Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

A-B-C

14 dc a ciąża . odpiszcie

Polecane posty

Gość editttaa28
hehe Franka to moze miodem posmaruj te dziasełka. Mi i mojemu rodzenstwu mama tak robiła i miała problem z głowy. I bzdura jest ze miod jest za ostry dla niemowlaka... Moja mama nam tak robiła, i polecała wszystkim i wszyscy mieli spokoj z dzieciakami i wszystkie dzieciaki zyja i sa całe i zdrowe :)

Gość editttaa28
ABC wyspij sie i odezwij sie potem :)

miód?? pierwsze słyszę, smaruję specjalnym żelem dentinox n (może się wam w przyszłości przyda) do tego czopki uspokajające i paracetamol jak jest bardzo źle. hihi miód w sumie nie wchodzi w rachubę bo jest alergikiem i może go uczulić a poza tym staram się dziecka nie karmić słodkościami ;)

i jestem :) w koncu sie wyspalam. usnelam wczraj o 14 , przebudzilam sie okolo 12 w nocy i teraz o 9,30 wstalam :) tylko najgorsze jest to, ze dzis znowu musze jechac... wrr... ;/

Gość editttaa28
franka jak tam uwarzasz wiem tylko ze moja mama nie smarowała nas zadnymi masciami tylko miodem, a poza tym to bardzo zdrowa słodkosc :) a tak z innej beczki... Czy jak biore regularnie rutinoscorbin 2 tabletki dziennie to czy moze to utrudnic zajscie w ciaze??? Chodzi mi o to, czy wit c nie zakwasi srodowiska w pochwie niszczac plemniki... ??

Gość editttaa28
franka jak tam uwarzasz wiem tylko ze moja mama nie smarowała nas zadnymi masciami tylko miodem, a poza tym to bardzo zdrowa słodkosc :) a tak z innej beczki... Czy jak biore regularnie rutinoscorbin 2 tabletki dziennie to czy moze to utrudnic zajscie w ciaze??? Chodzi mi o to, czy wit c nie zakwasi srodowiska w pochwie niszczac plemniki... ??

hmm.. ja nie wiem. ale dobre pytanie. bo ja tez biore witaminki... kurcze jak ja bym chciala juz wiedziec czy sie udalo .... ale mnie dzis lewy jajnik bolal.. :(

Gość editttaa28
a ja cos nie najlepiej sie czuje... Wczoraj wieczorem miałam mdłosci a dzisiaj jest mi słabo, mam uderzenia goraca i biegunke... Chyba zjadłam cos nie tak bo na objawy ciazy to mi nie wyglada hehe. @ ma byc w piatek, ale pewnie go dostane bo kochalismy sie z facetem w tym miesiacu tyle co kot napłakał... :(

ABC jeśli to ciążą to nie jajnik cię bolał a wiązadło :) poza tym przygotuj się na 9 miesięcy bóli, ucisków i innych dziwnych czasem przyjemnych a czasem nie, odczuć :) Fajnie jest jak dziecko się rusza, ale mówię o początkach bo im bliżej do porodu i dziecko większe to zaczyna sprawiać ból :( co to leków, nie mam zielonego pojęcia. a po co tak ten rutinoskorbin bierzesz???

nie ważna ilość a odpowiedni dzień ;) w objawy ciąży mogą być naprawdę bardzo różne, nawet takie które mogą być dla Ciebie abstrakcyjne ;)

Gość editttaa28
biore rutinoscorbin na wzmocnienie naczyn bo pojawiaja mi sie siniaki na całym ciele chociaz nigdzie sie nie uderzyłam... Lekarz powiedział ze mam slabe naczynia i przepisał rutinoscorbin. Teraz poczytałam na innym forum i miałam racje, wit c zakwasza srodowisko w pochwie stosowana pomocniczo w np. zakazeniach grzybiczych, zapobiega wtedy namnazaniu sie grzybow. Mysle wiec ze plemniki tez moze zabijac... Akurat mi sie opakowanie skonczylo wiec juz nie bede go brała.

Gość editttaa28
ale miałam okropny dzien dziewczynki :( a dzisiaj wcale lepiej nie jest... Słabo mi i wogole jakas taka rozbita jestem :( a co tam u was? Piszcie kochane.

Gość editttaa28
co tu tak pusto? Tylko ja tu jeszcze jestem??? Cos nam ten topik umiera...

jest tak ciepło że inne w wannie z zimną wodą siedzą ;) kurcze, upał straszny :( nie lubię takich temperatur (jak rodziłam tak było:() wyszłam na chwilę na zakupy i jak wróciłam to z 15 minut pod prysznicem siedziałam.

Gość editttaa28
ja tak samo, wyszłam na chwile i jak wrociłam cała sie lepiłam mimo ze był juz wieczor i teoretycznie powinno byc chłodniej...

mam nadzieje, ze to nie jajnik w takim razie :) dziewczyny a ja dopiero dzis z wroclawia wrocilam. pojechalam 20 a wrocilam dzis. to byl koszmar. taki upal a ja na sloncu bylam. spalam w ciagu tych 2 dni moze 4 godziny. masakra. zaraz klade sie spac. jestem wykonczona i slaba. nie mam sil na nic...

rety ale skwar :( ja już nie mogę, wyszłam na trochę z domu i o mało trupem nie padłam. nie ma nic gorszego niż skwarne lato w mieście. za tydzień mój malec ma urodziny i mam nadzieję że będzie chłodniej bo jak sobie pomyślę o pichceniu w garach przy 50 stopniach to mam ochotę podać kostki lodu ;) no dziewczyneczki jak tam jajniki ciążę itp ;)

ja czekam do 29 bo wtedy mam dostac @, zobaczymy co sie bedzie dzialo :) a ten chyba jajnik nadal mnie pobolewa, ale nie caly czas, to takie dziwne uczucie jest...

FRANKAZWARSZAWY ja mam o tyle dobrze m ze w miescie nie mieszkam... :)

jak dziewczyny myslicie kiedy moge najszybciej zrobic test? bo ja juz sie nie moge doczekac...

kurcze @ dopiero za tydzien mam miec a ja sie teraz czuje jakbym miala teraz dostac... pomimo tego, ze sie wyspalam ( wczoraj jak przyjechalam to sie o 14 polozylam spac i wstalam dzis o 8 ) to jestem caly czas zmeczona i spac mi sie chce. ciagle ziewam masakra. i ten brzuch mnie pobolewa... zazwyczaj tydzien przed @ mnie nie bolal...

ABC chcesz to zrób wcześniej :) ale jest duża szansa że wyjdzie negatywny nawet jeśli jesteś w ciąży :) Kurcze byłam dziś w USC i są strasznie odległe terminy na ślub. A co ciekawe ślubu tylko w soboty i niedziele udzielają a ja chciałam w tygodniu :O

o kurcze ale fajnie sie zlozylo :) prosze go tam mocno ucalowac ode mnie w jego urodzinki :)) ja caly czas mysle o tym, zeby @ nie nadeszla :) ale zobaczymy co to bedzie. powiem wam, ze dzis w nocy to chyba co godzine do ubikacji chodzilam. jak nigdy... przeziebilam sie czy co...?!

w sumie sluby powinno sie codziennie robic. przeciez nie kazdy chce w sobote, czy niedziele...

kurcze i mam wrazenie, ze piersi mam troche wieksze...

;) widzę że masz co raz więcej ciążowych objawów szykuj wyprawkę ;) chyba 28 sierpnia biorę ślub, w swoje urodziny 34 :)

co do siusiania to musisz się przyzwyczaić :) może nauczysz się jak ja chodzić z zamkniętymi oczami i po ciemku ;) ja naprawdę nie wiem dlaczego mówi się że ciąża to taki cudowny okres w życiu kobiety??? ból, sikanie, otyłość brzuszna ;) (żart) a na koniec 9 miesięcy męki, kilkanaście godzin rodzenia które do przyjemnych także nie należy ;) a potem dopiero się zaczyna szkoła życia ;) zresztą niedługo sama zobaczysz :P

kochana tylko, ze tej nocy to ja we wroclawiu bylam. deszcz strasznie lał a ja z parasolka co chwila do wc biegalam. az sie ludzie dziwnie na mnie patrzyli.. a jak zimno bylo.. mrrr... a powiedz mi czy to jest normalne, ze teraz mnie tradzik wysypal ? zazwyczaj mialam go tak ze 2 dni przed @ a teraz juz go mam. i to takie bolace sa.... sama nie wiem czemu tak szybko to przyszlo... w takim razie gratuluje slubu :) i to w swoje urodziny :) ale ci sie udalo :)) pozazdroscic :))

co do trądziku to nie wiem, ja w ciąży miałam bolesne krosty ale na dekolcie (choć czasem na twarzy coś się pokazało-ja w ogóle mam b.suchą cerę wiec nie miewam pryszczyc;)) w początkach ciąży miałam: 1. częste sikanie 2. więcej upławów lekko rozwodnionych (całą ciążę) 3. śpiąca, nerwowa 4. bolące piersi szczególnie sutki i brzuch jak przy okresie