Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

A-B-C

14 dc a ciąża . odpiszcie

Polecane posty

sorki ta druga wypowiedz moja tez miala byc do moni. nie doczytalam :)

lay all night witamy w naszym gronie :) bede trzymac kciuki za ciebie ;) oby ci sie udalo

Gość lay all night
Wtrącę coś na temat starania. Ja z 2 dzieciakow rzuciłam tylko hasło dzidzia i 1 cykl i ciąża w obu przypadkach, tak więc chyba to nie jest tak ze im bardziej sie chce tym bardziej nie wychodzi :)

LatteMacchiato moze masz racje :) ale w sumie latwiej powiedziec niz zrobic... caly czas mysle o tym czwartku i nie moge przestac.... o losie zwariuje przez to chyba...

a natura jest nieprzewidywalna po prostu... nigdy nic nie wiadomo...

Gość lay all night
Dziękuję A-B-C również trzymam kciuki za Ciebie:) liczę cały czas ze @ sie nie pojawi ale z drugiej strony nie czuję się w ciąży a z obiema poprzednimi czułam w zasadzie od razu.

Gość lay all night
Tak sobie myślę i śmieje sie sama z siebie, przeorałam wszystkie fora o objawach ciąży, a mam dwoje dzieci i doskonale juz znam sowje ciało w tym stanie:)

ja jeszcze nie bylam w ciazy.. zobaczymy moze sie teraz uda :) a w jakim wieku masz dzieci ?

to chyba normalny odruch kobiety. ja ez ciagle cos nowego w necie szukam :)

Gość lay all night
11 i 5 lat, ja mam 32 i własnie zapragnelismy z mezem kolejnego dziecka:) tzn on bardzo chce jeszcze dwoje, ale nie wiem jak ja to zniose bo miałam cesarskie w obu ciazach.

no wlasnie chcialam zapytac czy rodzilas normalnie czy przez cesarke. powiedz mi jak sie czulas po cesarce ?

Gość lay all night
Szczerze mówiąc bardzo dobrze, lepiej niż moje koleżanki które po nacinaniu krocza nie mogły siedzieć tygodniami. Bardzo szybko doszłam do siebie. Teraz rozmawiałam z lekarzem i on jest zdania ze mogłabym urodzic naturalnie ale nie zdobędę sie na to chyba dzieci rodzę duze ponad 4 kg z resztą jestem podobno za wąska i naturalnie błoby bardzo ciężko. Sprzężna nie taki wymiar jak trzeba.

ja tak kiedys myslalam, ze jak kiedys bede w ciazy to bede chcicla miec cesarskie ciecie. mniej bolu przy tym jest i w ogole. ja mam chore biodro to pewnie tez byloby mi ciezko urodzic normalnie...

Gość lay all night
Pewnie ja masz problem z biodrem a tez mam dysplazję obustronną,tzn miałam jako dzieciak, to lekarz zaleci Ci cesarskie, z resztą teraz idziesz i żądasz nie trzeba się męczyć jak 15 lat temu, kobiety rodziły w bólach i cesarka to był mega wyjątek. W lutym tego roku straciłam maleństwo i miałam takie bóle że mdlalam jak tak wyglądają porodowe to chyba nie dałabym rady urodzić naturalnie, ale kto wie moze i tak sie zdarzy:)

ja sie obawiam tylko tego co sie bedzie dzialo po tej cesarce. a tak w ogole dlugo dochodzilas po cesarce do siebie? przykro mi, ze stracilas...

a gdyby sie chcialo cesarki to ile ona kosztuje ?

Gość lay all night
Jeśli chodzi o dochodzenie do siebie to tak jak po naturalnym ok 6 tygodni ale to się tyczy krwawienia z dróg rodnych, a rana około tygodnia mnie ciągnęła a potem luz. Też bardzo przeżylam strate to był 1 cykl i ciąża, niestety w 8 tygodniu straciłam :(, a co do cesarki to ja płaciłam 1200 z drugą córką, chociaz miałam juz z urzedu ale uparłam się na konkretnego lekarza i on tyle mi zaśpiewał, a pierwszą miałam za darmo bo córeczka była duża a ja przestałam mieć bóle pomimo przerwania pęcherza płodowego.

Gość lay all night
Aktuanych cn nie znam bo rodziłam w 2006 i były inne ceny ale wiem ze np w swiss medzie w Gdansku taka impreza kosztuje ok 4500, z tym ze warunki rewelacyjne. W szpitalu państwowym maja takie nieoficjalne cenniki i jak juz bedziesz z brzusiem i zdecydujesz sie na konkretny szpital to warto sie dowiedziec co i jak, chyba ze Twój lekarz prowadzący zadecyduje ze bedziesz miała cesarke z urzedu:)

Gość lay all night
AHA ja jestem zwolenniczką cesarskiego ale tym sie nie sugeruj bo nie jest powiedziane ze Twój poród nie bedzie lekki, moja kolezanka rodziła 20 minut i wspomina to dobrze, więc moze i u Ciebie byłoby leko. Dlatego nie warto od razu się nastawiac na cesarskie, u mnie nie było innego wyjscia.

aaa :) dzięki za odpowiedz :) dużo się dowiedziałam. tak sie narazie orientuje co i jak. kiedys w koncu moze mi sie te wszystkie wiadomosci przydadza.. :)

dobrze , wiem o co chodzi :) licze na to, ze bedzie dobrze :) ale to sie kiedys okaze :)

w ktorym miesiacu poznalyscie plec swojego dziecka ? lay all night bylas w szkole rodzenia ?

Gość dziewczyny doradźcie coś
ja jestem

Gość dziewczyny doradźcie coś
brak jakichkolwiek objawów, więc chyba nic z tego

a ja się z late nie zgadzam 1. każda z nas inaczej przechodzi ciążę więc nie porównuj do siebie 2. ja także sikałam często a w nocy 2-3 razy nawet zanim dowiedziałam się o ciąży 3. skąd teoria że w 1 trymestrze nie bierze się witamin??? lekarz o tym decyduje na podstawie wyników badań, ja w ogóle nie brałam ale jeśli są kiepskie wyniki krwi to bierze się nawet całą ciążę 4. piersi także mogą boleć w tak wczesnej ciąży może i jesteś w ciąży ale widzę że wiedza dotycząca tego stanu jest u Ciebie marna więc lepiej nie wypowiadaj się jeśli nie masz o czymś pojęcia bo wprowadzasz niepotrzebny zamęt :)