Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

A-B-C

14 dc a ciąża . odpiszcie

Polecane posty

znalazłam coś ciekawego, może się przyda: Zazwyczaj pierwszym sygnałem sugerującym możliwość ciąży jest spóźniająca się miesiączka. Jest to niepokojący objaw szczególnie u kobiet z regularnymi dotąd cyklami. (zobacz: brak miesiączki). Do częstych objawów ciąży odczuwanych przez kobiety należą również: nudności, wymioty, ślinotok, zgaga (zobacz: ciąża i zgaga). Występują głównie rano, choć czasami dokuczają przez cały dzień. Występują dopiero po 6 tygodniu. Jednak niektóre źródła podają, że mogą wystąpić również już w 2 tygodniu ciąży. Z innych objawów wymienia się również: * Powiększenie, mrowienie i przeczulica w piersiach. * Częste oddawanie moczu 6-8 tygodni po zapłodnieniu. * Wzmożony apetyt lub odwrotnie utrata łaknienia, lub tzw. zachcianki. * Zawroty głowy w pierwszym trymestrze. * Zaparcia też w tym okresie. * We wczesnej ciąży pojawiają się też bezbolesne, częste skurcze jelit. * U kobiet palących może pojawić się niechęć do palenia. * Zwiększona wrażliwość czuciowa - lekkie uderzenie, czy zadrapanie boli bardziej niż zwykle. * Uczucie zmęczenia, zwiększenie potrzeby snu w czasie pierwszych tygodni ciąży. * Przebarwienia skórne.

Wśród objawów ciąży prawdopodobnych ale nie pewnych: można wymienić: * podwyższona temperatura ciała powyżej 37 C * zmiany w narządach płciowych, które stwierdza ginekolog w trakcie badań, * pojawienie się nowych rozstępów skórnych: na brzuchu, na bocznych powierzchniach pośladków i zewnętrznych powierzchniach ud. Pomocną rolę spełnia tutaj test ciążowy. Nie dają one 100% pewności, jednak ich skuteczność jest bardzo wysoka.

Gość dziewczyny doradźcie coś
kłucia juz nie odczuwam, piersi mniej bolą niż przed każdą miesiączką, okres ma być za 3 dni

:D niedługo zobaczymy co się w waszych brzuszkach dzieje :) jestem podekscytowana jakbym sama była w ciąży ;) ale ja się już do tego stanu nie doprowadzę ;) dziewczynki a ile macie lat???

ja już dawno "po dzwonku"

Gość lay all night
Franka z wwa fajnie ze masz info na rózne tematy ale szyderczty ton nie jest fajny !!!!!!!

A-B-C jeśli chodzi o płec to w obu ciążach wiedziałam od 5 miesiąca, a do szkoły rodzenia chodziłam tylko w 1 ciąży:) strata czasu jak dla mnie jeśli chodzi o teorię, ale fajnie bo mozna było pogadac z dziewczynami jak na forum:)

absolutnie nie byłam szydercza :D czytając nie słychać tonu głosu ani nie widać wyrazu twarzy więc można się pomylić ;) no dziewczynki jakieś nowie wieści u was??? jakieś kucie>?? ból??? okres???

nic a nic...

Mnie cały czas boli brzuch zapewne dostane opóźnioną @, ale w zasadzie nie specjalie się zastanawiam nad objawami bo mam sporo roboty z dwiema córkami :)

2 córki ;) kurcze ja przy jednym już czasem wariuję ;) podziwiam takie jak Ty za chęci, cierpliwość itp a ja za miesiąc 34 kończę :)

FRANKAZWARSZAWY mam nadzieje ze sie nie gniewasz za moj wczesniejszy wpis ale odniosłam wrazenie ze troche kpisz:) źle chyba odczytałam wpisy, a co do dzieci to uwielbiam mam dwie córki w wieku 11 i 5 i zapragnelismy z mezem nowego dzidziusia ale cos narazie nie idzie :( niby okresu nie mam i lekkie jakies objawy ciąży są ale póki co nie nakręcam się i czekam .

nie miałam na myśli kpin i obrażania tylko uzmysłowienia latte że czasem lepiej nie pisać czegoś bo można wprowadzić zamęt u laików :D sądzę że mam więcej doświadczenia niż ona i wiem jak się reaguje na różne wpisy w necie. może w zły sposób się wyraziłam i jeśli poczułsaię urażona to oczywiście przepraszam, nie to bylo moim zamiarem :D

witam was kobitki mam pytanko na jakiej podstawie twierdzisz ze to 14 dc??

ja bedac w ciazy przez pierwsze 5 tygodni nic mi nie bylo czulam sie jak co dzien wiec wydaje sie mi ze raczej jest to nie mozliwe zeby tak szybko twierdzic ze to ciaza . wiem ze badrdzo pragniecie miec dzieci ale nie do przesady ja tez sie staram za 10 dni wszystko sie dowiem

FRANKAZWARSZAWY pisalas ze przy ciazy temperatura ma wynosic co najmniej 37 stopni ale to jest nie prawda bo to zalezy od kobiety jaka miala najnizsza tmperature ciala wiec to nie jest regula ja mam np. teraz 36.8 i co to oznacza ze juz nie jestem w ciazy ??

tak chodzilo o 14 dzien cyklu a nie ciazy. dziewczyny ale kazdy przechodzi ciaze inaczej. nie mozecie mowic, ze to co wy mialyscie w czasie ciazy to musi u mnie czy u innych dziewczyn wystepowac.. kazdy organizm reaguje inaczej. ja zobacze juz w czwartek czy moje przeczucia sie sprawdzily...

lay all night no w sumie przy drugim dziecku bylads juz bardziej doswiadczona wiec niepotrzebne ci to bylo :))

a jesli chodzi o mnie to dzis mnie jakos tak dziwnie brzuch bolal... naprawde dosc dziwne uczucie to bylo....

A-B-C mnie też dziś bolał brzuch i od rana piersi mrowiały tak dziwnie, takie samo uczucie miałam jak karmiłam piersią i napływał pokarm:) przed okresem mnie nigdy nie bolą piersi tylko brzuch trochę i plecy. Jak nie dostanę @ do środy idę na betę :)

a ja w czwartek jak nie dostane to moze test zrobie.. :) oby bylo po mojej mysli :)

a ja dalej nic nie czuję, tylko piersi lekko nabrzmiale (chyba na okres)

mnie trochę też ale to wynik nie wyspania jak sądzę:) dziś ten ból brzucha już przeszedł tylko lekko ciągną mnie plecy.