo źle śpi, ale mam nadzieję że jutro jak się obudzi zobaczę powód tego wycia :( dobrej nocy wam życzę :) a kwas foliowy bierzecie???

ja biorę kwas foliowy

ja wczoraj przed 20 usnelam... tak wiec nie mialam jak tutaj zajrzec. ja nie biore jeszcze kwasu foliowego. kurcze nie mam go w domu i nie ma czasu po niego jechac. od dzis biore wiyaminki i magnez.magnezu zawsze mialam malo w organizmie..

ja biorę kwas foliowy od maja, podobno to bardzo ważne aby go nie zabrakło w organizmie kobiety starającej się o ciążę kwas foliowy jest do kupienia bez recepty w każdej aptece, nie masz w pobliżu żadnej?

kochana ja nie mieszkam w miescie. mam 8km do miasta. a poza tym caly czas pracuje...wrrr...ale bede musiala w koncu znalesc czas i to kupic

kwas jest bardzo ważny, dzięki niemu lepiej rozwija się system nerwowy u dzieci. dlatego ważne jest żeby jak najwcześniej zacząć go brać :) magnez (jeśli masz go za mało) też bierz, najlepiej aspargin, bo prędzej czy później będziesz mieć bolesne skurcze :( ja przez całą ciążę zażywałam kwas foliowy, no-spa, aspargin, duphaston, paracetamol, nie znoszę łykać tabletek :( hehe mówiłam że ciążą to wieczny ból ;) a teraz pytanie ;) wiem że zbyt wczesne ale: czy myślałyście i czy macie w okolicy szkołę rodzenia???

Gość Mruczny
Bardzo wysokie prawdopodobienstwo, bylo wziać po, szykuj kase na wózek.

Mruczny ja sie ciesze, ze jest wysokie prawdopodobienstwo :) FRANKAZWARSZAWY wiem, ze to jest wazne, dlatego jak najszybciej bede musiala go kupic. Szczerze mowiac nie myslalam jeszcze o tym :) A ty bylas w takiej szkole ? W sumie nawet nie wiem czy u mnie gdzies jest taka szkola...

kurcze, bylbym zapomniala. w tych witaminach co ja biore jest kwas foliowy. ale nie wiem czy ilosc jaka tam jest wystarczy...

sory za literowki, ale szybko pisze i moge sie pomylic.

Nie pamiętam jakie są potrzebne dawki. Ja przed zajściem brałam taki bez recepty ale jak zaszłam w ciąże to dostałam receptę na większą dawkę. Może dlatego że byłam po obumarłej ciąży i musiałam brać duphaston na podtrzymanie. Pytałam o szkołę bo ja do takiej chodziłam i bardzo polecam wszystkim :) W sumie to jeszcze za wcześnie, ale lepiej wcześniej zadzwonić i się zapytać jakie są terminy bo potem może być trudno z miejscami :) Ja zapisałam się wcześniej niż zwykle się ciężarne zapisują ale u mnie akurat się to sprawdziło bo równo przed terminem urodziłam :)

skoro tak mowisz no to chyba trzeba bedzie pozniej o to sie zainteresowac. bo narazie to nawet nie wiem czy nam sie udalo... a czesto tam chodzilas ?

ja miałam 6 spotkań po 3 godziny co tydzień i było to refundowane przez miasto :) z perspektywy czasu i porodu jest kila rzeczy z którymi się z nimi nie zgadzam ale ogólnie bardzo fana sprawa :) najbardziej jestem zła na siebie że dałam się im namówić na poród naturalny, a chciałam za cc zapłacić. na zgagę polecam mleko (ja piłam zimne z lodówki) ale lepiej działały migdały :)

chodzilas tam z mezem czy sama ? znalazlam opakowanie tych witamin co ja biore i tam tak pisze: Skład: (1 tabletki) witamina E 6,60 mg (66,60%*) witamina B1 1,01 g (72,14%*) witamina B2 1,27 mg (79,13%*) witamina B6 1,44 mg (72,00%*) kwas foliowy 260 mcg (130,00%*) niacyna 11,80mg (65,55%*) pantotenian wapnia 6,77mg (113,06%*) witamina C 39,6 mg (66,00%*) witamina B12 0,80 mcg (80,00%*) biotyna 100 mcg (66,67%*) rutyna 1 mg żelazo 9,92 mg (70,83%*) cynk 10,6 mg (70,67%*) jod 100 mcg (66,67%*) wapń 0,62 mg (0,08%*) magnez 0,13 (0,04%*) luteina 300 mcg w sumie chyab powinno wystarczyc. sama nie wiem czemu mam ta zgage... chyba pojde zaraz sie tego mleka napic...

jestem tu po raz drugi mam nadzieje ze pomozecie blagam mierze temperature od polowy czerwca i mam takie problem bo nie bardzo wiem kiedy mogly mi wystapic dni plodne czy moglby mi ktos pomoc i czy jest prawdobienstwo ze moge byc w ciazy od 5 lipca do 11 okres 11 - 36.5 12 - 36.6 13 - 36.5 14 - 36.6 15 - 36.5 16 - 36.6 17 - 36.4 18 - 36.4 sluz jak jajo bialko jaja kurzego 19 - 36.3 sluz bez zmian 20 - 36.4 21 - 36.8 22 - 36.8 23 - 36.8 24 - 36.9 kochalalam sie z mezem 12 13 17 18 19 21 22 chcial jeszcze napiasc ze cykle ma co 30 31 dni prosze o odpowiedz i dziekuje